Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atlikėja Migloko kreipėsi į moteris: „Neleiskite, kad su jumis elgtųsi kaip su princesėmis“

Tarptautinės moters dienos proga ekstravagantiškoji atlikėja Miglė Vilčiauskaitė-Migloko pristato naują dainą „Tikros Moterys“. Šiuo kūriniu dainininkė nori moteris paskatinti atsikratyti įvairių stereotipų ir neleisti, kad vyrai su jomis elgtųsi kaip su princesėmis.
Miglė Vilčiauskaitė-Migloko
Miglė Vilčiauskaitė-Migloko / Asmeninio albumo nuotr.

Naują kūrinį penktadienį pristačiusi atlikėja socialiniame tinkle feisbuke kreipėsi į moteris ir atvirai prakalbo apie visuomenėje vis dar egzistuojančius stereotipus. Anot Migloko, moterys turėtų atsimerkti ir nebeleisti būti patronizuojamos.

„Moteriai galima būti tik princese arba kekše. Todėl ja reikia rūpintis ir auklėti, ir nuolat priminti, kur jos vieta. Moteriai labai negražu garsiai kalbėti. Naudoti stiprius žodžius ir gestus.

Reikia palaukti, kol jis pirmas nusišypsos. Pakvies. Nusives. Sumokės už vakarienę. Nurengs. Pasitenkins. Nes moteriai pirmai – negalima. Nes moterų malonumas NEPADORU. Moteris negali tikėtis, kad jai bus atleista neištikimybė.

Įsivaizduokit, moteris grįžta ryte namo, rankoje – apvytusi tulpė. Ir sako: „Brangusis, atleisk. Daugiau nepasikartos, bet juk supranti. Negalėjau susilaikyt, nes juk aš – tikra moteris.“ Įsivaizduoti sunku? Bet bus lengva, jei žodį „moteris“ pakeisite žodžiu „vyras“.

Įvertinkite kūrinį „Tikros Moterys“

VIDEO: Migloko Tikros Moterys prod.by Folk Sci

Tiek daug NEGALIMA tebešnibžda mūsų galvose. Rodos, va, jaučiuosi suaugusi, normali, stipri moteris, bet... Istoriškai susiklostę nelygūs moters ir vyro vaidmenys tebėra šiandienos realybė, nors ir kokiame moderniame pasaulyje mes tariamės gyvenantys, jis toks netaps, kol patys jo nepakeisime.

Vaikystėje mačiau, kaip vyras smurtauja prieš savo žmoną. Tampo už plaukų, perplėšia rūbus. Vakar ji jam buvo princesė, o šiandien – kekšė, kurią reikia paauklėti. Tol, kol vyrai jausis galintys moteris mokyti, tol jos bus mušamos.

Moterys, atverkite akis, neleiskite, kad su jumis būtų elgiamasi kaip su princesėmis, nesileiskite patronizuojamos. Net jei toks santykis nesibaigs smurtu, vis vien jis nebus lygiavertis.

Projekto partnerio nuotr./Migloko (Miglė Vilčiauskaitė)
Projekto partnerio nuotr./Migloko (Miglė Vilčiauskaitė)

Primenu, kad Lietuva iki šiol dar nėra ratifikavusi Europos Tarybos konvencijos, kuri pripažįsta, kad smurtas šeimoje yra tiesiogiai susijęs su lyčių nelygybe. Šis faktas paremtas moksliniais tyrimais, o mes vis vien tebemanome, kad moteris turi vyrui pasitarnauti, o vyras ją garbinti ir aprūpinti materialiai, kol klusni?

Kovo 8-osios proga sveikinu moteris ir linkiu atsikratyti visų prietarų ir stereotipų apie tai, kokia privalo būti moteris. Ko vertos lygios teisės, jei nėra lygių galimybių?

Kas galima vyrams, galima ir mums! Ir tik nemėginkite sakyti, kad tapdamos lygios su vyrais, mes tapsime panašios į vyrus, tikrai ne. Mes – tikros moterys“, – pristatydama dainą kalbėjo atlikėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius