-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indrė Stonkuvienė moteris kviečia vilkėti baltai ir prisijungti prie akcijos „Ji už Baltarusiją“

TV laidų vedėja, iniciatyvos „Moterų pasaulyje“ įkūrėja Indrė Stonkuvienė ir Seimo narė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė kviečia palaikyti Baltarusijos moteris ir prisijungti prie Minske prasidėjusio judėjimo „She4Belarus“ (liet. Ji už Baltarusiją).
Indrė Stonkuvienė
Indrė Stonkuvienė / Prokadras nuotr.

Iniciatorės kviečia moteris, dalyvaujančias įvairiose Baltarusijos palaikymo akcijose, tokiose, kaip šiandien vyksiantis „Laisvės kelias Vilnius-Baltarusija" ar kitose vilkėti baltai ir su savimi turėti gėlės žiedą. Taip moterys į protestus susirenka Baltarusijos miestuose.

Prokadras nuotr./Indrė Stonkuvienė
Prokadras nuotr./Indrė Stonkuvienė

„Norime parodyti palaikymą visoms Baltarusijoje protestuojančioms moterims, visoms, kurios nukentėjo nuo režimo, visoms, kurių vaikai šiuo metu yra sulaikyti ir kankinami. Pilietinės visuomenės balsas turi būti girdimas ir žmonės Baltarusijoje turi žinoti, jog čia, Lietuvoje, yra žmonių, kuriems rūpi sudėtinga situacija šalyje", – teigė Indrė Stonkuvienė.

„Kasdien iš Baltarusijos mus pasiekia kraupios žinios apie ten žiauriai mušamus, kankinamus, o dabar jau netgi nužudomus žmones. Tai jau ne tik žmogaus teisių pažeidimai, bet ir nusikaltimai, kurie turi būti tiriami tarptautiniame tribunole. Mes stengiamės daryti viską, kas mūsų galioje ir sąžinėje, kad padėtume visiems laisvės siekiantiems žmonėms Baltarusijoje. Simboliška, kad pokyčius Baltarusijoje išjudino nėtikėtai iškilusios politinės lyderės. Norime parodyti palaikymą visoms bebaimėms Baltarusijos moterims", – kalbėjo Aušrinė Armonaitė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė

Prie akcijos prisijungusios moterys visame pasaulyje reikalauja nutraukti smurtą Baltarusijoje, paleisti politinius kalinius ir kitus sulaikytuosius, suorganizuoti naujus laisvus rinkimus. Panašios palaikymo akcijos jau vyksta Vokietijoje, Lenkijoje, Belgijoje, Jungtinėse Valstijose, Rusijoje, Ukrainoje ir kitose šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius