Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų atsakas į kritiką dėl elgesio su K.Valijeva: „Griežtumas ugdo čempionus“

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidento Thomo Bacho žodžiai, kuriais jis kritikavo 15-metės Kamilos Valijevos trenerių elgesį sportininkei liejant ašaras po nesėkmės Pekino olimpiadoje, sulaukė griežto atsako Rusijoje.

„Esame labai nusivylę matydami, kaip TOK prezidentas audžia savo sugalvotas istorijas apie mūsų sportininkų jausmus ir vėliau pristato jas viešai, kaip IOC poziciją“, – insidethegames.biz pareiškė Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Černyšenka.

15min primena, kad Th.Bachas penktadienį garsiai pasisakė apie trenerės Eteri Tutberidzės elgesį. Itin griežtais treniravimo metodais garsėjanti specialistė po jaunosios savo auklėtinės K.Valijevos nesėkmės ant Pekino ledo užvertė 15-metę klausimais: „Kodėl tu pasidavei? Kodėl nustojai kovoti? Paaiškink man, kodėl?“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Trenerė Eteri Tutberidzė ir Kamila Valijeva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Trenerė Eteri Tutberidzė ir Kamila Valijeva

„Tai, kaip artimiausia aplinka pasitiko K.Valijevą – buvo šiurpu tai matyti. Užuot sulaukusi palaikymo, pagalbos, ji sulaukė baisaus šaltumo“, – BBC citavo Th.Bachą.

„Visa tai man nesuteikia didelio pasitikėjimo artimiausia K.Valijevos aplinka – nei dėl to, kas nutiko praeityje, nei dėl to, kas laukia ateityje“, – nuogąstavo TOK prezidentas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./TOK prezidentas Thomas Bachas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./TOK prezidentas Thomas Bachas

Dailiojo čiuožimo rekordininkės K.Valijevos organizme dar prieš olimpiadą buvo rasta draudžiama medžiaga – trimetazidinas, bet Tarptautinis arbitražo teismas (CAS) leido 15-metei toliau varžytis Pekine, nes byla nėra iki galo išnagrinėta.

„Atvirai kalbant, IOC sprendimai yra netinkami ir neteisingi, – tęsė D.Černyšenka. – Kiekvienas supranta, kad olimpiada yra sporto viršūnė ir kiekvienas sportininkas neša visos šalies viltis bei svajones. Tai – žinomas spaudimas, bet jis juos stumia pirmyn, suteikia jėgų kovoti.“

„Laimi ar pralaimi, bet mes žinome, kad mūsų sportininkai – patys geriausi. Jie irgi tai žino“, – teigė Rusijos vicepremjeras.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Černyšenka
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Černyšenka

Į Th.Bacho kritiką atsakė net ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Th.Bachas yra labai autoritetingas asmuo sporto pasaulyje. Žinoma, mes gerbiame jo nuomonę, bet nebūtinai su ja sutinkame“, – „Reuters“ agentūrai dėstė Kremliaus balsas.

„Jam nepatiko mūsų trenerių griežtumas, bet visi žino, kad būtent tai aukščiausiame lygyje yra raktas į pergales. Mes matome, kad sportininkai pasiekia tas pergales. Todėl didžiuokimės savo nugalėtojais, pasveikinime prizininkus. K.Valijeva buvo ketvirta, bet aukščiasiame lygyje laimi stipriausia“, – paaiškino D.Peskovas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamila Valijeva liko ketvirta asmeninėje rungtyje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kamila Valijeva liko ketvirta asmeninėje rungtyje

Priminsime, kad K.Valijeva Pekine tapo ir olimpine čempione kartu su Rusijos rinktine, kai nugalėjo komandinėse varžybose. Tiesa, išlindus dopingo įtarimams – medalių ceremonija buvo nukelta.

„New York Times“ atskleistame tyrime rašoma, kad iš viso K.Valijevos organizme rastos trys medžiagos: uždraustas trimetazidinas bei antidopingo leidžiami hipoksenas ir L-karnitinas.

K.Valijevos atstovai aiškina, kad jos organizme draudžiamos medžiagos galėjo atsirasti dėl to, kad ji netyčia pavartojo senelio vaistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius