-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visi medaliai Rusijos čiuožėjams: šeimininkų triumfą Maskvoje ir prancūzų neviltį skyrė mažiausia įmanoma riba

Prancūzas Morganas Cipresas švieslentėje išvydęs rezultatą savo prancūzišku džemperiu užsidengė galvą ir akis. Jis dar ilgai negalėjo atsigauti po apmaudžios nesėkmės. Kai Europos čempionato darbuotojai ruošė Rusijos vėliavas apdovanojimų ceremonijai, prancūzas sukniubo kamputyje netoli ledo ir labai priminė Mantą Kalnietį, kuris ašarodamas sunkiai išgyveno nesėkmę Europos krepšinio čempionato finale Lilyje.
Vanessa James ir Morganas Cipresas
Vanessa James ir Morganas Cipresas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos porinio čiuožimo duetas Vanessa James ir Morganas Cipresas – viena populiariausių porų ant ledo pasaulyje. Tiesa, Rusijoje tokio dėmesio ir palaikymo kaip kitur nesulaukia. Čia rusai palaiko savus. Egzotiškas duetas į Maskvą atvyko su aukščiausiais tikslais ir pirmavo po trumposios programos.

Prancūzijos čiuožėjai ant ledo pasirodė paskutiniai ir užbaigė pirmųjų medalių dalybas „Megasport“ arenoje. Užbaigė taip, kad laimingi buvo Rusijos žiūrovai, bet tik ne jie patys. Klaidos, nors ir ne tokios didelės, sportininkams kainavo vietą ant podiumo.

„Scanpix“/AP nuotr./Varžybų akimirka Maskvoje
„Scanpix“/AP nuotr./Varžybų akimirka Maskvoje

Viena šimtoji taško. Tiek Prancūzijos porą skyrė nuo bronzos medalių. 01 taško – mažiausias įmanomas skirtumas. Dailiajame čiuožime tai nutinka retai – vienas taškas yra mažai, viena dešimtoji jau yra mažytė vieno elemento dalis, tad ką bekalbėti apie vieną šimtąją?!

Susumavus trumposios ir laisvosios programos rezultatus V.James ir M.Cipresas surinko 210,17 balo. Rusijos pora Natalija Zabiako ir Aleksandras Enbertas išplėšė iš jų bronzą surinkdami 210,18 balo.

„Tai buvo ne mūsų diena. Turime pasimokyti iš savo klaidų ir ši nesėkmė mums turi būti papildomu stimulu olimpinėse žaidynėse“, – vis dar neslėpdama nusivylimo kalbėjo V.James.

It nulieta tamsiaodė Vanessa – neabejotinai viena pajėgiausių tamsaus gymio čiuožėjų pasaulyje. Tokių ant ledo išties reta. Daugelis sako, kad kai čiuožia šie atletai, per kūną bėgioja šiurpuliukai. Prancūzijos dueto pasirodymai unikalūs – šiuolaikinės popmuzikos kūriniai labai tinka šiems čiuožėjams ir labai patinka žiūrovams.

VIDEO: Vanessa James / Morgan Cipres European Championships 2018 FP B.ESP

Vieninteliai istorijoje

Turime pasimokyti iš savo klaidų ir ši nesėkmė mums turi būti papildomu stimulu olimpinėse žaidynėse.

Visi trys pirmieji Europos čempionato medaliai atiteko šeimininkams Rusijos čiuožėjams. Po to, kai šalis buvo diskvalifikuota iš olimpinių žaidynių, tarp Rusijos čiuožėjų kilo milžiniška nusivylimo banga – daugelis jų yra pretendentai į olimpinius medalius. Generalinę olimpinių žaidynių repeticiją rusai pradėjo dominavimu porinio čiuožimo varžybose.

Europos čempionų titulą apgynė pora, kuri po trumposios programos užėmė vos penktąją vietą. Nesėkmingas startas, bet fantastiškas finišas. Jevgenija Tarasova ir Vladimiras Morozovas šį sezoną taip galingai dar nečiuožė.

Už laisvąją programą jie buvo įvertinti 151,23 balo. Tai geriausias jų sezono rezultatas.

„Po trumposios programos mes buvome tik penkti, nes aš labai smarkiai klydau. Buvau pikta ant savęs, bet šiandien susiėmiau ir viskas buvo kitaip. Laimėti titulą antrą kartą buvo daug sunkiau“, – teigė J.Tarasova.

VIDEO: 2018 E Tarasova & Morozov FS ESP

Sidabro medaliais pasidabino Ksenija Stolbova ir Fiodoras Klimovas.

Rusija vienintelė šalis, kurios atstovams yra pavykę iškovoti visus tris medalius Europos čempionato porinio čiuožimo varžybose.

Šiose varžybose Lietuva neturėjo savo vienintelės poros – Godos Butkutės ir Nikitos Jermolajevo. Goda patyrė stresinį pėdos lūžį ir duetas šį sezoną negalėjo dalyvauti svarbiausiuose čempionatuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius