Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 10

Šiaurės šalių kino klube – vaistai nuo lapkričio tamsos

Šiaurės šalių kino klubas pataria pamiršti niūrią rudens tamsą ir siūlo gero humoro dozę. Ir ne bet kokio, o suomiško!
Įkrauk.lt nuotrauka
Įkrauk.lt nuotrauka / Įkrauk.lt reporterio nuotrauka

Šiaurės šalių kino klubas pataria pamiršti niūrią rudens tamsą ir siūlo gero humoro dozę. Ir ne bet kokio, o suomiško! Gyvos suomių kino legendos, režisieriaus Aki Kaurismäki filmai nepalieka abejingų. Tuo galės įsitikinti ir kino klubo žiūrovai – lapkričio programoje kino klubas rodys du ankstyvuosius režisieriaus kino darbus.

Pirmasis lapkričio filmas „Nusisamdžiau žudiką“ (I Hired a Contract Killer) bus rodomas lapkričio 10 d. 17.30 val. Ši tragikomedija persunkta gyvenimo ironijos, kurios priedangoje filmo veiksme pasirodo ir režisierius A.Kaurismäki. O pilki ir niūrūs Londono peizažai, kuriame filmas nufilmuotas, įvelka jį į neišvengiamos realybės rūbą.

Po penkiolikos metų, praleistų vienoje darbo vietoje, Henris Boulangeris tampa nereikalingas ir yra atleidžiamas. Sukrėstas ir šokiruotas jis bando nusižudyti, tačiau nesėkmingai. Tada aptriušusiame bare Henris nusisamdo žudiką ir užsako nužudyti save nenurodydamas konkrečios datos.

Iškart po šio įvykio jis sutinka gėlių pardavėją Margaretą, kurią be proto įsimyli. Ji priverčia Henrį suprasti, jog gyvenimas turi prasmę. Nusprendęs nutraukti sutartį su žudiku, jis grįžta į barą, tačiau baro nebėra, jis nugriautas. Henris suvokia, kad dabar jis nebeturi jokių šansų susisiekti su savo žudiku...

Antrąjį mėnesio filmą „Hamletas imasi verslo“ (Hamlet liikemaailmassa) klubo žiūrovai išvys lapkričio 24 d. 17.30 val. Žinomiausias anglų klasiko Šekspyro herojus Hamletas apsigyvena mūsų dienų Suomijoje! Tai jau linksma, o režisierius Kaurismäki pasirūpina, kad linksmybės nesibaigtų.

Po tėvo mirties jaunasis Hamletas paveldi vienos bendrovės valdybos nario vietą. Šią bendrovę kontroliuoja jo dėdė, kuris nusprendžia bendrovę įtraukti į guminių ančiukų verslą. Tačiau Hamletas budrumu nenusileidžia savo bendravardžiui iš Šekspyro pjesės ir jam kyla įtarimų dėl aplinkybių, kuriomis mirė jo tėvas.

Ironiška, tačiau šioje juodai baltoje komedijoje taip ir neišgirstame herojų ištariant žymiąją frazę „Būti ar nebūti?“. Režisieriaus Kaurismäki nuomone, šiais laikais Hamletas būtų per daug užsiėmęs, kad rastų laiko filosofuoti apie gyvenimo prasmę.

Šiaurės šalių kino klubo filmai rodomi originalo kalba su titrais anglų kalba kino teatre „Pasaka“ (Šv. Ignoto g. 4/3, Vilnius). Įėjimas nemokamas, vietų rezervacija nevykdoma.

Dėmesio! Žiūrovai kasoje privalo paimti nemokamus bilietus, be bilietų žiūrovai į salę neįleidžiami.

Šiaurės šalių kino klubas – tai rinktinio Šiaurės šalių kino seansai visiems, kurie domisi kinu ir nori susipažinti su Lietuvos kino teatrus retai pasiekiančiais kino filmais. Kino klubas pristato įvairius kino žanrus ir nediskriminuoja tarptautinėje arenoje mažiau žinomų kino kūrėjų. Kino klubo sumanytojas yra Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje.

Rengėjai pasilieka teisę keisti repertuarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius