Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovilė Filmanavičiūtė išrinko sūnui vardą: jo įforminimas baigėsi knygos puslapių verta istorija

Dovilė Filmanavičiūtė jau kuris laikas ant rankų sūpuoja pirmagimį. Nauja patirtimi besidžiaugianti moteris vaikelio susilaukė gegužės 23-ąją, o po poros savaičių paaiškėjo ir sūnaus vardas. Kartu su vyru Dovilė berniukui nusprendė suteikti senovės graikų kilmės vardą.
Dovilė Filmanavičiūtė
Dovilė Filmanavičiūtė / Ugnės Henriko nuotr.

Socialinio tinklo paskyroje atlikėja pranešė, kad jos sūnaus vardas – Kristijonas. „Mes dar nieko neplanuodami, anksčiau su vyru kalbėjome, kokie būtų gražūs vardai. Šis buvo vienas jų. Nuo šiandien žmogus turi ir asmens kodą, vardą paskelbiau viešai, todėl nebėra, kur dėtis“, – juokėsi Dovilė.

15min ji prisipažino girdėjusi daug juoką jai sukėlusių vardų, tačiau net nesvarstė sekti populiarumo banga. Ji norėjo, kad pirmagimis pavadintas gražiu, lietuvių kalboje suprantamu vardu.

„Žinoma, kam nors gal ir gražūs visokie egiptietiški, arabiški vardai. Mes su draugais ilgai juokavome, tačiau nusprendėme, kad jau laikas sustoti, paskui tikrai bus koks Droras arba Debas. Jie tikrai paliko labai didelį įspūdį, tačiau sūnų pavadinsime Kristijonu“, – pasakojo Dovilė.

Visgi tai nebuvo vienintelis variantas. Kartu su vyru Dovilė svarstė vaiką pavadinti Augustu arba Kristupu. Tačiau vos pamačiusi mažylį ji įsitikino – Kristijonas yra pats tinkamiausias.

„Šis vardas buvo vienas iš top trijų. Tačiau vos gimus sūnui vieningai nusprendėm, kad šiam mažam žmogui labiausiai „limpa“ Kristijonas. Vienais metais buvo labai populiarūs Vėjai, vėliau Smiltės. Nenorėjome pavadinti tokiu vardu, kuris sunkiai tariasi ir mūsų kultūroje yra nesuprantamas“, – 15min teigė D.Filmanavičiūtė.

Tiesa, moteris socialinio tinklo paskyroje taip pat pasidalijo ir šmaikščia istorija. Išėjusi iš metrikacijos skyriaus, kuriame užregistravo sūnų, moteris pasigedo paspirtuko, kurį buvo išsinuomavusi.

„Išeinu su šonkauliu. Paspirtuko nebėra. Blaškausi, skambinu help deskui, už kūrybinius tekstus Vaitiekūno balsu noriu žudyt. Skambinkit policijai, man sako. Besiblaškydama su užsigliūčinusiu ir tik per garsiakalbį veikiančiu telefonu, visa šlapia, matau savo paspirtuką numestą žolėse už prekybcentrio“, – socialiniame tinkle savo istorija pasidalijo Dovilė.

Visgi įmonė, kuri teikia tokių transporto priemonių paslaugas Dovilę nuramino, paaiškino, kad kitą kartą paliekant jį reikėtų užrakinti. „Kažkas, kas jį paėmė, išvažiavo už ribų, kuriose galima važinėti paspirtuku. Kai žmogus tai padarė, paspirtuką užblokavo, o aš išsigandau, kad sulaužė. Verkdama parvilkau iki senamiesčio. Įmonė jį atrakino, o policija šio įvykio nebesiaiškino. Viskas baigėsi gerai“, – 15min teigė Dovilė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius