Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Arimex“ įkūrėjas Arnas Jurskis į keliones leidžiasi su ketverių dukra: „Ji 117 kartų skrido lėktuvu“

Verslininkas Arnas Jurskis (47) galėtų būti pavyzdžiu tėvams, kurie užsiėmę darbais neranda laiko savo vaikams – „Arimex“ įkūrėjas savo jauniausią dukrą Lukreciją (4) vežasi į tolimiausias keliones, ją lavina, pažindina su pasauliu.
Arnas Jurskis su dukra Lukrecija
Arnas Jurskis su dukra Lukrecija / Asmeninio albumo nuotr.

Augindamas ketverių dukrą Lukreciją, kurios susilaukė su Karolina Liukaityte, vyras stengiasi mergaitei parodyti kuo daugiau pasaulio. „Su Lukrecija jau 38 kartus buvau išvykęs į užsienio keliones, ji 117 kartų skrido lėktuvu“ , – kelionių aritmetiką dėliojo A.Jurskis.

Paklaustas apie šios vasaros planus verslininkas irgi sako, kad ruošiasi daug keliauti su dukra. Štai vos prieš kelias dienas juodu grįžo iš Danijos, aplankė šiaurinę šios šalies dalį.

„Su kartu vykusia Lukrecijos drauge apsilankėme Legolende, pasivažinėjome po apylinkes, užsukome ir į vandens parką. Aktyviai leidome laiką“, – šypsodamasis kalbėjo A.Jurskis.

Asmeninio albumo nuotr./Arno Jurskio dukra Lukrecija
Asmeninio albumo nuotr./Arno Jurskio dukra Lukrecija

Vos spėjęs išsikrauti kelioninius lagaminus tėvo ir dukros duetas vėl ruošiasi į kelionę – šį kartą jie ketina pervažiuoti Europą. „Dvi savaites keliausime po Europą automobiliu. Lukrecija – mano mažoji šturmanė“, – 15min sakė A.Jurskis. Išvykos automobiliu planas jau sudėliotas – Lenkija, Slovakija, Čekija, Vengrija, Kroatija, Serbija, Vokietija, Šveicarija.

Neretam tėvui ilgesnė kelionė su mažamečiu būtų ne malonumas, o daug rūpesčių keliantis iššūkis, o gal net galvos skausmas, tačiau Arnui tokios kelionės – vienas malonumas.

„Lukrecijai labai patinka keliauti, ji labai džiaugiasi ir skrydžiais lėktuvu. Patinka ir išvykos prie jūros. Ir į kalnus drąsiai kopia – jau į šimtą kalnelių ir kalniukų esame įlipę. Mergaitei patinka įvairūs keliavimo būdai. Ji labai aktyvi, smalsi, kiekviena kelione džiaugiasi ir jos laukia. Ji labai drąsi, nori būti pirma, drąsiai bendrauja su žmonėmis“, – su pasididžiavimu kalbėjo keturmetės Lukrecijos tėvas.

Asmeninio albumo nuotr./Arno Jurskio dukra Lukrecija
Asmeninio albumo nuotr./Arno Jurskio dukra Lukrecija

Nuotraukos, prisiminimai, asmeniniai pasiekimai, naujos aplankytos šalys, nauji kalnai – štai ką iš kelionių parsiveža tėvas ir dukra: „Praleistas kartu laikas – tai svarbiausia.“

Kiekviena kelionė vis ko nors išmoko. Tėtis ir dukra stengiasi apsilankyti interaktyviuose muziejuose, kurie yra pritaikyti vaikams. Prieš mėnesį jiedu apsilankė Ispanijoje, Valensijos mieste įkurtame mokslo muziejuje. Jame praleido keletą valandų. Pasak A.Jurskio, ir apsilankymas vandens atrakcionų parke gali būti naudingas – būtent viename jų Lukrecija išmoko plaukti.

Nors Arnas su Lukrecija netrukus leisis į kelionę po Europą, išvykos po Lietuvą jiems taip pat patinka. „Pernai aplankėme visų 60-ies Lietuvos savivaldybių aukščiausius kalnus. Tai buvo mūsų metų projektas. Per metus apvažiavome paraidžiui visą Lietuvą. Nebuvo nė karto, kad ji pasakytų nenorinti važiuoti.“

A.Jurskis įsitikinęs – visos išvykos praturtina nuo pat mažumės keliaujančios mergaitės vaizduotę, būdama ketverių ji mokosi anglų kalbos. O kuo bus užaugusi, A.Jurskis nespėlioja, pati rinksis kuo tapti.

Asmeninio albumo nuotr./Arno Jurskio dukra Lukrecija
Asmeninio albumo nuotr./Arno Jurskio dukra Lukrecija

Iš viso keturis vaikus turintis, o su Lukrecija besimėgaujantis vėlyvesne tėvyste A.Jurskis sako, kad dukra jį moko kantrybės.

„Vienas aš galbūt viską daryčiau kitaip, greičiau, o Lukrecijai lipant į kalną reikia sustoti, pabūti, pakelti šaką ar kankorėžį. Danijoje lipome į kalniuką, jis neaukštas. Lukrecija panoro į jį užbėgti net tris kartus. Aš jau norėčiau važiuoti kažkur kitur, o ji sako, kad ne, mes dar pabėgiosime čia“, – juokdamasis prisiminė.

Jis pastebėjo, kad brandesniame amžiuje susilaukus vaiko viskas yra kitaip. „Pagrindinis skirtumas – dukrai galiu skirti labai daug laiko. Didžiąją jo dalį ir skiriu dabar. Tiek negalėjau skirti anksčiau, prieš 20 metų. Na, galėjau, bet pasirinkau daugiau laiko skirti verslui, dabar yra priešingai. O ir pats laikas, praleistas su dukra, yra brandus – sugebu išklausyti, sugebu empatiškai klausyti, mes suprantame vienas kitą dažnai be žodžių – iš akių, gestų. Tai džiugina. Būdamas 20-ties aš dar tikrai neturėjau tokių bendravimo įgūdžių, kokius turiu dabar. Padėjo ir baigti kursai. Ta brandi tėvystė yra kitokia“, – 15min sakė verslininkas.

Pasak jo, didžiausia dovana jam – laiminga Lukrecija. „Ji laiminga būdama su manimi. Jos spindinčios akys, kai ji pasako „Tėti, aš tave labai myliu“, nieko už tai geresnio negali būti“, – prisipažino A.Jurskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius