-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jazzu su Donatu Ivanausku Tailande surengė vestuvių repeticiją: „Mezgu kelius iki altoriaus“

Tailande atostogaujanti Justė Arlauskaitė-Jazzu (29) prieš kelias dienas nusiskuto plaukus ir tapo blondine. Šis poelgis nustebino daugelį dainininkės gerbėjų. Kai kuriuos drastiškas žingsnis šokiravo, kiti svarstė, kad galbūt šis veiksmas susijęs su jos gyvenimo pokyčiais. Jazzu paatviravo, kad tai – naujo, ypač svarbaus, etapo pradžia, mažas protestas ir atkreiptas dėmesys į #metoo judėjimą.
Justė Arlauskaitė-Jazzu
Justė Arlauskaitė-Jazzu / Asmeninio albumo nuotr.

Vėlų penktadienio vakarą tiesioginėje „Zip FM“ radijo laidoje „Nakties spektras“ Tailande, Pangano saloje viešinti J.Arlauskaitė-Jazzu kalbėjosi su Mariumi Šmitu, kuriam atskleidė ne tik šukuosenos keitimo priežastį, bet prakalbo ir apie ateities planus – karjerą, keliones po pasaulį, kelionę į save ir... vestuves su verslininku, vandenlenčių sporto entuziastu Donatu Ivanausku (37).

Prasmingi šukuosenos pokyčiai

J.Arlauskaitė pasakojo, kad Tailandą įsimylėjo prieš daugelį metų – šioje pasakiškos gamtos šalyje ji lankėsi ne kartą. Tačiau Pangano saloje su mylimuoju ji vieši pirmąsyk ir džiaugėsi, kad pamatė labai daug gražių dalykų ir įgijo įvairiapusių patirčių – vieną akimirką gali mėgautis ramybe, jūros ošimu, kitą – šėlti beprotiškame vakarėlyje. Ši sala, pasak Jazzu, įkvepia patirtims, tad šįkart impulsyviai ryžosi drastiškiems išvaizdos pokyčiams.

„Niekad nesijaučiau taip gerai ir taip savimi, nors niekada negalvojau, kad būsiu blondinė. Aš esu labai spontaniška, bet šiame poelgyje nėra nieko drastiško. Tai yra tik plaukai, bet šiame veiksme slypi ne viena potekstė. Tai kelionė, kuri įkvepia, kelionė į save.

Aš išvažiavau visoje suirutėje po visų M.A.M.A apdovanojimų, mane smerkė, kad garsiai pasakiau nuomonę apie draudimus, bet aš parodžiau, kad aš esu laisvas žmogus ir galiu daryti ką noriu. Tai mažas protestas prieš tai, kad mus valdžia nori uždaryti į narvą kaip asmenybes.

TAIP PAT SKAITYKITE: Trumpaplauke blondine tapusi Jazzu lyginama su modeliu Amber Rose: ar panašios?

Kitas dalykas – #metoo judėjimas. Aš už jį, bet prieš tai, kad jis išsigimtų. Aš už lygybę, pasidalinimą ne tik skausmu, bet ir grožiu. Manau, kad žmogus yra dualus, bet šį kartą tai atsukta prieš vieną iš lyčių ir man tai nepatinka. Mes visi esame vienodi. Noriu pasakyti visiems ir sau pačiai, kad kai tu išvažiuoji, net nereikia į Tailandą, atsiriboti ir į viską pasižiūrėti iš šono gali ir Latvijoje. Aš bėgu tam, kad pastebėčiau viską iš šono. Neieškokite aukų, ieškokite grožio pasaulyje“, – laidoje „Nakties spektras“ kalbėjo J.Arlauskaitė-Jazzu.

„Facebook“ nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu
„Facebook“ nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu

Kelionės į save

Laidos metu J.Arlauskaitė taip pat atviravo, ką jai reiškia kelionės. Tai ne tik pasaulio, skirtingų žmonių, kultūrų pažinimas, bet puikus būdas pažinti save ir atsakyti sau į svarbiausius klausimus.

„Aš manau, kad kelionė į save trunka neribotą laiko tarpą. Kažkam tai gali būti labai staigus atsivertimas, kažkam, kaip man, reikia ieškoti savęs visą gyvenimą. Per keliones aš supratau, koks gražus ir spalvingas yra pasaulis. Aš klausau savo vidinio balso ir galiu pasakyti, kad kelionė į save, tai yra paprasčiausias keliavimas. Jos gali tave įforminti ten, kur tu esi reikalingas ir tau leisti atrasti tavo tikrąjį kelią. Man tai yra neatsiejama – kelionės po pasaulį ir kelionės į save. Aš galiu daryti ką noriu – mūsų laisvė yra mylėti ir gyventi čia ir dabar. Tikriausiai tai ir yra paslaptis“, – pasakojo J.Arlauskaitė.

J.Arlauskaitė teigė, kad keliaudama pasiilgsta ir Lietuvos – savo šeimos, gerbėjų, augintinio, net nacionalinių patiekalų.

„Aš dievinu Lietuvą ir niekada jos neatsisakysiu, bet kuo toliau važiuoji, tuo labiau supranti, kad Lietuva yra pasaulio dalis. Žiūrėkime plačiau ir nenumenkinkime savęs. Mes esame maža pasaulio dalis, bet labai unikali ir mes esame tame didžiuliame pasaulyje“, – „Zip FM“ laidoje sakė J.Arlauskaitė.

„Facebook“ nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas
„Facebook“ nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas

Skyrybos su Leonu Somovu ir užmojai dainuoti visam pasauliui

J.Arlauskaitė teigė, kad jųdviejų su Leonu Somovu duetui buvo lemta sukti skirtingais keliais – Jazzu atviravo, kad privalėjo išeiti iš komforto zonos, kad galėtų tobulėti ir kaip muzikantė, ir kaip asmenybė.

„Viską išgyvenu per muziką ir mano didžiausi gyvenimo tikslai yra susiję su muzika ir meile. Man reikėjo išgyventi lūžį, kai dariau atsisveikinimo koncertus su Leonu Somovu. Bet tai yra vienas iš mano laiptelių. Kai griūna draugystė, kai atsiranda žmonių, kai jie pozicionuoja tave ne taip, kokia esi, yra labai sunku. Emociškai man buvo labai sunku išgyventi tas arenas. Šis pasirinkimas buvo apgalvotas, tokių dalykų spontaniškai daryti negali“, – pasakojo J.Arlauskaitė.

Šiuo metu J.Arlauskaitė D.Britanijoje įrašinėja solinį albumą. Ji tikisi, kad tai bus atspirties taškas į platesnius karjeros vandenis.

„Muzika yra tas mediumas su kitais pasauliais, kuris mane veda į keliones ir patį pasaulį. Tikiuosi, kad mano profesija į pasaulį atves ta prasme, kad galėsiu savo muzika dalintis su kuo daugiau žmonių“, – sakė ji.

J.Arlauskaitė teigė, kad keisis ir jos kuriamos muzikos skambesys. „Nėra muzikos, nuo kurios aš bėgu, tačiau aš keičiuosi. Grįžtu prie savo šaknų – prie klasikos ir džiazo, nors buvo laikai, kai norėjau būti techno karaliene. Tai bus pozityvu, nebebūsiu baladžių karalienė. Aš duosiu geros, pasaulietiškos muzikos“, – žada J.Arlauskaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Leon Somov & Jazzu“ tarė „sudie“: atsisveikinimo koncerte – dueto hitai, ašaros ir gerbėjų ovacijos

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Koncerto „Game Over“ akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Koncerto „Game Over“ akimirka

Bus vestuvės!

„Kas tau dabar svarbiausia? Kuo dabar gyveni? Ką planuoji artimiausiu metu?“, – tiesioginėje „Zip FM“ laidoje „Nakties spektras“ klausė M.Šmitas.

„Tai meilė, muzika, šeima, jaustis tvirtai ant žemės, bet nepamiršti ir paskraidyti. Noriu kuo dažniau išsinerti iš savo odos, kaip gyvatei palikti tą skūrą ir toliau šliaužti, sutinkant kuo daugiau žmonių savo gyvenime“, – vardijo J.Arlauskaitė.

J.Arlauskaitė prasitarė, kad Pangano saloje surengė vestuvių su D.Ivanausku repeticiją, tad greičiausiai artimu metu laukia ir oficialios jųdviejų vestuvės.

„Mezgu kelius iki altoriaus, iki Filipinų ir dar toliau. Tai buvo labai graži repeticija – ceremonija su artimais draugais ir daug gėlių. Dabar skrisime į Filipinus, po to trumpam grįžtam į Lietuvą ir tada važiuosime į Peru. Ten laukia dvasinė kelionė“, – paslaptingai „Nakties spektre“ kalbėjo J.Arlauskaitė.

Ši ceremonija – tai lyg simbolinės Justės ir Donato jungtuvės, po kurios jiedu turėjo gauti budisto vienuolio palaiminimą.

„Tačiau vienuolis kažkur dingo, nes išėjo medituoti su kitais vienuoliais. Pagalvojau viduje, nu ir kas? Tai ką, čia labai daug reiškia? Jeigu mūsų nepalaimino vienuolis, tai nereiškia, kad mes esame nepalaiminti. Mes esame palaiminti kiekvieną savo gyvenimo akimirką, nes turime vienuolį savo viduje. Savo viduje galime pasistatyti Katedrą, tad svarbiausia yra tai, kas yra mūsų galvose. O tai, ką sakė žmonės, kurie buvo šalia man svarbiu momentu, jie gali pakeisti viską“, – pasakojo J.Arlauskaitė-Jazzu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jazzu ir D.Ivanausko gyvenimo karnavalas Maroke: 3000 km automobiliu ir dar stipresnė meilė

VIDEO: Jazzu - Skiriu tau šį lietų (M.A.M.A 2017)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius