Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaukimą gavęs Rusijos olimpinis didvyris nori išvengti karo

Rusijos olimpinis vicečempionas ir pasaulio čempionas rogučių varžybose Vladislavas Antonovas pašauktas į armiją. Tačiau 31 metų sportininkas nori per sportą išvengti dalyvavimo Rusijos pradėtame brutaliame kare prieš Ukrainą.
Vladislavas Antonovas gavo šaukimą į karą.
Vladislavas Antonovas gavo šaukimą į karą. / „Scanpix“ nuotr.

Vladislavas Antonovas yra viena ryškiausių Rusijos žiemos sporto žvaigždžių.

2014 metais Sočyje jis laimėjo olimpinį sidabrą, o tame pačiame Rusijos mieste 2020 metais vykusiose pasaulio pirmenybėse – ir auksą, ir sidabrą. Be to, jis yra dukart Europos čempionas komandinėse rogučių varžybose.

Rudenį žiemos sporto atstovai įprastai įtemptai ruošdavosi naujo sezono varžyboms. Taigi ir V.Antonovas planavo sportuoti Sočyje, tačiau šiuo metu, Rusijai užpuolus Ukrainą, yra kitaip.

VIDEO: Daugelyje Ukrainos miestų griaudi sprogimai, gyventojai raginami slėptis

Pastaruoju metu prarandant vis daugiau šiemet okupuotų Ukrainos žemių, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė mobilizaciją, į kurią patenka net Rusijos sporto atstovai.

31 metų V.Antonovas yra vienas iš tūkstančių, o gal ir milijono rusų, pašauktų į kariuomenę, kuri bando išlaikyti okupuotas Ukrainos teritorijas.

„Vladislavas turėjo treniruotis su nacionaline rinktine nuo šio pirmadienio, bet dabar yra Krasnojarske“, – Rusijos valstybiniam žinių kanalui sakė treneris Artiomas Petrakovas.

Jis teigė, kad V.Antonovas nori išvengti dalyvavimo kare, o rogučių sporto asociacija bando jam padėti.

„Vladislavas yra vienintelis iš nacionalinės rinktinės, gavęs šaukimo kvitą. Mes užpildėme reikalingus dokumentus ir tikimės, kad jam bus pritaikyta išimtis ir jis galės toliau sportuoti. Jai surinksime dokumentus, pristatysime į karinės tarnybos biurą ir prašysime atleidimo“, – sakė treneris.

Pirmadienį jis tvirtino, kad situacija su V.Antonovu dar neišsisprendė.

„Šiandien jis darsyk buvo šauktinių punkte, pristatė paraišką iš CSKA ir laišką iš rogučių sporto federacijos, – teigė A.Petrakovas. – Šauktinių punkte laukiama, kad dėl Antonovo nusileistų informacija iš aukščiausių instancijų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius