Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinis Alano Chošnau interviu: atvirai apie vaikystę be tėvų, „gatvę“ ir viską pakeitusius vaikus

„Gyvenime visko reikia, todėl jis toks ir įdomus. Esi tai nuolatiniame pakilime, tai apačioje, tai saulė šviečia, tai lyja. Visko mums reikia. Vis dėlto šį savo gyvenimo etapą aš pavadinčiau pačiu stipriausiu“, – išskirtiniame pokalbyje 15min sako atlikėjas Alanas Chošnau. Solinę karjerą intensyviai tęsiantis dainininkas atvirai prabilo apie jaunystę be tėvų, gyvenimą „gatvėje“ ir jį kardinaliai pakeitusius vaikus.

Legendinės grupės „Naktinės personos“ narys sako šiuo metu išgyvenantis vieną svarbiausių etapų, kurį lydi išskirtinis tikslas – dalindamasis savo kūryba jis nori, kad jo dainos įgalintų klausytojus gyventi savo svajonių gyvenimą.

Vis dėlto paties Alano Chošnau gyvenimas tikrai nebuvo rožėmis klotas. Šiaurės Irake gimęs Alanas vos aštuonerių metų neteko savo mylimos mamos, o jos netektis yra vienas sunkiausių išgyvenimų. Dar vaikas persikėlęs gyventi į Lietuvą su savo močiute, Alanas dešimt metų nematė savo Kurdistane gyvenusio tėvo, sesers, su kuria, kaip pats pripažįsta, ir dabar matosi daug rečiau, nei norėtųsi.

„Ne aš toks vienas esu, kuris vaikystėje išgyveno tokius sunkius etapus. Kai kurie žmonės palūžta, nueina blogais keliais, o kai kurie randa savyje stiprybės ir eina toliau. Nežinau, kas atsitiko, bet manyje buvo stipri vidinė jėga, kuri neleido man pasiduoti, nors tam buvo visos galimybės. Bet už tai turėčiau padėkoti mane užauginusiai močiutei ir gatvei“, – pripažįsta atlikėjas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alanas Chošnau ir Elena Varnauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alanas Chošnau ir Elena Varnauskaitė

Gyvenimas „gatvėje“ Alanui suteikė išties labai daug, o ir pritapti, kaip pats sako, nebuvo sunku. Nors atvykęs į Lietuvą, tuo metu išgyvenančią sunkią ekonominę situaciją, nemokėjo kalbos, jis žinojo, kaip rasti kelią į vaikų širdis.

„Kalbėti lietuviškai aš išmokau gatvėje. Ir vaikai priėmė mane labai puikiai, nes aš turėjau atsivežęs daug kramtomosios gumos, įdomių žaislų, modeliukų. Tuo metu augau tokiame pasaulyje, kur nieko netrūko, o čia atvykus buvo visai kitokia situacija. O aš labai draugiškas buvau, mėgau dalytis.

Mes buvome chebra, vėliau dar priklausiau kelioms gaujoms. Paauglystėje teko ir su rusais aiškintis santykius, nes tuo metu kaip tik buvo didelė įtampa, artėjome prie lūžio. Mokykloje irgi darėme reformas. Labai įdomus laikotarpis“, – pasakoja atlikėjas.

Visą interviu su atlikėju apie mamos netektį, pažintį su gyvenimo moterimi ir vaikus rasite vaizdo įraše:

VIDEO: Alanas Chošnau atvirai apie mamos vėžį, gyvenimą be tėvo ir išmoktas pamokas

Alanas Chošnau visai neseniai pristatė ir naujausią dainą „Tu gali arba ne“ bei vaizdo klipą, kuris demonstruoja autentišką muzikinį braižą, kūrybinę laisvę ir drąsą būti savimi.

„Daina „Tu gali arba ne“ įprasmina mano pasirinktą kelią, kuris nėra nei lengvas, nei paprastas. Tai kasdienė kova už save, už savo idėjas, kūrybos viziją ir asmeninę laisvę. Kiekvienas, kuris gyvena autentišką gyvenimą, supras, ką turiu omenyje, nes išlikti savimi reikia nepaprastai daug jėgų ir pastangų. Savo kūryba kviečiu visus tikėti savimi, nebijoti pokyčių ir eiti iki galo“, – teigia Alanas.

Per daugelį metų, praleistų muzikos įrašų studijose, didžiojoje scenoje, gastrolėse, koncertuose ir Lietuvos muzikos užkulisiuose, Alanas sako suvokęs, kad be muzikos jo gyvenimas nėra įsivaizduojamas, o už tai jis dėkoja savo mirusiai mamai. Būtent ji pirmoji pastebėjo savo sūnaus talentą ir trykštančią energiją.

Naujausia Alano Chošnau daina „Tu gali arba ne“:

VIDEO: Alanas Chošnau - Tu gali arba ne

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius