Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįvertino varžovų: Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė antrąsias pasaulio čempionato rungtynes pralaimėjo rumunams

Pirmąją nesėkmę Olandijoje vykstančiame pasaulio jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio čempionato antrojo diviziono šešių komandų A grupės turnyre patyrė Lietuvos rinktinė.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / "Energija" nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Sekmadienį antrosiose turnyro rungtynėse jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai 1:3 (0:2, 0:0, 1:1) nusileido antrąją pergalę iškovojusiai ir lydere tapusiai Rumunijos komandai.

Įvartį į varžovų vartus įmušė Ilja Četvertakas (45:01).

Nugalėtojų gretose po kartą pasižymėjo Csandas Okošas (05:52), Szabolczas Hildebrandas (19:51) ir Danielis Tranca (40:39).

„Pralaimėjome stipriai komandai, kuri, kaip ir britai yra vieni iš favoritų, – po rungtynių kalbėjo vyriausiasis rinktinės treneris Andrejus Jadkauskas. – Tai galinga ir disciplinuota komanda. Manau, kad mūsų šiandieniniam žaidimui nemažai įtakos padarė pergalė prieš britus. Žaidėjams, matyt, apsisuko galva po pergalės, todėl šiandien mes neįvertinome savo varžovų, o, gal būt, tiesiog save pervertinome. Pirmam kėliny įvarčiai buvo pelnyti, kai aikštelėje žaidė mūsų pagrindinis penketas, kuris turi pats pelnyti įvarčius“.

Žaidėjams, matyt, apsisuko galva po pergalės, todėl šiandien mes neįvertinome savo varžovų

Treneris priminė, kad rumunai po pirmųjų rungtynių turėjo daugiau poilsio. „Jie galėjo ilsėtis penkiomis valandomis ilgiau. Šiandien mes jiems neprilygome fiziškai. Tokiame įtemptame čempionate visada yra svarbus faktorius – kas greičiau atgaus jėgas po rungtynių. Šiandien varžovai už mus buvo greitesni, – kalbėjo treneris. – Mūsų jaunimas tiesiog nespėdavo paskui vyresnius varžovus“.

Rungtynėse lietuviams negalėjo padėti puolėjas Mauras Baltrukonis. Jis blogai pasijuto rungtynėse su britais. Arenoje dirbantys medikai spėjo, kad žaidėją sugriebė gripas. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį M. Baltrukonis buvo nuvežtas į ligoninę dėl staigiai pakilusios temperatūros. Ten medikai diagnozavo tą patį ir pasiūlė gydytis savaitę gydytis paracetamoliu ir lovos režimu. Sekmadienio rytą temperatūra šiek tiek nukrito, tačiau vargu ar puolėjas galės komandai padėti likusiose čempionato kovose.

„Praradome gerą žaidėją su puikia patirtimi. Šiandien aikštelėje jo tikrai pritrūko. Teko keisti grandis ir į jo vietą statyti jaunesnį ir ne tokį patyrusį žaidėją“, – kalbėjo A. Jadkauskas.

Treneris vylėsi, kad pralaimėjimas rumunams komandai bus tik į naudą. „Tikiuosi, kad žaidėjai supras, jog šiame čempionate nėra silpnų komandų. Prieš metus dar būdavo bent dvi komandos, kurias galėdavome lengviau įveikti, šiais metais čia tokių nėra, – kalbėjo treneris. – Žinau, kad vaikinai po tokio šalto dušo susiims ir parodys, kas yra geras ledo ritulys“.

Pirmadienį turnyre poilsio diena, o antradienį lietuvių laukia dvikova su Pietų Korėjos bendraamžiais, kurie sekmadienį žais su kroatais.

Trečiosiose antrojo turo rungtynėse tarpusavy jėgas išmėgins Didžiosios Britanijos ir Olandijos ekipos.

II diviziono A grupė
Vieta Komanda R. Perg. P.p.pr. Pr.p.pr. Pral. Įv.sant. Taškai
1. Rumunija 2 2 0 0 0 9:4 6
2. Lietuva 2 1 0 0 1 8:6 3
3. Pietų Korėja 1 1 0 0 0 4:3 3
4. Olandija 1 0 0 0 1 3:4 0
5. Kroatija 1 0 0 0 1 3:6 0
6. Didžioji Britanija 1 0 0 0 1 3:7 0

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius