-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Šedžiaus išpažintis dėl skyrybų: „Monika nori pusės šaunamųjų ginklų, o aš svajoju tik apie vaiką“

Atlikėjos Monikos Kvietkutės-Šedžiuvienės (26) ir verslininko Andriaus Šedžiaus (42) skyrybų reikalai ir toliau kvepia paraku. Mat tiek žodžių mūšyje viešoje erdvėje, tiek juridinėje kovoje teisme abu sutuoktiniai yra užėmę skirtingas, karingas pozicijas. O apie šaunamuosius ginklus Šedžių skyrybų byloje tenka kalbėti ir tiesiogine prasme – M.Šedžiuvienė siekia prisiteisti pusę verslininko arsenalo.
Monika ir Andrius Šedžiai
Monika ir Andrius Šedžiai / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Popgrupės OMG narė Monika Šedžiuvienė viešai yra pasakiusi, kad iš vyro po skyrybų jai nereikia nieko, išskyrus paramą judviejų vaikui. Tačiau šiaulietį verslininką Andrių Šedžių tikrieji sutuoktinės užmojai ištuokos byloje tiesiog glumina. Pavyzdžiui, vyrui netelpa į galvą, kodėl Monika siekia prisiteisti pusę jo sukauptos ginklų kolekcijos.

Tokia turtinė pretenzija išreikšta M.Šedžiuvienės teismui pateiktame prašyme dėl santuokos su A.Šedžiumi nutraukimo.

Įdomiausia tai, kad aš tuos ginklus esu įsigijęs dar pirmoje santuokoje, ir pusę pinigų už juos jau esu atidavęs buvusiai sutuoktinei!

„Advokatai nuėjo paprasčiausiu keliu: išėmė iš Registrų centro duomenis apie turtą, kuris yra deklaruotas, ir tą turtą padalino pusiau. Aš esu deklaravęs 4 šaunamuosius ginklus, jie turi tam tikrą vertę, ir jie prašo pusę pinigų už tuos ginklus priteisti Monikai Šedžiuvienei! Įdomiausia tai, kad aš tuos ginklus esu įsigijęs dar pirmoje santuokoje, ir pusę pinigų už juos jau esu atidavęs buvusiai sutuoktinei! Šiuo atveju Monikos advokatai nesigilino, nei kada tie ginklai įsigyti, nei užklausų davė, nei nieko“, – piktinosi A.Šedžius.

Pašnekovas tvirtina, kad yra suinteresuotas civilizuotomis ir nebrangiomis skyrybomis. Tuo metu jo oponentė, A.Šedžiaus teigimu, pernelyg pasitiki savo advokatais, kurie aiškina jai, ką galima prisiteisti, tačiau neįspėja ieškovės apie jai pačiai galbūt gresiančią finansinę naštą.

Todėl A.Šedžius teigė Monikai papasakojęs ir kitą galimą ištuokos scenarijų: jei jis nusisamdys brangius ir gabius advokatus, labiausiai tikėtina, kad skyrybų proceso išlaidos pabaigoje bus padalytos po lygiai. Maža to, teoriškai įmanoma, kad teismas M.Šedžiuvienei, kaip ieškovei, nurodys atlyginti nemažą dalį atsakovo bylinėjimosi išlaidų.

„Aš jos klausiu, o kaip tada bus? Bet ji žiūri į mane ir nesupranta. O juk aš tų teismų per gyvenimą esu turėjęs ne vieną ir ne du, žinau, kaip ten būna“, – patirtimi remiasi A.Šedžius.

Ir pastaruoju metu šis buvęs Seimo narys švenčia teismuose nedidelę pergalę. Vilniaus miesto apylinkės teismas 2018 m. balandžio 23 d. nutartimi buvo nustatęs atsakovui terminą priešieškinio trūkumams pašalinti, tačiau aukštesniame Vilniaus apygardos teisme A.Šedžius įrodė, kad minėta nutartis yra neteisėta ir nepagrįsta.

Pagrindinės jūsų skyrybų bylos teismai dar nesprendžia, nes vyksta kova dėl formalių, procesinių reikalų. Ką šiuo atveju, pateikus pagrįstą skundą, jums pavyko laimėti?15min pasiteiravo atsakovu skyrybų byloje tapusio, bet savo priešieškinį irgi teikiančio A.Šedžiaus.

– Čia yra pavyzdys, kaip dirba Lietuvos teismai. Kita vertus, ir mano sutuoktinė pasirinko labai prastus advokatus, visiškai nekompetentingus, tik daug šaukiančius ir save reklamuojančius. Rezultatas – teismui buvo pateiktas visiškai neparuoštas ieškinys. O teismas, priėmęs neparuoštą ieškinį, pabandė permesti naštą ant atsakovo pečių, tai yra ant manęs.

– Kas konkrečiai pažeidė jūsų interesus?

– Norėta, kad mano advokatai leistų pinigus įvairioms pažymoms, kad aš pats gaiščiau savo laiką, ieškodamas ir pristatydamas pažymas apie turtinę padėtį. Ginklai – tik pavyzdys, kaip teismas priėmęs neparuoštą ieškinį, rūpesčius permetė mums – mes turime kreiptis į Ginklų fondą, pristatyti raštus, kada įsigytas. O kiekvienas kreipimasis ir kiekviena pažyma kainuoja pinigus. Man tai būtų kainavę kelis tūkstančius eurų. Advokatų darbas, mano laikas, ir taip toliau.

Nori pinigų prisiteisti, ir nežino pati, už ką!

Kodėl aš turiu tą daryti? Jei Monika Šedžiuvienė yra ieškovė ir ji nori tą turtą prisiteisti, tai prašome ir sužinoti apie tą turtinę padėtį. Ar turtas įgytas santuokoje, ar prieš santuoką – kada išsiaiškinsi tikrąją turtinę padėtį, tada ir kreipkis į teismą. O dabar nori pinigų prisiteisti, ir nežino pati, už ką! Todėl labai džiaugiuosi, kad aukštesnės instancijos teismas tenkino mūsų prašymą ir panaikino tą ankstesnį sprendimą.

– Interviu 15min jūsų sutuoktinė yra papriekaištavusi, kad vilkinate teismo procesą.

– Tariamas proceso vilkinimas buvo tas, kad aš su advokatais apskundžiau tarpinį Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą. O rezultatą matote: sprendimas yra panaikintas. Tai koks čia yra vilkinimas? Tegul visų pirma tos pusės advokatai normaliai atlieka savo darbą, užuot pateikę teismui neparuoštą ieškinį.

– Kokia jūsiškė skyrybų vizija?

– Aš jai iškart sakiau: Monika, sėskime kaip suaugę žmonės, susitarkime ir viską išspręskime. Kam mokėti advokatams? Aš ir pirmuosiuose interviu sakiau, kad ateisiu į teismą visiškai be advokatų, nes nematau tikslo jiems švaistyti pinigus. Bet kai pamačiau, kad norima pasipelnyti visapusiškai, teko ir man kreiptis į teisininkus.

Monika sako: „Man advokatai prižadėjo, kad man tai nieko nekainuos.“

Sakau, taip nebūna, niekas už dyką nedirba.

Aš kai pamačiau tokią teisinių išlaidų sumą, vos atbulas nenuvirtau.

Jie tikisi, kad prisiteis visas išlaidas iš manęs. Vadinasi, man kainuos! Aš tuos pinigus galiu vaikui skirti.

Tarp kitko, jie paprašė 7 000 eurų, kaip teisinių išlaidų. Aš kai pamačiau tokią sumą, vos atbulas nenuvirtau. Už ką??? Ką jūs padarėt?! Aš ir Monikai rodau: ką reiškia, nekainuos?

– M.Šedžiuvienė yra viešai pasakiusi, kad jai iš jūsų „nieko nereikia, tik kuo greičiau išsiskirti“. Tuo pačiu jūsų žmona tvirtino, kad neteisingai interpretuojate jos poziciją dėl turto.

– Jinai sakė, kad jinai nieko nenori. Bet jei ji tikrai nieko nenori, gal ji nežino, ko nori jos advokatai? O advokatai tai nori turto!

Žmona mane kaltino, kad aš nebendrauju su jos advokatais. Bet kai jie man paskambino lapkričio mėnesį, kad aptartume dėl turto, aš jiems pasiūliau – gal pirma aptarkime vaiko išlaikymo klausimus. Man tai daug svarbesnis ir aktualesnis klausimas nei turtas. Bet advokatas pasakė, kad dėl vaiko ir taip viskas aišku.

Beje, dar vienas dalykas, kuris mane labai įžeidė. Iškart po teismo žmona nubėgo į televiziją ir verkė, kaip blogai Šedžius moka pašalpą vaikui. Bet aš jai mokėdavau vaiko išlaikymui po 600 eurų per mėnesį! Tačiau jos advokatai padavė teismui dar vieną prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių. Paprašė, kad mane įpareigotų mokėti po 700 eurų per mėnesį. Bet gavo teismo sprendimą – 200 eurų per mėnesį. O paskui laksto ir verkia. Tai sakau – palauk, aš tau po 600 eurų vedžiau, būtum paprašiusi, kad reikia 700, būčiau pervedęs daugiau. O dabar padavei mane į dar vieną teismą, ir gavai atsakymą. Tai ko tu nori? Nesuprantu, kam taip elgtis...

– Teigiate, kad nepaisant yrančios santuokos, vis dar noriai rūpinatės šeima, o ypač – vaiku?

– Aš tikrai neatsisakau savo pareigų ir įsipareigojimų. Vaikas su manimi praleido ketvirtą savaitgalį iš eilės. Paimu jį penktadienį ir tik pirmadienį grąžinu. Pirmadienį 16 val., pabaigusi darbą, motina iš manęs vaiką atsiima. Aš pats atvažiuoju iš Šiaulių, parsivežu, paskui atvežu. Ar visi tėvai taip laksto dėl vaiko? Kai kelionė į vieną galą 250 kilometrų ir atgal 250 kilometrų.

Man aišku, kad ji koncertuoja, turi kažkokius projektus. Bet tada ir apie mane nereikia formuoti tokio įvaizdžio, kad aš blogas, vaiko neprižiūriu, pinigų neduodu...

O jai esą labai vaiko reikia. Tai jeigu reikia, klausimas, ką tu savaitgaliais veiki. Man aišku, kad ji koncertuoja, turi kažkokius projektus. Bet tada ir apie mane nereikia formuoti tokio įvaizdžio, kad aš blogas, vaiko neprižiūriu, pinigų neduodu ir taip toliau. Čia jos viešieji ryšiai, o iš tikrųjų situacija visai kitokia.

Suprasti akimirksniu

  • 26 metų Monika Šedžiuvienė – vis dar verslininko A.Šedžiaus žmona.
  • Buvusi grupės „Pop Ladies“ narė, dabar su Oksana Pikul-Jasaitiene priklauso kolektyvui OMG („Olialia Music Group“).
  • Kadaise Monika dainavo Šiaulių merginų grupėje „Mis“. Su dainininku Ruslanu Kirilkinu ji yra dalyvavusi LNK muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“.
Stop kadrai/Monika ir Andrius Šedžiai
Stop kadrai/Monika ir Andrius Šedžiai

Suprasti akimirksniu

  • 42 metų Andrius Šedžius yra verslininkas, buvęs Seimo narys, Šiaulių miesto politinis veikėjas.
  • 2004 m. Šiaulių universitete baigė verslo ekonomiką, ekonomikos bakalauras, 2006 m. vadybos magistras.Pirmoje santuokoje užaugino dukras Andrėją ir Aleksandrą. Turi nesantuokinį sūnų Andrių.
  • 2013 m. vedė Moniką Kvietkutę, su kuria 2015 m. susilaukė sūnaus Gabrieliaus.
  • Apie Šedžių šeimos santykių krizę 15min pranešė 2017 m. spalį.

– Jūsų sutuoktinė yra viešai pareiškusi, kad vaikas neabejotinai liks su ja. Jūs irgi dėl to neabejojate?

– Palaukit, palaukit – teismas dar tik įvyks! Ji remiasi ta sovietine praktika, kad vaikas automatiškai lieka su mama. Aš Moniką įspėjau, kad šiais laikais teismas ir kitaip gali pažiūrėti. Palaukime teismo sprendimo.

Ji remiasi ta sovietine praktika, kad vaikas automatiškai lieka su mama. Aš Moniką įspėjau, kad šiais laikais teismas ir kitaip gali pažiūrėti.

Ką reiškia su mama, jei ji su tuo vaiku nebūna. Vaikas paprastai būna su jos tėčiu, nes atseit negali rasti darželio. Tai nesąmonė, nes aš esu pasirengęs apmokėti darželį, nors ir patį brangiausią. Vaikui reikia socializuotis.

Šiuo metu teismo sprendimu laikina globa priskirta Monikai. Todėl jai sakiau: surask darželį ir vesk jį. Bet ji to nedaro, o per visą dieną palieka su savo tėčiu. Aišku, ačiū jam, kad žmogus prižiūri, bet galima įsivaizduoti, kad senelis vaikui nei kažką skaito, nei kitaip lavina. Juk buvęs policininkas nėra profesionali auklė. Įsivaizduoju, kad pensininkas tiesiog sėdi su vaiku ir filmukus jam leidžia per internetą. Ir vaikas dabar angliškai kalba: „One, two, three. Red, yelow.“ Lietuviškai nė vieno žodžio nekalba, išskyrus, „Labas“.

Žodžiu, situacija tokia, kai kyla klausimas, su kuo geriau – su savo tėčiu ar su seneliu jam augti. Nes dabar faktiškai vaikas, turintis tėtį, auga su seneliu. Nes mamai, matai, darbai. Jei naktim dirba, tai dienom miega, o jei dienom dirba, tai naktim vis tiek nebūna su vaiku. Tai gal su tėčiu geriau vaikui augti, kur kiekvieną dieną ir kažkur važiuojam, ir kažką darom, ir kažką pamatom, išmokstam. Galų gale, gal geriau į darželį būčiau leidęs vaiką.

– Tvirtinate, kad teismui nustatant nuolatinę vaiko gyvenamąją vietą, būtent jūs atsakingiau jį augintumėte?

– Tai be abejo! Galiu drąsiai teigti, kad tai paskutinis mano vaikas, ir galiu juo pasirūpinti. O kiti trys vaikai užaugo, jau dideli. O šitas mažiukas užaugs ir man nebebus daugiau ką auginti. Tai dabar, kai juo rūpinuos, yra brangiausios mano gyvenimo akimirkos. Jos praeis ir daugiau tokių galimybių nebebus. Dėl to aš ir praleidžiu su juo nuo ryto iki vakaro, savaitgalius – nuo penktadienio iki pirmadienio.

Aš Monikai tiesiai pasakiau: aš per tą teismą nieko neprarasiu. O tu gali prarasti tai, kad neteksi teisės globoti vaiką. Nes kaip teismas pažiūrės, niekas nežino.

Ir aš jokių ypatingų žingsnių nežadu daryt. Kai kas sako, jis eis ten, papirks, dar kažką... Tai yra nesąmonė. Nieko aš nežadu daryt – kaip teismas nuspręs, taip ir bus. Manau, kad teisėjai irgi žmogiškai pažiūrės į mūsų situaciją ir tikrai matys, su kuo vaikui geriau augti. Beje, jis jau didelis, kai parvežu atiduoti, šis šaukia „Ne, ne, ne, ne!“. O kai atvažiuoju pasiimti, iš anksto stovi 15 minučių prie durų, ir laukia. Suaugusį gali apgauti, kažką suvaidinti, o vaiko, tokio mažiuko – neapgausi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius