-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ organizatoriai atskleidė, kaip vyks dainų konkursas: į Roterdamą atlikėjai vis dėlto vyks

Po ilgų svarstymų ir kelių planų, kaip pandemijos akivaizdoje vyktų „Eurovizija“, pristatymo paaiškėjo, kaip vyks metų pertrauką turėjęs dainų konkursas.
„The Roop“
„The Roop“ / E.Blaževič nuotr.

Kaip rašoma Eurovision.tv, „Eurovizijos“ dalyviai ir didžiausiame Europoje muzikiniame renginyje dirbantys žmonės turės laikytis griežtų taisyklių. Tačiau bene svarbiausia žinia yra ta, kad visi šalių atstovai yra laukiami Roterdame – Lietuvai atstovausiantys „The Roop“ su savo gerbėjais sveikinsis iš Nyderlandų.

„Eurovizijos“ dainų konkurso dvasia ir tradicija yra vienoje scenoje suvienyti Europą ir mes esame pasiryžę tai įgyvendinti gegužę Roterdame. Laikomės plano užtikrinti saugumą „Eurovizijos“ dainų konkurse, atlikėjams pasirodant tiesiogiai iš Roterdamo“ – sakė konkurso vyr. prižiūrėtojas Martinas Osterdahlas.

Pristatytas protokolas, kurio laikytis turės visi dalyviai – tiek atlikėjai, tiek spaudos atstovai, kurių sveikata ir saugumas yra organizatorių prioritetas. Minimas protokolas galės būti koreguojamas priklausomai nuo sveikatos organizacijų rekomendacijų, o jis galioti pradės dar prieš dalyviams susirenkant į Roterdamą.

Rekomenduojama, kad visi keliausiantys į „Euroviziją“ prieš kelionę į Nyderlandus bent penkias dienas praleistų karantine savo namuose, o likus daugiausiai 72 valandoms iki skrydžio jiems atliktas koronaviruso testas turi būti neigiamas.

Nusileidusios Nyderlanduose delegacijos turės likti joms skirtuose viešbučiuose, išskyrus tada, kai vykstama repetuoti į Roterdamo „Ahoy“ areną, į tiesiogines transliacijas ir kitas su konkursus susijusias veiklas.

Reguliariai bus testuojami visi „Ahoy“ arenoje dirbantys – nuo personalo iki atlikėjų ir spaudos atstovų.

„Mūsų tikslas aiškus – išvengti viruso platinimo renginyje. Jei kieno nors rezultatas bus teigiamas, bus laikomasi izoliacijos protokolo, – pridūrė 2021 m. šou vyr. prodiuseris Sietse Bakkeris. – Jei dalyvis dėl to negalės pasirodyti tiesioginėje transliacijoje, bus panaudotas iš anksto paruoštas įrašas.“

O kaip dėl žiūrovų? Kol kas dar nėra nuspręsta, ar „Eurovizijos“ gerbėjai galės konkursą stebėti sėdėdami arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius