Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldi ir svarbi pergalė: Lietuva nukovė Pietų Korėjos rinktinę

Pasaulio ledo ritulio čempionato IA divizione Lietuvos rinktinė sumedžiojo pirmąją pergalę. Danielio Lacroix auklėtiniai Kazachstano sostinėje Nursultane 2:1 palaužė Pietų Korėjos komandą ir žengė svarbų žingsnį išlikimo link. Beje, tai reiškia, kad mūsų šalies ledo ritulininkai vis dar turi galimybių pasidabinti bronzos medaliais.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė 1:4 nusileido Vengrijai.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė 1:4 nusileido Vengrijai. / Marato Akimzhanovo nuotr.

Pirmąjį įvartį 14-ąją minutę pelnė Tadas Kumeliauskas, kuris surado po Nerijaus Ališausko metimo atšokusį ritulį ir įgrūdo jį į vartus.

Korėjos komanda 25-ąją minutę sugebėjo išnaudoti kiekybinę persvarą ir pelnė įvartį, tačiau teisėjai po užsitęsusios peržiūros tikslaus smūgio neužskaitė. Arbitrai nusprendė, kad įvarčio autorius atliko neleistiną veiksmą prieš vartininką Mantą Armalį.

Po peržiūros 40-ąją minutę nukentėjo ir lietuviai. Tadas Kumeliauskas paskutinėmis kėlinio sekundėmis įmetė ritulį į vartus, bet po peržiūros paaiškėjo, kad laikas jau buvo ištiksėjęs.

Rezultatas tapo lygus 43-ąją minutę, kai Kimas Sang-wookas atsidūrė laiku ir vietoje bei nesunkiai nukreipė ritulį į lietuvių vartus.

Lietuvai persvarą 50-ąją minutę sugrąžino Paulius Gintautas. Lietuviai perėmė ritulį, o P.Gintautas sulaukė puikaus Artūro Katulio perdavimo ir paleido neatremiamą metimą.

Sekmadienį lietuviai kausis su Slovėnijos komanda. Įdomu tai, kad trejas rungtynes pralaimėję Lietuvos ledo ritulininkai dar gali pasidabinti bronzos medaliais, jei sugebėtų švęsti pergalę. Tam, kad išliktų 1A divizione, lietuviams pakaks taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius