-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Albertui Bandžiui – buvusių žmonų kirtis: advokatas tikina, kad su juo bando susidoroti

Krepšininko Simo Jasaičio advokatas Albertas Bandžius, viešumoje nevengęs skambių komentarų Oksanos Pikul-Jasaitienės adresu, pats sulaukė kaltinimų. Jo buvusi žmona Aistė Šulcaitė (buvusi Bandžienė) pareiškė, kad A.Bandžius vengia mokėti mokesčius, neišlaiko vaikų ir stebėtinai išsisuka nuo atsakomybės. Tačiau advokatas atsikerta, kad jo vaikai buvo pagrobti, o jis pats yra dviejų prieš jį susimokiusių buvusių žmonų auka.
Albertas Bandžius su buvusia žmona Aiste Bandžiene (2008 m.)
Albertas Bandžius su buvusia žmona Aiste Bandžiene (2008 m.) / V.Balkūno/15min ir Scanpix nuotr.

Alberto Bandžiaus „tamsiąją gyvenimo pusę“ socialiniame tinkle aprašė buvusi jo antroji žmona Aistė Šulcaitė. Ji teigė, kad nuo 2010-ųjų metų net 11 anstolių kontorų bando išieškoti buvusio sutuoktinio skolas, o jos viršija net 240 tūkst. eurų, iš kurių Mokesčių inspekcijai ir Sodrai siekia 70 tūkst.

„Jis terorizuoja visus, savo dvi buvusias žmonas (keturių vaikų mama), dusina nesibaigiančiuose teismuose, o pats gyvena įžūliai nemokėdamas mokesčių. Jau tik viešumas gal ir bepadės“, – 15min teigė antroji advokato žmona.

Platesnį komentarą ji paskelbė feisbuke:

„Antstoliai yra areštavę A.Bandžiaus turtą ir net 16 asmeninių banko sąskaitų, tačiau jose nėra jokių piniginių lėšų. Nesumokėtų valstybei mokesčių skola tęsiasi aštuonerius metus. 2010 m. VMI išieškoma suma – 27477 Eur, 2012 m. išieškoma nesumokėtų mokesčių suma – 9031 Eur, 2014 m. – 1061 Eur skola VMI, 7190 Eur skola Sodrai, 2015 m. – 6516 Eur skola VMI, 3650 Eur skola Sodrai. Kiekvienais metais VMI ir Sodra užveda vis po naują nesumokėtų mokesčių išieškojimo bylą, bet realiai jokių veiksmų nesiima!

Advokatas Albertas Bandžius nuo 2016 m. sausio mėn. persiregistravo savo advokato veiklą, įsteigė juridinį asmenį Advokatų profesinę bendriją Bandžius ir partneriai. Bendrijoje nėra jokių kitų darbuotojų ar advokatų partnerių, dirba tik vienas advokatas A.Bandžius, kuris sudaręs su bendrija neterminuotą darbo sutartį ir pasiskyręs sau 700 Eur atlyginimą. Kadangi profesinė bendrija yra atskiras juridinis asmuo, antstoliai areštuoti bendrijos sąskaitų negali“, – feisbukė rašė buvusi antroji A.Bandžiaus žmona.

Anot Aistės Šulcaitės, tiek Advokatų taryba, tiek Mokesčių inspekcija yra informuoti, tačiau nesiima jokiu priemonių.

„Man kyla natūralus klausimas, ar advokatai Lietuvoje turi kažkokį išskirtinį statusą, kuriems įstatymai negalioja, leidžiama nemokėti mokesčių, nesilaikyti įstatymų, nemokėti vaikams išlaikymo? Paprastus žmones, šeimas su vaikais antstoliai išmeta iš būsto net ir už mažesnes skolas, tačiau A.Bandžiui akivaizdžiai yra daromos kažkokios išimtys.

Jei jau Advokatų tarybai visiškai nerūpi advokato Bandžiaus veikla, tai gal bent jo klientams, sąžiningai dirbantiems žmonėms, gali rūpėti advokato reputacija, jei nori samdyti atstovauti jų interesams.

Advokatas Bandžius deklaruoja, jog uždirba 700 Eur, tačiau viešai gyvena prabangų gyvenimą, važinėja prabangiu BMW automobiliu, turi nekilnojamojo turto, prabangų butą Gedimino pr. Vilniuje, žemės sklypų, laisvalaikiu mokosi pilotuoti lėktuvą, pramogauja restoranuose. Matome, jog atstovauja garsiems Lietuvos asmenims, nuolat bylas komentuoja spaudoje ir televizijose.

Kadangi turi labai daug skolų ir areštuotos visos asmeninės sąskaitos, labai tikėtina, jog naudojasi savo įkurto juridinio asmens Profesinės bendrijos lėšomis ir sąskaitomis asmeniniams poreikiams tenkinti arba gauna atlygį grynais pinigais. Norėtųsi, kad jau pagaliau kažkas atkreiptų dėmesį ir išsamiai ištirtų advokato Alberto Bandžiaus veiklą“, – viešai rašė A.Šulcaitė.

Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr./Albertas Bandžius su buvusia žmona Aiste (2008 m.)
Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr./Albertas Bandžius su buvusia žmona Aiste (2008 m.)

Albertas Bandžius tikina – prieš jį susimokė

„Iš tokios kalės nebuvo galima nieko kito tikėtis. Ji pati tikriausiai nesupranta, kad viešina mano asmeninę informaciją. Ir viešina ją klaidingai rašydama melagingus dalykus“, – 15min teigė Albertas Bandžius, sužinojęs apie buvusios žmonos paviešintą komentarą feisbuke.

Advokatas neneigia, kad turi skolų, bet tikina, kad išieškojimo procesas prasidėjo ne 2010-aisiais, o 2015-aisiais.

„Daugelis žmonių turi skolų. Bet kaip jų neturėsi, kai teismai areštuoja sąskaitas, advokatų kontoros lėšos staiga tampa asmeninėmis, kai tu negali vykdyti jokios veiklos“, – 15min aiškinosi advokatas.

Anot advokato, tokį buvusios žmonos poelgį išprovokavo gegužės 31 dieną pateiktas ieškinys dėl vaikų grąžinimo.

„Jos pyktis, agresija paremta vien baime, kad teismas gali nuspręsti man grąžinti vaikus. Ši moteris pažeidė įstatymą, pagrobė mano vaikus ir išskrido į Ameriką. Iš Lietuvos išvažiavo automobiliu, nes pasienyje būtų patikrinę, ar ji turi oficialų leidimą ilgesniam laikui išvykti į užsienį. Tad automobiliu važiavo iki Vokietijos...

O nuo 2016-ųjų metų balandžio mėnesio ji absoliučiai apribojo mano galimybes bendrauti su vaikais. Apšmeižė mane nesąmoningais dalykais ir teisme išsireikalavo apsaugos orderio – negaliu artintis prie vaikų. Tad kreipiausi į teismą, procesas jau prasidėjęs, todėl moteris visais įmanomais būdais siekia mane apšmeižti“, – teigė A.Bandžius.

Advokatas sako, kad paskutinį kartą su sūnumis iš antrosios santuokos matėsi prieš trejus metus.

Kalbas apie vaikų neišlaikymą advokatas taip pat vadina melagingomis. „2016-ųjų metų gruodį jai buvo pervesta daugiau nei 5 tūkstančių eurų įsiskolinimo suma. Nuo 2017-ųjų metų gegužės pinigus pervedinėjau kiekvieną dieną į mūsų skyrybų sprendime teismo nurodytą sąskaitą. Per mėnesį išmokėdavau po 176 eurus sūnų išlaikymui. Tik pinigai vis grįždavo. Pasirodo, moteris nusprendė uždarytą tą sąskaitą ir nepasirūpino nauja, teismo apie pokyčius irgi neinformavo“, – tikina advokatas.

Jis teigia, kad jau ne vienerius metus jo buvusios žmonos – antroji Aistė Šulcaitė ir trečioji Svetlana Bandžė – bando su juo susidoroti. „Jos susivienijo prieš mane ir siekia mane sudirbti. Žinau, kad jos viena kitai dalija informaciją, kaip dar būtų galima man pakenkti“, – 15min teigė A.Bandžius.

Advokatas sako, kad buvusios žmonos suvienijo jėgas 2014-aisiais, jam pirmą kartą grįžus iš Amerikos. Anot jo, moterys bendrauja itin asmeniškai, viena kitai padeda renkant informaciją.

„Siuntinėja viena kitai visokius vaizdo įrašus. Aistė taip pat sakė, kad smurtavau, bet ji nepaminėjo, kad pati buvo smurtautoja, mane sudaužė“, – 15min teigė A.Bandžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius