-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Slidininkas Vytautas Strolia tapo biatlonininku

Slidininkas Vytautas Strolia nebemato perspektyvų slidinėjime, todėl nusprendė pereiti į biatloną ir jau spėjo sudalyvauti pirmoje treniruočių stovykloje.
Vytautas Strolia
Vytautas Strolia / Alfredo Pliadžio nuotr.


V.Strolia šiemet dalyvavo Sočio olimpinėse žaidynėse.  21 metų sportininkas skiatlono rungtyje liko priešpaskutinis, 67-tas, sprinto varžybose užėmė 70-ąją vietą tarp 86 slidininkų, o 15 kilometrų slidinėjime klasikiniu stiliumi užėmė 70-ąją vietą tarp 91-o dalyvio.

Būsiu patenkintas tik tada, kai būsiu tarp elito. O slidinėjime nematau, kad tiek galėčiau pasiekti

Savo sprendimą pereiti iš slidinėjimo į biatloną, kuriame dar reikia šaudyti iš mažo kalibro šautuvo į penkis už 50 m išdėstytus taikinius, V. Strolia motyvuoja tuo, kad šiame sporte mato daugiau perspektyvų.

„Taip, tikrai pereinu į biatloną. Čia matau daugiau perspektyvų nei slidinėjime. Taip pat nelabai tenkino sportavimo sąlygos, treneriai ir personalas“, – gandus apie perėjimą patvirtino olimpietis.

Pasak jo, šiam sprendimui šiek tiek įtakos galėjo turėti ir pasirodymas Sočyje, kuris jo netenkino: „Nežinau, gal kažkiek prisidėjo, nes tas rezultatas manęs niekada netenkins. Būsiu patenkintas tik tada, kai būsiu tarp elito. O slidinėjime nematau, kad tiek galėčiau pasiekti.“.

V.Strolia jau spėjo išmėginti jėgas naujoje sporto šakoje – jis neseniai dalyvavo pirmoje biatlono treniruočių stovykloje: „Pirmi įspūdžiai tikrai geri, esu patenkintas. Darbo specifika panaši, tik dar šaudyti reikia – dirbti ir treniruotis dviem frontais. Tačiau principai panašūs“.

Taip, tikrai pereinu į biatloną. Čia matau daugiau perspektyvų nei slidinėjime. Taip pat nelabai tenkino sportavimo sąlygos, trenerių ir personalo klausimai

Paklaustas ar pačiam varžytis dviejose rungtyse yra įdomiau, V.Strolia sako, kad tai neturi reikšmės.

Sportininko sprendimą pereiti į biatloną ne itin džiugiai priėmė Lietuvos nacionalinės slidinėjimo asociacija (LNSA).

„Išsiskyrėme pusiau draugiškai“, – sakė naujai iškeptas biatlonininkas.

V.Strolia dažnai išmėgina jėgas ir multisporto renginiuose. Pastarajame „Vilnius challenge“ jis buvo arti triumfo elito grupėje. Pasak sportininko tokie renginiai tik padeda jam dar labiau tobulėti, gerinti ištvermę ir jis visada su malonumu juose dalyvauja.

Tačiau dabar jo mintys – tik apie laukiančius naujos karjeros iššūkius. Kitą savaitę jis jau vyksta į dar vieną treniruočių stovyklą ir apie startus varžybose dar negalvoja.

„Sėkmės, manau, tikrai prireiks. Tikiuosi viskas bus gerai“, – viliasi V.Strolia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius