Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvigubą gimtadienį švenčiantys Liveta ir Petras Kazlauskai turi norą – debiutuoti džiazo scenoje

Pastarasis mėnuo Livetai ir Petrui Kazlauskams – ypatingas. Lietuvos estrados duetas dar prieš porą savaičių paminėjo savo 28-ąsias vestuvių metines, o dabar švenčia ir judviejų gimtadienius – rugsėjo 20-ąją Livetai sueina 54-eri, o diena vėliau – rugsėjo 21-ąją – Petrui sukanka 62-eji.
Liveta ir Petras Kazlauskai
Liveta ir Petras Kazlauskai / Viktorijos Kuhlins nuotr.

„Jau esame pripratę, kad šventė – dviguba, kitaip net neįsivaizduojame. Nors su Petru juokiamės, kad gimtadienis mums tęsiasi porą mėnesių – prasideda dar rugpjūtį, o baigiasi spalį. Kai sveikinimų daug, tai kitaip ir neįmanoma“, – 15min linksmai kalbėjo Liveta.

Šiais metais pora gimtadienius ketina paminėti šventiniais pietumis Pakruojo dvare, kartu prie bendro stalo jiedu pasikvietė dar porą bičiulių. „Mėgstame naujas vietas. Kvietimas į Pakruojo dvarą mums buvo dovana, todėl mielai ja pasinaudosime“, – pasakojo Liveta.

LNK nuotr./Ingrida ir Petras Kazlauskai, Ingrida Kazlauskaitė
LNK nuotr./Ingrida ir Petras Kazlauskai, Ingrida Kazlauskaitė

Malonių, gimtadienio scenarijų pakoreguojančių dovanų pora gauna jau ne pirmą kartą. Prieš ketverius metus, kai Liveta minėjo jubiliejų, ji laimėjo loterijoje – gimtadienio dieną kišenę netikėtai papildė 1500 eurų. „50-mečio proga, pamenu, pasakiau garsiai – Dievuli, pasirodyk, jei esi. Ir tada sužinojau, kad laimėjau! Tai buvo nuostabi dovana“, – pasakojo. Ji džiaugiasi esą tikra laimė, kad vis kas nors pasirūpina švente: tai draugai, tai kolegos, o kartais tiesiog palanki fortūna.

Staigmenų gimtadienio proga Liveta ir Petras negaili ir vienas kitam, sutuoktiniai dovanomis kits kitą ima džiuginti dar gerokai iki gimtadienio.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./LIveta ir Petras Kazlauskai
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./LIveta ir Petras Kazlauskai

„Darbo vieta turi būti maloni. Koncertų nevadinu darbu, tai – vienas malonumas, tačiau pasiruošimas jiems tampa rutina. Todėl labai džiaugiuosi, kad dabar galėsiu pasigražinti prie naujo staliuko, tai nuostabi Petro dovana“, – sakė Liveta.

Ji juokėsi, kad vyrui tiesiog negalima duoti pinigų – jis esą visus juos išleidžia dėl jos. „Nors... Juk kaip išauklėji vyrą, taip ir turi“, – šypsosi. O Petras netrunka atsakyti: „Labai į gerą pusę mane auklėji. Jūs, moterys, juk tos būtybės, kurias reikia puošti, puošti... Nėra galo bateliams, nėra galo suknelėms. Ir visuomet... kaip ten sakot? – nėra kuo apsirengti.“

„Mudu tokie humoristai esam, todėl sugalvojau, kad padovanosiu Petrui lapų pūtiką. Negalvojau, kad jis rimtai priims, o jis sako – oo, kokia gera dovana, sako, negalvok net apie jokią kitą. Jau spėjo ir išbandyti – sode, kieme tų lapų daug, praktiškas dalykas, labai patiko jam“, – 15min pasakojo Liveta.

Jai pritarė ir Petras. „Labai džiaugiuosi ta dovana. Suprantu humorą, o ji būtent tokia. Bet daiktas tikrai labai geras. Ruduo ateina, toks metas, bus lapų, turėsiu kuo užsiimti“, – šypsojosi.

Viktorijos Kuhlins nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai
Viktorijos Kuhlins nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai

„Mes visuomet pasidarome vieną bendrą dovaną, po vieną atskirai, po penktą, šeštą atskirai ir dar... vieną bendrai“, – juokavo Liveta.

Tačiau pora išties turi suplanavusi ir bendrą dovaną – jau netrukus tradiciškai išvyks atostogų į Vokietiją. Tačiau šįkart – ne ten gyvenančių giminaičių lankyti, o tiesiog pailsėti.

Kazlauskų laukia ir daugiau išvykų – kelionę gimtadienio proga jiems padovanojo ir dukra Ingrida, Liveta ir Petras vyks į Airiją, kur aplankys Livetos dukterėčią su šeima.

„Kelionę mums anksčiau yra padovanoję ir gerbėjai – prieš keletą metų jų dėka vykome į Kemerą. Nors mūsų gerbėjai mums apskritai yra brangiausias turtas, jie mums labai svarbūs“, – sako Liveta.

Pasak jos, posakis, kad artistai gyvena tik dėl savęs ir dėl nieko nesijaudina, jiems su Petru – svetimas, pora sako, kad gerbėjai judviejų gyvenimą gyvena drauge su jais – ir gimtadienius švenčia, ir sveikina, ir kartu šventėse neretai dalyvauja.

„Yra tokia Dalia iš Vilniaus, ji daro tokias nuostabias dėžutes, o tose dėžutėse – visokias mielas smulkmenėles. Kita moteris mezga vąšeliu angelus, kuria įvairius papuošalus... Gauname dovanų ir gėlių, net vazoninių, vainikų – kartais net nežinome, kas juos mums palieka“, – sakė ji.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai

Liveta iki šiol prisimena per 30-ąjį gimtadienį nuo vyro gautą dovaną, kai Petras padovanojo jai... automobilį. Tuomet ji sako dar prieš gimtadienį netikėtai vyro švarko kišenėje radusi didelę sumą pinigų – tuomet nesupratusi, kam Petras ketina juos išleisti.

„Niekada gyvenime nekišu nosies į vyro kišenes, tačiau pamačiau, kad ta kišenė tokia išsipūtus, pažiūrėjau, o ten – didelė suma pinigų. Svarsčiau, ką jis čia sugalvojo, net mamai pasakiau. O ji dar mane pabarė, kaip leidau sau tikrint Petro kišenes! Pasirodo, jis ilgą laiką taupė, stengėsi – o paskui vieną dieną pareina, paduoda raktelius ir sako, išeik į lauką, pažiūrėk, nupirkau tau gimtadieniui mašiną. Tada gavau 3 klasės BMW. Taip atlėgo, taip gėda pasidarė...“ – prisiminė ji.

Tuo tarpu Liveta Petrui dažniausiai dovanoja muzikos instrumentus, tarp kurių – ir blizgančią gitarą, ir visą garso įrangą, kurią pirko viešėdami Amerikoje. „Jis pats viską išsirinko „Yamahos“ firminėje parduotuvėje, rinkosi tai, kas tiesiog patiko, net nežinodamas, kad aš nuspręsiu viską padovanoti – kolonėles, stovą, pultą, du mikrofonus ir dar instrumentą. Reikėjo paskui matyti, kiek džiaugsmo jam buvo! Euforija tuomet Petrui buvo, viską laivais į Lietuvą parsiplukdėme“, – kalbėjo Liveta.

Kazlauskai dar rugpjūčio 29-ąją paminėjo 28-ąsias vestuvių metines, šią sukaktį pora paminėjo viešėdami Birštone. Kaip jiems pavyksta išsaugoti gražius santykius? Kokia jų darnios šeimos paslaptis?

„Pirmiausia – pagarba vienas kitam. Gyvenime visko patyrėme – ir sveikatos sutrikimų, ir nesėkmių, nesutarimų, net skirtis galvojome. Tačiau viskas praeina kaip kokios bangos. Anksčiau susipykdavome be pagrindo, o dabar tiesiog tingime pyktis. Viską jau per tiek metų esame vienas kitam išsakę. Manau, kad laimingos santuokos pagrindas – atsakomybė vienas prieš kitą.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Liveta ir Petras Kazlauskai

Buvome vienas kitam Dievo skirti. Petras kartais sako, kad jis – kūrėjas, tačiau nemokėtų savo produkcijos realizuoti. Jis sako, niekas, Liveta, bet tavęs geriau to nepadarytų. Aš žinau, kad jo dainos yra sukurtos man – esame tiesiog puikus duetas“, – kalbėjo Liveta.

Pora sako vienas kitam gimtadienio proga pirmiausia linkintys sveikatos ir... ramybės. Nors netrukus Liveta linksmai patraukia per dantį – esą Petrui gal vis dėlto reiktų daugiau neramių dienų – kai šis ramus, tuomet mažiau visko nuveikia. „Ji teisi, kai aš neramus, tai lipu stogais ir vis noriu ką nors daryt“, – paantrina Petras.

„O jei rimtai – linkiu gražių kūrybinių minčių, gražių dainų ir toliau išlikti tokiam optimistiškam, rūpestingam. Petras – labai geras žmogus. Ir dar... Linkiu mums abiem, kad įrašytume galų gale kompaktinę plokštelę, kurioje vienas kūrinys būtų džiazo stiliumi. Noriu išbandyti save kitoje srityje, todėl, Petrai, laukiu dainos man“, – linksmai į vyrą kreipėsi Liveta, o šis pažadėjo norą išpildyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius