Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neigiamo atsakymo dar negavęs D.Zubrus: „Latviai patys viską nori daryti“

Į Lietuvą pavasario pabaigoje elitinės pasaulio ledo ritulio komandos nesugužės. Tai kalbėdamas su žiniasklaida atskleidė Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) prezidentas Rene Faselis. Lietuvos ledo ritulio asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus tikino galutinio atsakymo dar negavęs, bet pabrėžė, jog pokalbiuose su R.Faseliu pasakė viską, ką norėjo pasakyti.
Dainius Zubrus
Dainius Zubrus / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

IIHF prezidentas R.Faselis ketvirtadienį pranešė, kad jo organizacija nesvarstys Lietuvos tarp variantų pakeisti Minską ir rengti dalį pasaulio čempionato kovų, kai priiminės šį sprendimą ateinančią savaitę.

Ketvirtadienio rytą su Lietuvos premjere Ingrida Šimonytė kalbėjęsis šveicaras įvertino lietuvių pastangas, bet dėmėsį nukreipė į kitas šalis: Latviją, kuri svarsto rengti čempionatą viena, bei Slovakiją ir Daniją, kurios norėtų perimti Minsko dalį ir pirmenybes rengti išvien su Ryga.

„Turėjau vaizdo konferenciją su Lietuvos ministre pirmininke Ingrida Šimonyte. Visų pirma, esu labai dėkingas Lietuvos vyriausybei už norą padėti. Mes jau diskutavome su Bratislava, Ryga, Danija. Danija ir Bratislava jau turi geros tokių turnyrų rengimo patirties iš 2018 ir 2019-ųjų. Labai vertinu lietuvių pastangas, bet šiuo atveju turėti daug kandidatų nėra prasmės“, – rusų naujienų agentūrai TASS pažymėjo R.Faselis.

Labai vertinu lietuvių pastangas, bet šiuo atveju turėti daug kandidatų nėra prasmės

15min po pasirodžiusios informacijos paklausė D.Zubraus, ar jį jau pasiekė informacija apie galutinį IIHF sprendimą dėl Lietuvos pasiūlymo.

„Tokio atsakymo dar negirdėjau, – atsakė vienas geriausių visų laikų Lietuvos ledo ritulininkų. – Bet Faselis per pokalbį mums minėjo, kad kiti variantai jiems yra patogesni. Mums konkrečiai nepasakė, kad uždarome šį klausimą. Mes pasiūlėme, kad jeigu jums reikia, mes galime padėti. Čia nebuvo mūsų renginys, bet su COVID-19, su visais nepatogumais, mes pasakėme, kad logistiškai mes šalia. Mes turime viską – areną, viešbučius, mes darėme čempionatą 2018 metais (IB grupės pasaulio čempionatą, kuriame žaidė ir Lietuvos rinktinė – aut.past.), kuris labai gerai pavyko. Sakėme, kad jeigu jums mūsų reikia, mes jums padėsime.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Nors Lietuvai greičiausiai neteks organizuoti aukščiausio lygio ledo ritulio renginio, D.Zubrus į susiklosčiusią situaciją žvelgia pozityviai.

„Mes pasakėme viską, ką mes norėjome pasakyti. Mes pasiūlėme savo pagalbą. Man buvo labai malonu, kad pokalbis įvyko aukščiausiame lygyje, dalyvavo ir mūsų Vyriausybė. Manau, kad ir pačiam Faseliui buvo malonus tas dėmesys. Tai gerai ir pačiai ledo ritulio sporto šakai Lietuvoje. Mes pateikėme, ką mes galime ir pasakėme, kad jei jiems reikės, mes padėsime“, – tikino D.Zubrus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Zubrus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Zubrus

Anot jo, tiek latviai, tiek IIHF atstovai labiausiai norėtų, kad čempionatas vyktų tik Rygoje.

Tam reiktų pastatyti laikiną areną „Skonto“ manieže, nes vienos Rygos arenos neužtektų, o gegužės 21 – birželio 6 dienomis vyksiančio turnyro metu laikiname statinyje išpiltam ledui grasintų karštis.

Tačiau dar svarbiau už šį faktorių gali būti logistinis ir saugumo veiksniai, kai visos 16 komandų susiburtų viename mieste ir galima būtų formuoti „burbulą“, panašų į tuos, kokius praėjusių metų pabaigoje „pripūtė“ NHL, NBA ir kitos Šiaurės Amerikos sporto lygos.

„Latviai labiausiai palaiko save, jie patys nori viską daryti, – tikino D.Zubrus. – Faselis sakė, kad kaip tik gal net patogiau būtų, žiūrint į NHL ar kitus, kad visi būtų kartu, būtų galima viską kontroliuoti. Tas irgi suprantama. Bet koks sprendimas, aš dar negirdėjau, ką jie nusprendė.“

Latviai patys nori viską daryti.

Anot R.Faselio, galutinis sprendimas dėl pasaulio čempionato šeimininkų turėtų būti priimtas sausio 26 arba 27 dieną.

Primename, jog pagal pirminį variantą turnyrą kartu su Ryga turėjo organizuoti Minskas, bet po to, kai dalis rėmėjų pagrasino nutrauksią paramą ledo rituliui, jei planetos pirmenybės vyks Aliaksandro Lukašenkos valdomoje valstybėje, IIHF neliko nieko kita, kaip tik atimti renginio teises iš Baltarusijos ir ieškoti kitų alternatyvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius