-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po verdikto – „The Roop“ pažadas: jei leis „Eurovizijoje“ dalyvauti kitąmet, ruoštis pradės iškart

Penktadienio vakarą pasirodžiusi žinia, kad po atšauktos 2020-ųjų „Eurovizijos“ jos rengėjai kitąmet atlikėjams neleis pasirodyti su tomis pačiomis dainomis, nuliūdino didelę dalį Lietuvai turėjusios atstovauti grupės „The Roop“ gerbėjų. Tačiau jos lyderis Vaidotas Valiukevičius nosies tikrai nenukabina ir boikotuoti 2021-aisiais įvyksiančio konkurso, kaip siūlo kai kurie internautai, neketina. Jei sprendimas grupei bus palankus, „The Roop“ žada driokstelėti su nauja „eurovizine“ daina.
Vaidotas Valiukevičius, grupė „The Roop“
Vaidotas Valiukevičius, grupė „The Roop“ / 15min nuotr.

Penktadienio vakarą paviešintas oficialus „Euroviziją“ organizuojančios Europos transliuotojų sąjungos (EBU) sprendimas. Nors šiemet dėl koronaviruso pandemijos lauktas dainų konkursas taip ir neįvyks, vis dėlto jo rengėjai nusprendė, kad 2021-aisiais atlikėjai privalės pasirodyti su naujomis dainomis.

Tiesa, kalbant apie atlikėjus šalims palikta apsisprendimo laisvė – jos gali siųsti tuos pačius atstovus, kurie turėjo pasirodyti šiemet, arba rinkti naujus.

Nepaisant to, „Eurovizijos“ organizatorių verdiktas internete sukėlė pasipiktinimo bangą. Ypač karštai sureagavo Lietuvai su daina „On Fire“ turėjusios atstovauti grupės „The Roop“ gerbėjai – kai kurie jų netgi ragino boikotuoti kitų metų „Euroviziją“.

O ką manote jūs – ar grupei „The Roop“ turėtų būti leista be atrankos dalyvauti kitų metų „Eurovizijoje“?

Vis dėlto, šeštadienio rytą 15min susisiekus su grupės lyderiu Vaidotu Valiukevičiumi, šis, nors ir neslėpė turėjęs šiokios tokios vilties su daina konkurse pasirodyti kitąmet, patikino pykčio ant organizatorių dėl to tikrai nejaučiantis ir juos suprantantis. Anot jo, šioje situacijoje nėra vieno teisingo atsakymo.

„Po metų dainos bus tokios pačios fainos, smagiai klausomos, bet juk viskas pasaulyje juda į priekį. Tad neaišku, kaip sektųsi kitąmet dalyvaujant su tomis pačiomis. Šis sprendimas toks ant ribos. Turbūt nei vienas sprendimas nebūtų iki galo geras – nei šis, kai reikės kurti naujas dainas, nei tas, jei būtų palikę tas pačias“, – svarstė V.Valiukevičius.

O ir paklaustas, ar labai nuliūdo sužinojęs, kad „On Fire“ Roterdame neskambės, jis patikino – nusiminti tiesiog nėra kada.

„Kai dabar pasaulis tiek daug visko išgyvena, tai visai kitaip į viską reaguoja. Supranti, kad visko gali būti“, – 15min sakė atlikėjas.

Neliūdėti jis paragino ir gerbėjus – pasak Vaidoto, sulig „Eurovizija“ viskas tikrai nesibaigia. Jis įsitikinęs, kad kūrinys „On Fire“ ir be konkurso skambės dar daugelyje šalių, tad grupė tikrai nenuleidžia rankų.

„Šita daina nėra palaidota. Kažkaip per daug galvojama, kad daina yra tik „Eurovizijos“ dalis. Taip nėra. Daina iš savęs yra daina – ar „Eurovizijoje“, ar ne „Eurovizijoje“.

„On Fire“ tik neseniai pradėjo savo kelionę po užsienio radijo stotis ir ta kelionė nesibaigė. Kiek esame suplanavę, ji ir toliau bus grojama užsienyje, nes tiesiog iš savęs yra puiki. Nebūtina prie jos prikabinti „Eurovizijos“ pavadinimą“, – tvirtino V.Valiukevičius, ir toliau ryžtingai nusiteikęs vykdyti užsibrėžtą planą – su minėtu kūriniu garsinti Lietuvą.

Dėl kitų metų „Eurovizijos“ dvejonių neturi

Ar „The Roop“ bus leista Lietuvai atstovauti 2021-ųjų „Eurovizijoje“? LRT atsakymą į šį gerbėjams ramybės neduodantį klausimą žada pateikti iki balandžio 1 dienos. Jei bus nuspręsta palikti tuos pačius atstovus, tai reikštų laikiną nacionalinės atrankos atsisakymą.

Pats Vaidotas 15min teigė, kad čia neturi jokių dvejonių – yra užtikrintai pasiryžęs atstovauti mūsų šaliai kitąmet.

„Todėl, kad čia yra kaip bet kokiose kitose varžybose – kėlinys dar neįvykęs, tiesiog atidėtas. O kadangi mes turime tokį didelį palaikymą iš žmonių, sulaukiame labai daug žinučių iš tų, kurie balsavo, ir tikrai jaučiame, kad daug žmonių norėtų, jog eitume toliau, mes irgi norime tvirtai pasakyti savo poziciją. Ne šiaip tylėti ir laukti, kas čia bus, bet pasakyti tvirtai – mes kitąmet tikrai labai rimtai, kaip ir šiais metais, pažiūrėtume į šį konkursą ir jau pradėtume link to dirbti“, – pažadėjo grupės „The Roop“ vokalistas.

Jurgos Urbonaitės nuotr./„The Roop“
Jurgos Urbonaitės nuotr./„The Roop“

Vaidotas užtikrino, kad grupė jau dabar turi idėjų, minčių netrūksta, tiesiog reikia sulaukti sprendimo, o tada – pradėti dirbti ir tas idėjas išgvildenti. Vaidotas patikino, kad jis nėra iš tų atlikėjų, kurie konkursui ruošiasi paskutinę minutę. Prisiminė, kad ir šių metų „Eurovizijai“ pradėjo rengtis dar 2019-ųjų pradžioje.

„Mums reikia daugmaž metų, kad gerai pasiruoštumėme. Kiek žinau, kiti tiesiog likus mėnesiui ar dviems pradeda judėti ir galvoti – gal čia kokią dainą sukurti ar pasirinkti. Ne, mes žiūrime į šitą konkursą rimtai ir man atrodo, kad tai pajuto visą Lietuva, nes pirmą kartą istorijoje buvome išrinkti su tokia didele persvara“, – ryžtingai nusiteikęs kalbėjo V.Valiukevičius.

Jei atsitiks taip, kad LRT sprendimas bus palankus „The Roop“, grupė žada nenuvilti – konkursui sukurti kelias dainas ir iš jų pasirinkti patį geriausią variantą. O kol kas Vaidotas visiems gerbėjams siunčia linkėjimus.

„Pirmiausia noriu padėkoti už šiltą, didelį palaikymą, susivienijimą. Tokie susivienijimai tikrai labai stipriai įkvepia, tad linkiu ir toliau visiems likti susivienijusiems ne tik muzikoje, bet ir karantine. Ir linkiu visiems sveikatos – manau, dabar tai yra pats svarbiausias dalykas“, – šyptelėjo V.Valiukevičius.

15min primena, kad 2020-ųjų „Eurovizija“, turėjusi vykti gegužę Roterdame, buvo atšaukta dėl koronaviruso pandemijos.

„Su giliu liūdesiu turime pranešti apie 2020 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso Roterdame atšaukimą. Kelias pastarąsias savaites ieškojome alternatyvų, kad „Eurovizijos“ dainų konkursas galėtų įvykti.

Deja, COVID-19 plitimo visoje Europoje sukelta nežinia ir dalyvaujančių šalių transliuotojų bei Nyderlandų valdžios atstovų draudimai reiškė, kad Europos transliuotojų sąjunga (EBU) turėjo priimti sunkų sprendimą, jog įgyvendinti tiesioginių transliacijų, kaip buvo planuota, neįmanoma“, – teigiama konkurso organizatorių pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius