-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per žingsnį nuo aukso atsidūrę lietuviai: pagyros komandai, žiūrovams ir vienintelis tikslas

Lietuvos rinktinė žengę itin svarbų žingsnį pasaulio ledo ritulio čempionate – iškovoję pergalę jie ne tik užsitikrino medalius, tačiau ir dar labiau priartėjo prie aukso. Mačo pradžioje atsilikę, bet 7:3 rumunus įveikę lietuviai dabar atsidūrė per pergalę nuo aukso medalių – jei Lietuvos rinktinė sekmadienį per pagrindinį laiką įveiks Japoniją, auksu ir kelialapiu aukštyn džiaugsis mūsų šalies atstovai. Po mačo kalbintas rinktinės treneris Dougas Boulangeris džiaugėsi, kad komanda parodė charakterį ir nuveikė puikų darbą.
Lietuvos U20 ledo ritulio rinktinė
Lietuvos U20 ledo ritulio rinktinė / nuotr. hockey.lt

„Mano nuomone, šiandien demonstravome solidų žaidimą, nors rungtynių pradžioje po nemalonių kontratakų varžovai ir pirmavo 2:0. Bet vaikinai parodė charakterį ir mes tiesiog skraidėme – atlikome puikų darbą“, – sakė treneris.

– Šiandien anksti keitėme vartininką, kaip vertintumėte Nikitos Kuzminovo žaidimą?

– Nikita atliko savo darbą. Jis yra mūsų apsauga ir šiandien turėjo eiti gelbėti komandą. Toks sprendimas neturi nieko prieš Lauryną Lubį, tiesiog maniau, kad mums reikia liepsnos ir Nikita mums tai suteikė.

VIDEO: D. Boulanger komentaras po rungtynių su Rumunija

– Šiose rungtynėse kur kas sėkmingiau veikė mūsų komandos spaudimas, ar tokia buvo taktika šiam mačui?

– Šiam elementui reikia laiko: dabar mūsų vaikinai jau geriau supranta ko iš jų prašome, mes atliekame pakitimus prieš kiekvieną mačą ir žaidėjai puikiai į tai sureaguoja. Galiu jais tik didžiuotis – jie dirba labai sunkiai ir nuolatos mokosi šio žaidimo.

– Po ispanų atimto taško iš britų norint aukso mums užtenka laimėti prieš Japoniją per pagrindinį laiką. Ar tai kažkiek keičia mūsų pasiruošimą šioms rungtynėms?

– Tai nekeis mūsų pasiruošimo – ruošimės maksimaliai kaip galime. Nugalėti Japoniją nėra lengva, nes tai yra labai stipri komanda. Bet mes padarysime viską ką galime, pasiruošime ir eisime kautis dėl aukso.

– Koks planas rytojaus poilsio dienai?

– Rytoj turime išeiginę, o tai reiškia, kad ant ledo nelipsime. Stengsimės kažką atlikti kartu su komanda ir tikėsimės, kad vaikinai pailsės ir bus fiziškai atsistatę lemiamoms rungtynėms.

---

Pirmąjį savo įvartį gindamas Lietuvos rinktinės garbę pelnęs ir geriausiu mačo žaidėju pripažintas Mantas Stankius po rungtynių neslėpė džiaugsmo ir minčių apie aukščiausios prabos medalius.

VIDEO: M. Stankiaus komentaras po rungtynių su Rumunija

Komanda rungtynėse atsiliko 0:2, ar tuo metu rinktinėje nesijautė kilęs didesnis spaudimas?

– Nelabai, nes mes žaidėme pagal savo sistemą ir visi žinojo, ką daryti. Aišku, mes praleidome du įvarčius, tačiau suradome jėgų ir atžaidėme jų pranašumą.

– Kokią svarbą tavo karjeroje užims šiandien pelnytas įvartis?

– Jausmas – vienas iš geriausių pasaulyje. Iki šiol nebuvau įmušęs nei už vieną Lietuvos rinktinę, tiek jaunių, tiek jaunimo, tiek ir nacionalinėje rinktinėje. Todėl šis įvartis man labai svarbus, o taip pat ir komandai.

Šiandien ispanai atėmė tašką iš britų ir palengvino mūsų kelią link aukso: ar tai komandai suteikė papildomos motyvacijos?

– Mums tai suteikė dar daugiau motyvacijos kautis. Ruošėmės ir žiūrėjome jų rungtynes, tad tai tikrai pasijautė, kai jie nelaimėjo mačo per pagrindinį laiką.

Žaidžiate namuose, kiek komandai svarbus žiūrovų palaikymas?

– Visa tai yra tiesiog nerealu. Įsivaizduokite, kai žaidžiant pilnos arenos skanduoja „Lietuva“. Galėjome eiti ir dar sužaisti dvidešimt minučių.

Ką gali nuo rinktinės pažadėti sekmadienį į areną susirinksiantiems žiūrovams?

– Kad bus auksas ir tik auksas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius