-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 08

Vilniaus policija teisinasi, kad žirgai miesto gatvių neteršia

Skaitytojas Laimonas skiltyje Įkrauk.lt skundėsi: Vilniaus miesto gyventojus, turinčius augintinių, pareigūnai prižiūri ir baudžia už tvarkos taisyklių pažeidimus, nesurinkus augintinių gamtinių reikalų. Tačiau raitoji policija, teršianti gatves žirgų išmatomis, nuo atsakomybės išsisuka.
Sostinėje po žiemos pertraukos vėl pradeda patruliuoti policijos Raitasis būrys.
Raitoji policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Policijos ristūnai palieka išmatas
Policijos ristūnai palieka išmatas

Skaitytojas Laimonas skiltyje Įkrauk.lt skundėsi: Vilniaus miesto gyventojus, turinčius augintinių, pareigūnai prižiūri ir baudžia už tvarkos taisyklių pažeidimus, nesurinkus augintinių gamtinių reikalų likučių. Tačiau kodėl raitoji policija, teršianti gatves žirgų išmatomis, nuo atsakomybės išsisuka?

Laimonas, gyvenantis Vilniaus Dailidžių gatvėje, nesidžiaugia tuo, kad policijos ristūnai šitaip „užminuoja“ privačių namų rajoną.

Policijos komentaras: gamtinių reikalų likučių paliekame, tačiau miesto neteršiame

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės Raitosios kuopos pareigūnams tarnybiniais žirgais patruliuojant sostinės gatvėse, iš tiesų, „ant gatvės paliekama arklių gamtinių reikalų likučių“. Tačiau negalime sutikti  su teiginiais, kad Vilniaus policijos žirgai teršia miestą ir tuo padaromas teisės pažeidimas.

Negalime sutikti  su teiginiais, kad Vilniaus policijos žirgai teršia miestą ir tuo padaromas teisės pažeidimas.

Net ir šiuolaikiniame išvystytų technologijų pasaulyje tarnybiniai žirgai (kaip ir tarnybiniai šunys) išlieka nepamainomi policijos pagalbininkai. Jie būtini policijos darbui, kurį skiriame viešajai tvarkai ir žmonių saugumui. Raitasis patrulis jodinėja anaiptol ne savo malonumui, bet atlieka sunkų, svarbų ir atsakingą darbą. Laikome, kad jis niekaip nėra suderinamas su pertraukomis gatvių valymui, kuriuo turėtų pasirūpinti atitinkamos komunalinės tarnybos.

Raitoji policija egzistuoja daugelyje pasaulio valstybių ir miestų. Bendraujant su kolegomis iš užsienio neteko girdėti, kad tarnyboje esančiam raitosios policijos pareigūnui būtų nurodoma tvarkyti gatves patruliavimo maršrute.  

Norėtųsi paminėti daugeliui tautiečių Londone matytą Raitosios sargybos paradą, pradedamą nuo Bekingamo rūmų. Po kiekvieno tokio defilė pastebimi žirgų palikti pėdsakai, niekam nekeliantys didesnių rūpesčių. Nenuostabu, jų greit nelieka neprireikus nei valymo. Dėl žirgo virškinimo sistemos ypatumų, didžioji dalis ekskrementuose  esančių medžiagų išlieka augalinės kilmės – ją tiesiog sulesa paukščiai arba išskaido krituliai. Abiem atvejais – be žalos gamtai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Komunikacijos poskyris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius