Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sidabriniai vaistai

Nuo senų laikų žmonės žinojo apie baktericidines sidabro savybes. Mūsų prosenelės ant staliuko laikydavo stiklinę vandens su įmerktu sidabriniu šaukšteliu. Šiuo vandeniu gydydavo įvairius susirgimus.
Sidabras mus saugo nuo visokių negandų
Sidabras mus saugo nuo visokių negandų / Flickr.com
Temos: 1 Sidabras

Sidabras gerina savijautą, padeda pagyti bei greičiau atgauti jėgas po ligų. Jis veikia kaip natūralus antibiotikas. Sidabro jonai yra mirtinai pavojingi daugeliui mikroorganizmų. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad jis gali sunaikinti daugiau nei 600 rūšių bakterijų ir virusų. Jei vandenyje yra nors 0,05 mg/l sidabro jonų, tokį vandenį galima gerti nesibaiminant dėl savo sveikatos. Atliktų tyrimų metu paaiškėjo, kad difterijos lazdelė, padėta ant sidabro plokštelės, žūsta per tris dienas, stafilokokai – per dvi dienas, o vidurių šiltinės lazdelė – per 18 valandų. 1957 m. Miunchene atlikti tyrimai parodė, kad 1 mg/l sidabro visiškai sunaikina A1 ir B tipo gripo virusus per 30 min.

Mikroorganizmų sunaikinimo greitis priklauso nuo sidabro jonų koncentracijos tirpale. Pavyzdžiui, žarnyno lazdelė (E coli rūšies bakterija) žūsta:

  • Po 3 min., jei koncentracija 1 mg/l;
  • Po 20 min., jei koncentracija 0,5 mg/l;
  • Po 50 min., jei koncentracija 0,2 mg/l;
  • Po 2 val., jei koncentracija 0,05 mg/l.

Pagal dezinfekavimo poveikį sidabras lenkia furaciliną, kalio permanganatą, chlorą, karbolio rūgštį ir natrio hipochloritą.

Tačiau visgi, gerti sidabrą didelėmis dozėmis daktarai nerekomenduoja. Natūraliai jo žmogaus organizmas gauna valgant žalumynus, agurkus, kopūstus.

Per dieną galima išgerti 1–2 stiklines vandens, kuriame parą mirko sidabrinis šaukštelis. Toks sidabrinis vanduo stiprina imunitetą, gerina medžiagų apykaitos darbą, padeda išvengti burnos uždegimų, stiprina nagus ir dantis, odai suteikia elastingumo, o plaukams purumo.

Šiais laikais sidabras yra plačiai naudojamas ir kosmetikoje, jo jonai įeina į įvairių kremų, losjonų, dantų pastų sudėtį.

Galite pasinaudoti šiuo mūsų močiučių grožio receptu – įpilkite vandenį į sidabrinį indą, palaikykite jį ten ir naudokite prausimuisi, plaukų bei gerklės skalavimui. Taip pat galima tokį vandenį įsipilti į vonią.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius