Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasaulio čempionate Suomija sudaužė Norvegijos ledo ritulininkų gynybą

Suomijos ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionato B grupėje pasivijo Rusiją po to, kai trečiose grupės rungtynėse 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) sutriuškino Norvegiją, kuriai tai buvo trečioji iš eilės nesėkmė.
Suomijos ledo ritulininkai
Suomijos ledo ritulininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 12 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Pirmosiose rungtynėse JAV ekipai pralaimėję vicečempionų titulą ginantys Suomijos sportininkai kaimynams iš Norvegijos nepaliko vilčių.

Jau 5-ąją minutę dvi baudos minutes užsidirbus A.Bonsaksenui krito pirmasis įvartis į norvegų vartus – kiekybinę persvarą taikliu metimu pavertė E.Lindellis (05:05). K4linio pabaigoje norvegai nepasinaudojo net dviejų -žaidėjų pranašumu, kai du suomiai daugiau nei minutę sėdėjo ant nubaustųjų suolelio.

Antrąjį kėlinį Norvegija vėl pradėjo nesėkmingai, beveik keturias minutes žaisdama mažumoje. Suomiai ir vėl išnaudojo persvarą – įmušė J.Kemppainenas (28:39). Norvegijos ledo ritulininkai toliau žaidė ir grubiai ir tai brangiai kainavo. J.Komppainenas netrukus įmušė trečią įvartį (30:21).

Trečiajame kėlinyje jau suomiai rinkosi baudos minutes, tačiau norvegams tai nepadėjo. J.Jokipakka (51:15) ir J.Jokinenas (52:11) įtvirtino lengvą pergalę.

Norvegijos rinktinė atliko 20 smūgių, kurios visus atrėmė suomių vartininkas P.Rinne. Suomijos ledo ritulininkai mušė 30 kartų, tačiau L.Voldenas atrėmė tik 25 smūgius. Suomiai gavo 12, o norvegai 10 baudos minučių, tačiau pastarieji nepasinaudojo nė viena proga įmušti būnant daugumoje, o suomiai tai padarė triskart.

Kitose rungtynėse trečiadienį Norvegija žais su Slovakija, o ketvirtadienį Suomija susitiks su Slovėnija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius