Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į „Pikų damą“ bilietai buvo iššluoti: tarp žiūrovų – ir Dalia Grybauskaitė

„Vilnius Midsummer“ organizuojamas šokio spektaklis „Pikų dama“ šiemet sulaukė ypač daug dėmesio – bilietai į jį buvo tiesiog iššluoti, todėl nuspręsta jį kartoti dvi dienas iš eilės. Pirmąją dieną čia pasirodė ir kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri noriai šypsojosi fotografams.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Jurgos Urbonaitės nuotr.

20-ies metų jubiliejų švenčiantis Anželikos Cholinos šokio teatras liepos 18-19 dienomis festivalio „Midsummer Vilnius“ žiūrovus pakvietė švęsti kartu, Valdovų rūmuose susirinkusiems žiūrovams dovanodamas galimybę pirmiesiems pamatyti šokio spektaklio premjerą „Pikų dama“, sukurtą A.Puškino apsakymo motyvais.

Kadangi išvysti premjerą panoro daugiau žmonių nei planuota, spektaklį nuspręsta rodyti netgi dvi dienas iš eilės. Pirmąją iš jų, sekmadienį, „Pikų damą“ stebėjo ir kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Renginio akimirkos – galerijose:

„Pikų dama“ – tai paslaptingiausias ir mistiškiausias Aleksandro Puškino kūrinys, o frazė „trejukė, septynetas, tūzas“ girdėta net ir tiems, kurie nežino tragiškos Germano lemties.

Originalūs režisūriniai sprendimai ir kupina emocijų šokio kalba, režisierės-choreografės Anželikos Cholinos spektaklio traktuotei suteikia dar daugiau dramatizmo ir įtampos. Spektaklyje išradingai kuriami personažų likimai, o paties Germano istorija žiūrovui atsiskleidžia visai netikėtu rakursu – Pikų dama tampa ne tik lemtinga korta jo likime…

Spektaklis skiriamas baleto solistės Beatos Molytės kūrybinės veiklos 20-mečiui paminėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius