Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainiečiai sparčiai renkasi medalius paralimpinėse žaidynėse

Karą Ukrainoje pradėjusių Rusijos ir Baltarusijos paralimpiečiai buvo pašalinti iš penktadienį startavusių Pekino paralimpinių žiemos žaidynių, tuo tarpu Ukrainos sportininkai kol kas Kinijos sostinėje demonstruoja puikius rezultatus.
Ukrainos biatlonininkė
Ukrainos biatlonininkė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainiečiai per pirmąją pilną žaidynių dieną – šeštadienį – laimėjo septynis medalius, įskaitant tris aukso, ir vienu metu net pirmavo medalių lentelėje.

Biatlonininkas Grigorijus Vovčynskis triumfavo vyrų sprinto varžybose, Oksana Šyškova sutrikusio regėjimo moterų sprinto varžybas, o tos pačios rungties vyrų varžybose visus medalius iškovojo ukrainiečiai, auksą laimėjus Vitalijui Lukianenkai.

Be trijų aukso, ukrainiečiai dar iškovojo tris sidabro ir vieną bronzos apdovanojimą.

Iš viso Pekine varžybose 20 Ukrainos paraatletų.

„Buvo labai sunku, kai karas prasidėjo. Verkiau kiekvieną dieną, – sakė paralimpinis čempionas G.Vovčynskis. – Nesupratau, kas vyksta. Ką galiu padaryti? Galiu skirti savo pergalę Ukrainai ir jos žmonių taikai. Prašau, sustabdykite karą, ypač dėl mūsų vaikų.“

Ukrainiečiai pirmavo medalių lentelėje iki sekmadienio, kai į priekį šovė kinai. Dabar paralimpinių žaidynių šeimininkai yra iškovoję 6 aukso, 4 sidabro ir 6 bronzos medalius.

Iš viso bent po vieną medalį jau iškovojo 15 šalių paraatletai.

Primename, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkams paralimpinis komitetas iš pradžių leido startuoti po neutraliomis vėliavomis, bet po didelės pasipiktinimo bangos sprendimas pakeistas ir rusų bei baltarusių Pekine neliko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius