Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtinas Alionos kelias į olimpą: netramdomos emocijos ant ledo ir naujas pasaulio rekordas

Kaip rasti motyvacijos tęsti karjerą, kai esi penkis kartus pasaulio čempionė? Vokietę Alioną Savčenko nepasiduoti traumoms, skausmams, galų gale spaudimui kurti šeimą skatino nenumaldomas troškimas laimėti olimpinį auksą. Pjongčango olimpinės žaidynės 34-erių veteranei – jau penktosios karjeroje. Filmo verta karjera vainikuota neįtikėtinu triumfu.
Aliona Savčenko ir Bruno Massotas
Aliona Savčenko ir Bruno Massotas / „Scanpix“/AP nuotr.

Olimpiada yra olimpiada. Rusijos komentatoriai labai dažnai kartoja šiuos žodžius. Net ir pačios pajėgiausios poros Pjongčange neatlaiko įtampos, jaudulio, spaudimo. Kai ant olimpinio ledo kunkuliuoja tokios aistros, patirtis tampa neįkainojamu pranašumu.

Vokietė A.Savčenko labiausiai patyrusi pasaulio čiuožėja, bet jos trečiajam karjeros partneriui Bruno Massotui tai debiutas ant olimpinio ledo. Kai nuskamba paskutinieji Vokietijos dueto laisvosios programos muzikos akordai, abu krenta ant ledo ir ilgai nuo jo neatsikelia.

Abu čiuožėjai negali sutvardyti ašarų. Jie supranta, kad iš savęs išspaudė maksimumą. Tai buvo geriausia visų laikų laisvoji programa ir ją teisėjai įvertino nauju pasaulio rekordu.

159,31 – tai aukščiausi laisvosios programos balai dailiojo čiuožimo istorijoje.

„Kartu su Bruno šventėme Naujuosius metus. Pasakėme vienas kitam, kad tai bus mūsų metai. Ir tai išsipildė. Tai neįtikėtina istorija ir aš neturiu žodžių pasakyti, kokia laiminga dabar esu“, – neslėpė A.Savčenko.

„Scanpix“/AP nuotr./Vieni verkė iš džiaugsmo, kiti iš nusivylimo
„Scanpix“/AP nuotr./Vieni verkė iš džiaugsmo, kiti iš nusivylimo

Penktoji Alionos kelionė į olimpines žaidynes virsta auksine – kai švieslentėje užsidega galutinė sportininkų rikiuotė ji kartu su Bruno dar kartą pravirksta ir šįkart jau čempioniškomis džiaugsmo ašaromis.

„Mes buvome du kovotojai. Lipome ant ledo kautis dėl medalio, dėl aukso medalio ir mes nepasidavėme po to gana nesėkmingos trumposios programos. Mes buvome viskam pasiruošę“, – atskleidė B.Massotas.

Vakar aš pasakiau, kad neleisiu, jog Aliona vėl grįžtų namo su bronzos medaliu. Ji tiesiog nusipelnė aukso.

Ne tik nuostabus laisvasis šokis lėmė Vokietijos poros triumfą Pjongčange. Po trumposios programos vokiečiai užėmė ketvirtąją vietą. Nuo lyderių kinų jie buvo atsilikę šešiais taškais.

Kinai Sui Wenjing ir Haną Congą lemiamu metu keletą kartų suklydo, bet iš reakcijų po šokio, atrodė, kad jie tikėjo aukso medaliais. Auksą ir sidabrą skyrė neįtikėtinai maža riba – vos 0,43 taško. Nieko nuostabaus, kad fantastiška pora iš Kinijos neslėpė savo apmaudo. Jie jautėsi taip, tarsi pralaimėję auksą, o ne laimėję sidabrą.

Vokiečiai iš viso surinko 235,90 tšk. Kinų sąskaitoje 235,47 tšk.

„Vakar man tikrai buvo sunku, bet Aliona nuolat kartojo, kad mes dar nieko nepraradome. Žinojau, kad turime nuostabią laisvąją programą. Turėjome visiems parodyti, kad mūsų olimpinis šokis yra aukso medalio vertas šokis“, – teigė naujasis olimpinis čempionas.

„Scanpix“/AP nuotr./Laisvosios programos akimirkos
„Scanpix“/AP nuotr./Laisvosios programos akimirkos

Jis yra prancūzas, Aliona ukrainietė, bet šis unikalus duetas gina Vokietijos garbę. Su trečiuoju savo karjeros partneriu ledo meistrė pagaliau įgyvendina didžiausią savo tikslą. A.Savčenko tai yra jau trečiasis olimpinis medalis. 2010 metų Vankuverio ir 2014 metų Sočio žaidynėse sportininkė šoko su Robinu Szolkowy bei du kartus iškovojo bronzą.

„Vakar aš pasakiau, kad neleisiu, jog Aliona vėl grįžtų namo su bronzos medaliu. Ji tiesiog nusipelnė aukso medalio“, – sakė Pjongčango olimpinių žaidynių nugalėtojas.

VIDEO: Alionos Savčenko ir Bruno Massoto laisvoji programa

Nei viena pasaulio čiuožėja nepakyla taip aukštai į orą, kaip savo partnerio išmesta Aliona. Už daug ką ji dėkinga savo trečiajam partneriui. „Bruno yra nepakartojamas. Aš žinau, kiek daug sunkių akimirkų jis iškentėjo. Su manimi nebuvo lengva, bet tas užsispyrimas atvedė mus iki didžiausios svajonės“, – prisipažino čiuožėja.

Vokietija auksą dailiajame čiuožime iškovoja pirmą kartą nuo 1952-ųjų.

A.Savčenko – išskirtinė čiuožėja. Išskirtinės ir jos pačiūžos. Vokietė jas nudailino ne tik Swarovski kristalais, bet ir žavingomis širdutėmis. Fotografų žvilgsniai krypo į blizgančias pačiūžas, todėl jos ne kartą įamžintos ir nuotraukose.

„Scanpix“/AP nuotr./Trumposios programos varžybų akimirkos
„Scanpix“/AP nuotr./Trumposios programos varžybų akimirkos

Pakyla be rusų

Po trumposios programos antrąją vietą užėmė olimpinių atletų iš Rusijos pora Jevgenija Tarasova ir Vladimiras Morozovas. Dar prieš kelias savaites jie triumfavo Europos čempionate Maskvoje ir į Pjongčangą atvyko su didžiausiais lūkesčiais.

„Scanpix“/AP nuotr./Laisvosios programos akimirkos
„Scanpix“/AP nuotr./Laisvosios programos akimirkos

Viena pajėgiausių planetos porų irgi buvo iš tų, kurie neslėpė ašarų. Tiesa, nusivylimo ir liūdesio. Rusai klydo ir liko per žingsnį nuo stipriausiųjų trejeto.

J.Tarasova ir V.Morozovas užėmė ketvirtąją vietą.

Bronza atiteko Kanados porai, kuri auksą jau iškovojo komandinėse dailiojo čiuožimo varžybose. Bronza šiai porai – nuostabus rezultatas.

Tai buvo įsimintinas varžybų finalas visiems, kas turėjo galimybę jį stebėti. Geriausi pasaulio čiuožėjai padovanojo neįtikėtiną ledo spektaklį. Ir tai dar ne pabaiga. Ant Pjongčango olimpinio ledo dar užvirs daugybė intriguojančių kovų. Dėl medalių dar kausis vyrai, moterys ir šokėjai ant ledo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius