Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusų olimpinė čempionė nesutinka su neutralia vėliava: „Pavargome nuo mūsų orumo žeminimo“

Olimpinė čempionė rusė Julija Stupak sureagavo į kalbas, kad Rusijos ir Baltarusijos atletams gali būti leista startuoti Paryžiaus olimpiadoje.
Julija Stupak
Julija Stupak / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusams (padedant baltarusiams) tęsiant kraugerišką karą Ukrainoje, Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) pareiškė svarstantis, kad šalių agresorių sportininkai galėtų pasirodyti žaidynėse su neutralia vėliava.

Reaguodamos į tokius pareiškimus Lietuva – kartu su JAV, Jungtine Karalyste, Vokietija ir dar 30 valstybių – pasirašė bendrą pareiškimą, raginantį IOC iš naujo persvarstyti tokias idėjas.

„Girdėjau, kad vyksta darbai dėl to, kad galėtume dalyvauti (žaidynėse) kaip neutralūs sportininkai“, – J.Stupak žodžius cituoja valstybinė Rusijos naujienų agentūra TASS.

„Taip pat ir kalbas, kad dėl to turėtume pasirašyti kažkokį popierių. Atsakysiu, kad mes nesirašysime nieko, tvirtinančio, jog oponuojame savo valstybei“, – nukirto olimpinė čempionė.

Lygumų slidininkė J.Stupak olimpinį aukso medalį laimėjo pernai Pekine estafetėje keturios po 5 km. Dar tris apdovanojimus – bronzinius – ji pelnė 2018-ųjų žaidynėse Pjongčange.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julija Stupak ir Natalija Nepriajeva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Julija Stupak ir Natalija Nepriajeva

„Mes pavargome nuo mūsų teisių pažeidinėjimo ir mūsų, kaip Rusijos atletų, orumo žeminimo“, – valstybės valdomai TASS agentūrai toliau kalbėjo J.Stupak.

„Aš esu Rusijos atletė, myliu ir gerbiu savo šalį. Jeigu man skirs neutralios sportininkės statusą, aš nepasirašinėsiu jokių popierių.

Panašu, kad jei esi rusas, tuomet esi kvailas ir neišsilavinęs, nežinai, kaip elgtis ir ką daryti. Mes turime gilią sielą, gyvename su meile širdyse, mylime savo šalį ir esame jai atsidavę“, – tęsė Rusijos sportininkė, jos ginamoms šalies vadovams ir toliau negailestingai bombarduojant Ukrainą.

„Ką mes turime padaryti? Jeigu norite mus stumti į politiką, tai geriau to nedarykite. Mes tiesiog norime varžytis, nieko daugiau“, – užbaigė J.Stupak.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius