Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 11

Atradimas, pakeitęs dabartį: kompiuteris

Manau, kad kompiuteris yra vienas iš tų atradimų, kuris pakeitė dabartį. Kai pagalvoju, šiais laikais beveik visur yra kompiuteris. Kas antrame name tikriausiai jį rastume, viskas yra valdoma jo pagalba.
/ Įkrauk reporterio nuotrauka

Manau, kad kompiuteris yra vienas iš tų atradimų, kuris pakeitė dabartį. Kai pagalvoju, šiais laikais beveik visur yra kompiuteris. Kas antrame name tikriausiai jį rastume, viskas yra valdoma jo pagalba.

Seniau žmonės neturėjo kompiuterių, jie bendraudavo laiškais, parašytais ant lapo, skaičiuodavo „savo galvomis“, skaitydavo knygas, žaisdavo žaidimus su draugais kieme arba sugalvodavo savo veiklos, informaciją skaitydavo laikraščiuose.

Po kiek laiko atsirado kompiuteris, kuris pakeitė dabartį. Žmonėms jis palengvino gyvenimą. Jo dėka žmonės galėjo bendrauti patogiau ir neilgai laukdami atsakymo. Laiškai yra greitai gaunami, kaip ir išsiunčiami. Kompiuteryje taip pat yra ir skaičiuotuvas, kuris padeda greičiau suskaičiuoti visai nevargindamas žmonių galvų. Taip pat dar jame yra žaidimai, kuriuos gali žaisti be draugų ir tau bus nenuobodu. Visą informaciją taip pat gali gauti kompiuteryje, nebereikia ilgai skaityti knygų ir nuobodžių laikraščių. Kompiuteriu pradėjo naudotis mokyklos, parduotuvės, bibliotekos ir dar daug kas. Net ir lėktuvai yra valdomi kompiuteriu. Taigi kompiuteris labai pakeitė mūsų dabartį.

Deja, kompiuteris daro ir bloga. Nors jis ir daug turi privalumų ir yra atradimas, kuris užvaldė pasaulį ir pakeitė dabartį, jis turi ir blogų savybių, pavyzdžiui, tokių, kad kitiems jis ,, įvaro ligą “, tiesiog žmogus be jo nebegali gyventi, būna dieną ir naktį, lyg tas kompiuteris būtų brangiausias pasaulyje daiktas žmogui. Žmonės pradėjo ir mažiau mąstyti, ypač jaunimas, nes jie nebenori mokytis, būna prie kompiuterio, žaidžia kvailus žaidimus ir leidžia laiką visai nereikalingiems užsiėmimams kompiuteryje. Kompiuteris pakeitė dabartį, tik ne vien į gerąją puse, bet ir į blogąją.

Dabar kompiuteris mums labiau naudingas. Žinoma. jis turi gerų savybių ir blogų, bet šį atradimą visi pripažino, juo naudojasi ir manau, kad ateityje jo dėka bus dar daug kas išrasta, palengvinta ir žmonės be kompiuterio iš viso nebegalės, o gal ir nebenorės gyventi. Aišku, jei žmonės per daug juo visur pradės naudotis, tai reikš, kad jie kai ką praras, pavyzdžiui, mąstymą. Bet vis dėlto kompiuteris tikriausiai užvaldys mūsų gyvenimą ir mes tuo būsime patenkinti.

Toma Usarytė, IGa klasė

Kretingos rajono Darbėnų gimnazija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius