Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 11

Kaune vyko laipiojimo uolomis varžybos

Laipiotojai uolomis rinkosi į Kaune vykusias Lietuvos „boulderingo“ taurės varžybas ir rungėsi dėl nugalėtojo vardo.
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Šių metų spalio 10-ą dieną Kaune, „Miegančių dramblių“ laipiojimo uolomis sporto salėje, vyko Lietuvos „boulderingo“ taurės 4-asis etapas (vienos svarbiausių laipiojimo uolomis varžybų, vykstančių Lietuvoje).

Susirinko daugiau nei 80 dalyvių,  tarp jų – grupelė laipiotojų iš Latvijos. Dalyviai pagal amžių buvo skirstomi į grupes. Vaikai iki 11 metų rungėsi E grupėje, 11–14 metų vaikai D grupėje, 14–17 metų jaunimas lipo C grupėje, profesionalūs laipiotojai virš 18 metų – A grupėje, o mėgėjai – B grupėje.

Visi laipiotojai rodė tikrai aukštą lygį, A ir C grupėse buvo surengtas atskiras finalas, kuriame dalyviai, lipdami sunkiausiomis trasomis, varžėsi dėl geriausiojo titulo. Trasos buvo sunkios, iš 5 finalinių trąsų tik vienas vaikinas pralipo jas visas, nė vienai merginai to padaryti nepavyko.

Mažiausiųjų grupė pasižymėjo dalyvių skaičiumi – dalyvavo net 23 mažieji laipiotojai, jauniausiems jų buvo tik 6 metai.

Suaugusiųjų grupėje neįveikiamas buvo Vilimantas Pertrašiūnas iš Vilniaus. Antroje vietoje liko Matas Dominas, atstovaujantis „Miegantiems drambliams“, trečias – Svajtoslavas Matvejevas iš Latvijos. Merginų tarpe nugalėtoja tapo Miglė Žukauskaitė, aplenkusi Jekateriną Koženivikovą iš Latvijos ir kaunietę Aušrą Demereckaitę, kurios atitinkamai užėmė antrąją ir trečiąją vietas. C grupėje stipriausias buvo Rokas Grižas iš Vilniaus, antras – dar vienas „Miegančių dramblių“ atstovas Juozas Bobina, trečias – kaunietis Gediminas Monastyreckis. Merginų grupėje pirmąją vietą iškovojo Aistė Pliuškevičiūtė iš Kauno, antrąją ir trečiąją vietas pasidalino dvi „dramblietės“ Deimantė Gaigalaitė ir Eglė Dambrauskaitė.

Visų grupių nugalėtojai bei prizininkai buvo apdovanoti diplomais ir rėmėjų (UAB „Druskininkų rasa“) dovanotais prizais.

Varžybos paliko didelį įspūdį visiems dalyvavusiems. Pasibaigus varžyboms ant sienos netrūko laipiotojų, bandančių įveikti jiems nepasisekusias trasas, bediskutuojančių su buvusiais varžovais.

Varžybos kaip visuomet užsitęsė nuo 11 ryto iki 8 vakaro, paskutiniai svečiai išsiskirstė gerokai vėliau.

VšĮ „Miegantys drambliai“ šias varžybas rengė pirmą kartą. „Esu labai patenkinta šiomis varžybomis, kaip pirmas blynas – tikrai neprisvilęs“, – sakė įstaigos vadovė Inga Kupetytė. „Miegančių dramblių“ klubas tikisi ir toliau populiarinti laipiojimo uolomis sportą, kad ateityje daugiau jaunimo užsiimtų šia veikla ir galėtų varžytis su dabartiniais profesionalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius