Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 21

Jaunatviška energija trykštantis „Gaudeamus“ grįžta į Lietuvą

Po dvylikos metų pertraukos šešioliktoji Baltijos šalių studentų dainų ir šokių šventė „Gaudeamus“ birželio 24–26 d. trijų šalių jaunimą vėl suburs Vilniuje.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Po dvylikos metų pertraukos šešioliktoji Baltijos šalių studentų dainų ir šokių šventė „Gaudeamus“ birželio 24–26 d. trijų šalių jaunimą vėl suburs Vilniuje.

Nuo 1956 m. paeiliui kas trejus ketverius metus Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje rengiama dainų ir šokių šventė pastarąjį kartą Lietuvoje vyko 1999 m. Tuomet Šokių dienos dalyviai ratelius suko Kalnų parke, o Dainų diena nuskambėjo Vingio parke. Šiemet festivalio ribos išsiplėtė per visą miestą, tad renginiai vyks Vilniaus rotušės aikštėje, Senamiesčio bažnyčiose, prie Baltojo tilto ir Kalnų parke. Šventėje dalyvaus per 4500 dainininkų, šokėjų, muzikantų ir kitų žanrų meno kolektyvų atlikėjų iš visų trijų Baltijos šalių.

Šiųmečio festivalio šūkis „Prieš srovę“ ne tik atspindi studentiškai maištingą „Gaudeamus“ dvasią, bet ir primena legendinį 1988-ųjų festivalį, sutraukusį net septynis tūkstančius dalyvių. Dešimtasis „Gaudeamus” sutapo su atgimimo judėjimu, kylančiu visose Baltijos šalyse, tad Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybių vėliavos studentų rankose tuomet buvo tikras iššūkis savo pačių baimėms ir laisvę ribojančiai nusistovėjusiai santvarkai.

Šiandien, kai laisvė jau seniai iškovota, jaunatviška energija trykštantis „Gaudeamus“ primena, kad nereikia užmigti ant laurų, o jauno žmogaus požiūris į nūdienos realijas būtinas ir XXI amžiuje. Nes jaunystė visuomet prieš beprasmybę, prieš sustabarėjimą. Nes „Gaudeamus“ kviečia visus, kurie tiki niekada nesibaigiančia pradžia.

Festivalio renginiai

Birželio 24 d. Vilniaus universiteto kiemelyje ir Šv. Jonų bažnyčioje vyks XVI „Gaudeamus“ atidarymas, koncertas prie Baltojo tilto.

Birželio 25 d. Vilniaus miesto bažnyčiose koncertuos chorai, Rotušės aikštėje – pučiamųjų orkestrų ir tautinės muzikos ansambliai.

Birželio 26 d. vyks eitynės nuo Baltojo tilto į Kalnų parką, šventinis koncertas Kalnų parke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius