Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iliuzionistas Rokas Bernatonis per karantiną ėmėsi naujo verslo: magija taps prieinama kiekvienam

Iliuzionistas Rokas Bernatonis per karantiną rankų sudėjęs tikrai nesėdėjo. Sugalvojo jis, kad nuo šiol reikia magijos išmokyti ir Lietuvos žmones. Kaip tarė, taip ir padarė: surinko nemažą komandą, du mokinius ir nufilmavo vaizdo įrašų, kuriuose žada atskleisti lietuviams, kaip atlikti įvairius triukus. Apie didžiausius iššūkius, su kuriais Rokas susidūrė kurdamas neįprastus filmukus, bei magijos paslaptis, kurių, pasirodo, gali išmokti kiekvienas, jis papasakojo 15min.
Rokas Bernatonis
Rokas Bernatonis / Vytauto Dranginio nuotr.

Karantinas Roką Bernatonį užklupo lygai taip pat netikėtai, kaip ir visą pasaulį. Jis turėjo atšaukti visus magiškus pasirodymus, kuriuos turėjo surengti kruiziniuose laivuose, Europoje bei užsidaryti kurį laiką namuose. Kai niekas netrukdė ir atšilus orams nekvietė išeiti į miestą, Rokas sėdo ir sugalvojo, kad laikas išmokyti savo draugus bei sekėjus magijos paslapčių. Maža ką, gal pravers kokiam nors vaikinui, norinčiam sužavėti savo išrinktąją širdies damą. Bet apie magijos naudą – kiek vėliau.

Mintis, kad reikia sukurti virtualias magijos pamokas, R.Bernatoniui į galvą šovė jau gerokai seniau. Tik vaikinas prisipažino, kad neturėjo laiko įgyvendinti šiai idėjai, o ir tinginys šioks toks buvo apėmęs. Tiesa, prašė Rokas šios paslapties 15min neatskleisti, bet kadangi visos magiškos kortos planuojamos būti atverstos, vėliau yla išlindo iš maišo.

„Esu didelis tinginys, bet kai pradėjau, supratau pasąmonėje žinojęs, kad, norint padaryti viską kokybiškai, reikia labai daug laiko. Nesinorėjo užsitraukti gėdos, o dabar tikiuosi, kad vaizdo įrašai turės ir išliekamąją vertę. Manau, į Lietuvos magų istoriją jie tikrai įeis“, – šypsojosi Rokas.

Aistės Kirsnytės nuotr./Akimirka iš Roko Bernatonio magijos pamokos
Aistės Kirsnytės nuotr./Akimirka iš Roko Bernatonio magijos pamokos

Pirmasis žingsnis šios idėjos įgyvendinimo link buvo žengtas projekte „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“. Kūrybinė komanda pakvietė vaikiną paruošti vaikams magijos pamokėles, o pamatęs, kad vienam darbuotis puikiai pavyksta, nusprendė nieko nelaukęs ir pats įgyvendinti senus savo planus. Bet be komandos jis pasakojo visgi neapsiėjęs. Nors ir pats per karantiną puikiai išmoko „kepti“ vaizdo įrašus, pasikvietė jis į pagalbą ir operatorių, montuotoją, vizažistą bei, žinoma, du mokinius – vlogerį Andrių Talžūną ir Gabrielę Giniotytę. Iš viso jo naujo projekto komandą sudarė 10 žmonių.

„Aš viską suplanavau ir padariau per karantiną, tik nežinojome, kada jis baigsis. Ilgokai dar laukiau žalios šviesos, kada nebebus jokių apribojimų ir galėsiu viską nufilmuoti. Pagaliau tai padarėme maždaug per Jonines“, – apie savo projektą pasakojo vaikinas.

O kiek laiko ir pastangų pareikalavo šis naujas jo darbas? Nei daug, nei mažai, prisipažino magas. Iš pradžių viskas Rokui atrodė taip paprasta, kad galvojo atsisėdęs prie kompiuterio užtruks kokius du vakarus. Ir nors vėliau už galvos susiimti neteko, bet nervų ląstelių buvo sudeginta ne viena. Reikėjo rasti žmones, kurie sutiktų nusifilmuoti magijos pamokose, mokytis ir pačiam, kaip tinkamai perteikti magijos paslaptis, kad jas suprastų net mažiausieji.

Aistės Kirsnytės nuotr./Akimirka iš Roko Bernatonio magijos pamokos
Aistės Kirsnytės nuotr./Akimirka iš Roko Bernatonio magijos pamokos

„Supratau, kad mokyti nėra lengva ir, jei žmonės nusipirkę vaizdo pamokas nesupras, ką noriu pasakyti, bus labai blogai, – juokėsi Rokas. – Viena yra padaryti triuką, o visai kas kita išmokyti jį atlikti. Prieš filmuodamas vaizdo įrašus visą savaitę per feisbuką susiradau kelis mokinius, jiems pravedžiau pamoką, kad išmokčiau pats, kaip mokyti magijos.“

Papasakojo jis, kad ir pats dažnai žiūri įvairius užsienio magų mokymus, perka paskaitas internetu, kaip ir kiekvienos profesijos atstovas, visaip įmanydamas stengiasi tobulėti savo pamėgtoje srityje. Bet kai pats stojo už mokytojo vairo, dar gerokai teko pasukti galvą, kaip tinkamai perteikti triukų paslaptis.

„Buvo viena diena, kai turėjau 4 mokinius, tai teko net sapnuoti tas pamokas. Aš visą dieną filmuodavau, o vakare žiūrėdavau, kaip man sekasi mokyti, ar aišku, ar žmonės supras. Klausiau jų atgalinio ryšio. Už galutinio rezultato yra labai daug darbo, kurio nesimato“, – apie darbą, pareikalavusį daug pastangų, pasakojo Rokas.

Pamokas, skirtas 9–99 metų žmonėms, Rokas planuoja pateikti savo internetiniame puslapyje. Čia kiekvienas galės nusipirkti po 10 ar 15 minučių trunkančius vaizdo įrašus. Vaikinas teigia, kad šios pamokos tinka tiems, kurie nemoka nei vieno triuko, kurie neturi jokių žinių, tai visiškas pradžiamokslis, tačiau yra ir tokių pamokų, kurios tiks pažengusiems mėgėjams.

„Būsimi magai galės išmokti, kaip sukurti iliuziją, kad gali skaityti draugų, artimųjų, net ir nepažįstamų mintis. Taip pat padaryti triukus su daiktais, kuriuos gali rasti ant stalo, išmokysiu, kaip nuspėti ateitį, atlikti triukus su monetomis, su kortomis“, – pasakojo Rokas.

Trumpai apie Roko Bernatonio magijos pamokas:

VIDEO: Magijos Pamokos Online | Rokas Bernatonis

Ir nors gali pasirodyti, kad dabar kiekvienas žmogus išmoks visas magijos paslaptis, tokiai minčiai pats Rokas nėra linkęs pritarti. Anot vaikino, tai vis tiek yra gana sudėtingas užsiėmimas. O tokios išvados jis priėjo pradėjęs mokyti pirmuosius savo mokinius.

„Pasiruošiau triukų, pradėjau mokyti ir pamačiau, kad jiems nepavyksta, nes buvau užsibrėžęs per didelę kartelę. Sustabdžiau pamokas, pradėjau jas daryti iš naujo. Atrinkau triukus, kurie yra nesunkiai išmokstami, bet atrodo įspūdingai. Tai buvo didžiausias mano iššūkis. Magu kiekvienas tikrai negali būti, bet bent jau pažinti ir mokėti vieną kitą triuką tikrai įmanoma“, – prisipažino pašnekovas.

O magija, pasirodo, naudos duoda ne tik, kai norima ką nors nustebinti. Ji, anot Roko, padeda išmokti, kaip, pavyzdžiui, buityje vienu metu padaryti kelis darbus, lavina socialinius įgūdžius. Neturint daug drąsos, bet mokant magijos, galima prieiti prie žmonių, su jais susibendrauti. R.Bernatonis pastebi, kad ilgainiui tampi drąsesnis ir triukų pokalbiui pradėti jau nebereikia.

„Magija dar labai lavina ir kantrybę. Bet tikru iliuzionistu gali būti tik labai besižavintis šia sritimi ir mylintis tokį darbą“, – šypsojosi vaikinas.

Roko Bernatonio magijos pamokas galite rasti ČIA.

TAIP PAT SKAITYKITE: Per karantiną ištekėjo keliautoja Ugnė Vertelytė: viskas vyko kaip filme

TAIP PAT SKAITYKITE: „TikTok“ sensacijos Arizona Zervas naujausiame klipe – Los Andželo gatvės per karantiną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius