Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 18 /19:42

Oficialu: iš Baltarusijos atimta teisė rengti pasaulio ledo ritulio čempionatą

Minskas šiemet pasaulio ledo ritulio čempionato neorganizuos. Oficialiai pranešta, jog Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) atėmė iš Baltarusijos teisę kartu su Latvija rengti planetos pirmenybes.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“ nuotr.

Toks sprendimas buvo priimtas IIHF tarybos posėdžio metu.

Oficialiame federacijos pranešime teigiama, jog čempionatą „perkelti iš Minsko tapo būtina dėl saugumo priežasčių, kurių IIHF negali kontroliuoti“.

Čempionatas Minske ir Rygoje turėjo būti surengtas gegužės 21 – birželio 6 dienomis, tačiau dėl žmogaus teisių pažeidimų per masinius protestus Baltarusijoje daugybė IIHF rėmėjų atsisakė remti pirmenybes tuo atveju, jei turnyras vyks Aliaksandro Lukašenkos kontroliuojamoje valstybėje.

Pastarosiomis dienomis nutraukti rėmimą ledo ritulio čempionatui pagrasino automobilių gamintojas „Škoda“, kosmetikos prekės ženklas „Nivea“ ir automobilių tepalų gamintojas „Liqui Moly“.

Nenorą organizuoti pirmenybes kartu su Baltarusija išreiškė ir Latvijos politikai, tarp jų ir užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius.

Sprendimą atimti teisę rengti čempionatą iš Baltarusijos teigiamai įvertino ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Logiškas sprendimas ir labai aiškus ženklas demokratines jėgas traiškančiam režimui. Tai, kas vyksta Baltarusijos gatvėse – nepriimtina“, – BNS pirmadienį sakė G.Landsbergis.

IIHF informuoja, kad artimiausiu metu spręs pasaulio čempionato rengimo klausimą ir svarstys, ar Ryga yra pajėgi surengti turnyrą viena.

Neseniai 15min rašė apie galimybę, jog latviai planetos pirmenybes gali pasidalinti su Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius