-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialiosios žaidynės Lietuvai pražydo medaliais

Mažyčiame kalnų Ramsau miestelyje pirmadienį Lietuvos Specialiųjų olimpinių žaidynių delegacija mėgavosi medaliais. Lietuvos atletai slidinėjimo ir sniegbridžio varžybose pasipuošė net keturiais medaliais – trimis aukso ir vienu sidabro.
Finalų diena
Finalų diena / Astos Misiūnaitės nuotr.

Penkių kilometrų kroso slidinėjimo finaluose buvo iškovoti net trys medaliai.

Tadas Vainius ir Arūnas Martinonis iškovojo aukso medalius. T.Vainius pranoko du varžovus ir atsigavęs po pirmo sunkaus rato šventė saldžią pergalę (20:09,20).

Vienas iš jauniausių dalyvių A.Martinonis pranoko visus lūkesčius – už nugaros paliko keturis varžovus ir taip pat pasidabino auksu (20:56,90).

Penkių kilometrų slidinėjimo kroso F2 diviziono finale į kovą stojo Rūta Tuskenytė ir Rusijos atstovė Viktorija Prokofjeva. Jaunesnė varžovė finiše išsaugojo daugiau jėgų ir finišavo pirma (21:13,40). 34-erių veteranė iš Lietuvos pasipuošė sidabru (22:39,30).

Moterų sniegbridžio finale triumfavo Neda Pabilionytė iš Šeduvos. Ji finale aplenkė tris varžoves ir finišavo pirma (17,61).

Slidininkų treneris Zenonas Misiūnas džiaugėsi auklėtinių pasiekimais: „Slidininkams šiandien buvo itin sudėtinga. Saulė ištirpdė labai daug sniego, mūsų sportininkai klimpo, bet stengėsi ir finišavo. Visais labai džiaugiamės. Tikrai nesitikėjau, kad Arūnas Martinonis džiaugsis auksu. Jis dar labai jaunas, bet tikrai bus puiki pamaina.“

Lietuvos grindų ritulio rinktinė Grace grupės varžybose šventė įspūdingą pergalę 4:0 prieš Japoniją.

Antradienį lietuvių laukia paskutinis grupės susitikimas su Indijos rinktine.

Astos Misiūnaitės nuotr./Neda Pabilionytė
Astos Misiūnaitės nuotr./Neda Pabilionytė

Specialiosios žaidynės

Specialiosios žaidynės yra skirtos intelekto sutrikimų turintiems žmonėms ir visai visuomenei, kuri, stebėdama ir dalyvaudama drauge, įgyja daugiau atsakomybės bei supratimo apie visuomenės narius, turinčius specialių poreikių.

Žaidynėse dalyvauja 107 valstybių sportininkai, kurie varžosi devynių sporto šakų varžybose.

Specialiosios olimpinės žaidynės pirmą kartą buvo subrandintos 1968 metais JAV prezidento Johno Kennedy sesers Eunice Kennedy Shriver.

Lietuviai dalyvaus trijų sporto šakų varžybose: startuos 7 slidininkai, 6 sniegbridininkai ir 15 salės ritulininkų. Nors mūsų šalies atletai žaidynėse dalyvaus ketvirtą kartą, salės ritulio žaidėjams tai bus debiutas.

Visą mūsų šalies delegaciją sudaro 38 asmenys: 28 sportininkai, 8 treneriai, delegacijos vadovas ir jo padėjėjas.

Lietuvos specialieji olimpiečiai iš pastarųjų vasaros žaidynių Los Andžele 2015 metais grįžo laimėję net 17 medalių, iš jų 9 aukso.

2013 m. žiemos žaidynėse Pietų Korėjoje lietuviai iškovojo 13 medalių, iš jų 8 aukso.

Šį pasiekimą pakartoti bus nelengva. Didžiausios medalių viltys siejamos su mūsų slidininkais, kurie treniruojasi Utenos daugiafunkciame centre.

Specialiosios vasaros ir žiemos olimpiados apima 32 skirtingas sporto šakas, judėjime dalyvauja daugiau nei 4,2 mln. atletų 170 šalyse. Specialiosios olimpinės žaidynės pirmą kartą buvo subrandintos 1968 metais JAV prezidento Johno Kennedy sesers Eunice Kennedy Shriver.

Kaip ir olimpinės žaidynės, taip ir Specialioji olimpiada vyksta žiemą ir vasarą. Tiek vasaros, tiek žiemos Specialioji olimpiada vyksta kas ketverius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius