Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Administracinėn atsakomybėn patraukta M.Šalčiūtė kreipėsi į teismą: „Nesislapstau“

Pirmadienio popietę toliau planuota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teisme iškeltą administracinio nusižengimo bylą socialinių tinklų žvaigždei Monikai Šalčiūtei. Vis dėlto paskutinę minutę gautas elektroninis laiškas situaciją pakeitė.
Monika Šalčiūtė
Monika Šalčiūtė / Justino Auškelio/Fotodiena nuotr.

Kaip anksčiau rašė 15min, Monika Šalčiūtė administracinėn atsakomybėn buvo patraukta todėl, kad Valstybinei mokesčių inspekcijai nepateikė duomenų apie vykdomą individualią veiklą nuo 2017 iki 2019 metų ir nevykdė nurodymų juos pateikti.

Pirmasis bylos nagrinėjimo posėdis nuotoliniu būdu per „Zoom“ platformą turėjo vykti kovo 2 dieną, tačiau, kaip 15min patvirtino teismo atstovė, pati M.Šalčiūtė jame nepasirodė, todėl bylos nagrinėjimas buvo atidėtas. Kaip teigė Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko patarėja Gintarė Vosyliūtė, šaukimas į teismą merginai buvo siųstas elektroniniu paštu, tačiau jai nesureagavus, kilo klausimas, ar M.Šalčiūtė yra informuota apie teismo posėdžio vietą, laiką ir datą.

Posėdis buvo nukeltas į pirmadienį, kovo 29 dieną. Bylos teisėja Viktorija Šelmienė informavo, kad socialinių tinklų žvaigždė ir šį kartą nepasirodė ir prie bylos nagrinėjimo neprisijungė. Galiausiai paskutinę sekundę teisėją pasiekė Monikos Šalčiūtės elektroninis laiškas, kuriame ji pateikė savo įvykių versiją.

Laiške socialinių tinklų žvaigždė informavo apie situaciją sužinojusi iš spaudos ir net nenutuokusi, kad turi problemų.

„Gal ne ten pataikiau, bet spaudoje pamačiau, kad yra parašytas straipsnis apie mane. Perskaičius šiek tiek supratau apie ką kalba, kad nebuvo teisingai užpildyta deklaracija“, – nurodė Monika.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė

Laiške ji pridūrė apie šiandieninį teismo posėdį taip pat sužinojusi iš vieno savo socialinių tinklų sekėjo. Esą būtent jis informavo apie toliau nagrinėjamą bylą.

„Nenoriu baudos, todėl noriu pranešti, kad nesislapstau, galiu atvykti kažkur, kur reikia, nesergu virusu ir galiu pasidaryti testą“, – laiške teismo atstovams rašė Monika Šalčiūtė.

Ji taip pat rašė prašanti nerengti teismo posėdžio per „Zoom“ konferenciją, tačiau bylos teisėja Viktorija Šelmienė pabrėžė, kad šiuo metu, kol Lietuvoje vis dar yra pratęstas karantinas, gyvi posėdžiai rengiami tik išskirtiniais atvejais. Tad šis M.Šalčiūtės prašymas buvo atmestas.

Teismo posėdyje taip pat dalyvavo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Vyriausiasis specialistas Jonas Osteris, kuris patenkino M.Šalčiūtės prašymą perkelti posėdį. Jį pateisino ir bylos teisėja, nurodžiusi, kad siekiant išnagrinėti esamą situaciją, klausimų turi ir ji pati.

Posėdis nukeliamas į balandžio 12-ąją.

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksą, už tokį nusižengimą gresia bauda nuo 80 iki 780 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius