Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukas tėvų namui renkantis L.Karalius pasidalijo nuotraukomis iš vidaus: „Sudegusio namo prisiminimai“

Buvusio atlikėjo, grupės ŽAS nario Lino Karaliaus šeimą savaitgalį ištiko didelė nelaimė – sudegė jo tėvų sodyba. Linas kreipėsi į visuomenę pagalbos, tikėdamasis, kad netrukus pavyks atstatyti Vilniaus rajone, Beržininkų kaime esančius namus. Iki šios dienos jam pavyko surinkti beveik dešimt tūkstančių eurų. Norėdamas paskatinti ir toliau žmonės aukoti, L.Karalius pasidalijo nuotraukomis, kaip jo tėvų namai atrodė prieš gaisrą.
Linas Karalius pasidalijo sudegusio tėvų namo nuotraukomis iš vidaus
Linas Karalius pasidalijo sudegusio tėvų namo nuotraukomis iš vidaus / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Savaitės pradžioje buvęs dainininkas ir Seimo narys socialiniame tinkle pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti, kaip namai atrodė prieš gaisrą.

Prie raginimų padėti prisidėjo ir buvusi L.Karaliaus širdies draugė Gintarė Gurevičiūtė. Linas siekia surinkti 20 tūkstančių eurų, per keletą dienų žmonės paaukojo beveik pusę reikiamos sumos – 9572 eurų.

Tai ne pirmas kartais, kai ugnis suniokojo L.Karaliaus tėvų namus. Pirmą kartą skaudi nelaimė įvyko prieš dešimtmetį. 15min žiniomis, namas nebuvo draustas.

„Pagyvenus porą metų ugnis pasiglemžė jų gyvenamąjį namą. Tai įvyko 2006-tų metų balandžio 23 dieną. Kartu su tėvu savo rankomis atstatėme ir grąžinome namą net dešimt metų. Grįždamas iš kelionių visada parveždavau kokį egzotišką baldą ar skulptūrėlę. Galiausiai prieš tris metus tėvai galėjo įsikraustyti į namą, į kurį sudėjome labai daug meilės. Deja, pagyveno ten nelabai ilgai. Įvykus antram gaisrui tėvai trumpam buvo psichologiškai palūžę, bet su savo vaikų, anūkų ir visų kitų artimų giminių palaikymu, greitai atsigavo“, – 15min pasakojo Linas.

Jis pasakojo, kad tai buvo vienkiemio sodyba į kurią tėvai atsikraustė iš Vilniaus prieš 15 metų. Linas teigė, kad išvykti iš miesto buvo pats išmintingiausias jų gyvenimo sprendimas.

Primename, kad L.Karaliaus tėvų sodyba sudegė penktadienį, anksti ryte. Viskas nutiko jo tėčiui kaitinant linų sėmenų aliejų medžio apdirbimui. Staiga aliejus užsiliepsnojo ir sudegino namus.

„Mieli broliai ir seserys, prieš dvi dienas mano mylimi tėveliai per gaisrą neteko savo namų. Organizuoju finansinės paramos rinkimo akciją. Kiekvienas jūsų paaukotas euras padės jiems greičiau vėl turėti stogą virš galvos. Esame dėkingi už Jūsų gerumą“, – feisbuke rašė Linas.

Jis teigė, kad jo tėvai Jonas ir Irena gyvena mažame kaimelyje. Gaisro metu vos per valandą sudegė visi jo šeimos daiktai, dokumentai, ūkiniai pastatai. Linas nuoširdžiai kreipėsi į žmones su viltimi, kad iki kitos žiemos pavyks atstatyti namus.

Asmeninio albumo nuotr./Sudegę Lino Karaliaus tėvų namai
Asmeninio albumo nuotr./Sudegę Lino Karaliaus tėvų namai

„240 eurų pensiją per mėnesį gaunantiems pensininkams be jūsų pagalbos atstatyti sudegusius namus yra labai sunkiai pasiekiama užduotis. Atstatyti namą reikia nedelsiant, nes žiemos Lietuvoje gali būti ypatingai šaltos, kai temperatūra nukrenta iki 30 laipsnių žemiau nulio“, – rašė Linas.

„Žinome, kad yra daug geros širdies žmonių, kurie prisidės prie namo atkūrimo. Esame visiems jums labai dėkingi už jūsų gerumą“, – pridūrė L.Karalius.

„Šiuo metu mes jau pradėjome kuopti gaisravietės šiukšles ir planuoti namų atstatymo darbus. Laikinai tėvai įsikūrė ugnies nesunaikintame ūkiniame pastate. Šį kartą atstatę namą tikrai ketiname jį apdrausti“, – sakė L.Karalius.

Vyras dėkoja visiems geros valios žmonėms, kurie prisidėjo ir vis dar prisideda prie lėšų rinkimo akcijos namų atstatymui. Anot Lino, kiekvienas paaukotas euras suteikia jo tėveliams vis daugiau vilties ir tikėjimo ateitimi: „Man net ašaros akyse kaupiasi matant kiek gerumo savyje turi Lietuvos žmonės.“

Paaukoti nuo gaisro nukentėjusiems Lino Karaliaus tėvams Jonui ir Irenai galite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius