Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaimynės užpuolimu kaltinamo prodiuserio M.Tylos byla grįžta į teismą

Antradienį Vilniaus apygardos teismas nusprendė prodiuserio Martyno Tylos bylą grąžinti nagrinėti Vilniaus apylinkės teismui. Kaimynė kaltina M.Tylą užpuolimu.
Martynas Tyla
Martynas Tyla / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Ši Martyno Tylos istorija prasidėjo dar 2016 m. lapkritį. Vilniuje gyvenanti prodiuserio kaimynė Tatjana Č. kreipėsi į teismą, nes šis neva ją užsipuolė stovėjimo aikštelėje – sudavė tris smūgius į nugarą.

Moters žodžius patvirtina bent trys liudininkai. Liudininkų teigimu, konfliktas tarp M.Tylos ir kaimynės kilo, kai prodiuseris supyko negalėdamas pravažiuoti pro užkardą, o pro šalį ėjusi moteris patarė jam tiesiog važiuoti toliau ir nuėjo.

Bylos duomenimis, prodiuseriui toks pasiūlymas nepatiko ir jis pasivijęs kaimynę sudavė jai tris smūgius į nugarą.

Ši byla jau buvo nagrinėta Vilniaus apylinkės teisme. Rugsėjo 21 d. teisėjas Valerijus Laušas nutarė bylą nutraukti, nes neįžvelgė nusikaltimo požymių, o medžiagą perduoti prokurorams. Šie turėjo įvertinti, ar M.Tyla konfliktuodamas su kaimyne nepadarė viešosios tvarkos pažeidimo.

Būtent šis V.Laušo sprendimas ir buvo apskųstas Vilniaus apygardos teismui. Antradienį Vilniaus apygardos teisme nuspręsta panaikinti V.Laušo priimtą sprendimą.

„Mes nevertinome pačių įrodymų, tik konstatavome, kad čia nematome viešosios tvarkos pažeidimo požymių ir byla grįžtą į tą pačią stadiją, kai Vilniaus apylinkės teismas turi priimti sprendimą“, – komentavo sprendimą priėmusi teisėja Vitalija Norkūnaitė.

M.Tyla teisiamas pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 1-ąją dalį: fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą. Už šį nusižengimą baudžiama viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Kaltinimus neigia

Tuo tarpu pats M.Tyla sako, kad jį sumušimu kaltinanti kaimynė nuolat pati provokuoja konfliktines situacijas, išsigalvoja nebūtų dalykų. Tai, pasak prodiuserio, gali paliudyti ir jo kaimynai.

Konfliktas tarp M.Tylos ir kaimynės kilo neva po to, kai prodiuserio kieme netikėtai atsirado metalinė užkarda, neleidžianti jam išvažiuoti iš kiemo. Jos čia neturėjo būti. Kaip teigė prodiuseris, tuo metu pro šalį ėjo Tatjana Č., kurios jis paklausė, kas čia vyksta. Netrukus tarp jų kilo žodinis konfliktas, vėliau, pasak Tatjanos Č., virtęs smurtu – ji skundžiasi, kad prodiuseris jai sudavė tris smūgius į nugarą.

Kai mane išrinko namo įgaliotiniu, tuomet tapau priešu.

Tačiau M.Tyla tokias kalbas kategoriškai neigia. Jis tikina bandęs gražiuoju susitarti su be priežasties įtūžusia kaimyne. Pasak jo, apie jokį rankos pakėlimą taip pat negalėjo būti nė kalbos, juolab, kad tuo metu jis buvo su nepilnamete dukra.

„Išvažiuodami iš kiemo pamatėme užtvertą šlagbaumą, pasakėme pastabą, dėl jos atgal gavome krūvą keiksmažodžių. Išlipau aiškintis, kodėl mano kieme kažkas daro tvarką man nežinant. Tuomet įvyko žodinis konfliktas. Kaimynė sako, kad aš jai trenkiau į nugarą, tačiau ji negirdėjo, ką jai sakau, todėl priliečiau ranka per petį. Bandžiau gražiai šnekėtis. O ji man – „aš rašysiu pareiškimą“, – 15min kalbėjo M.Tyla.

Tačiau pareiškimą Tatjana Č. parašė gerokai vėliau, pasak M.Tylos, tuomet, kai šis buvo išrinktas namo bendrijos pirmininku. „Kai mane išrinko namo įgaliotiniu, tuomet tapau priešu. Tuomet jos draugė mums valė laiptinę, prašydavome išrašyti sąskaitą, o ji prašydavo mokėti juodais pinigais. Galiausiai paslaugų atsisakėm. Tuomet būrelis bobučių nusprendė padaryti tvarką“, – sakė jis.

Konfliktinė situacija automobilių stovėjimo aikštelėje kieme – ne pirma, kai M.Tylai tenka konfliktuoti su kaimyne. Kaip pats sako, su ja jis neretai susitinka laiptinėje ir kaskart sulaukia jos pretenzijų „kaip jai viskas blogai“.

„Jai nuolat kas nors maišo: tai blogai, kad po namu įsikūręs restoranas, tai kaimynai, tai sienos ne tokios – viskas blogai. Ji prie mano vaiko, prie kitų žmonių keikiasi, išvadina visais įmanomais rusiškais žodžiais“, – 15min sakė M.Tyla.

Namo laiptinėje yra devyni butai, o jis tikina esantis ne vienintelis, turintis panašų santykį su šia kaimyne. „Su kitais kaimynais ji bendrauja identiškai. Ji jau gal 30 pareiškimų prirašiusi – tai jai tas, tai anas maišo, viskas jai negerai. Bandėme ir draugiškai kalbėtis. Kaimynas iš po namu esančio restorano ją ir kavos vedėsi gerti, ir nuoširdžiai pasikalbėti, o ji tiesiog užsiciklina“, – pasakojo jis.

M.Tyla prasitarė, kad maža to, jog Tatjana Č. pati kuria konfliktines situacijas, ji dar neretai ir grasina. Įvairaus pobūdžio grasinimus teko išgirsti ir jam pačiam, ir jos šeimos nariams, ir kaimynams. „Ji sako, kad apipils karštu vandeniu, kad jiems gerai nesibaigs. Baisiausia, kad mes nepriimam už gryną pinigą, o ji žaidžia iš tikrųjų. Tai yra viso namo problema, tačiau mane užsipuolė, nes esu žinomas. Tiesą sakant, pirma kalba buvo tokia – ji man sakė „duok 1000 eurų ir aš niekam nieko nesakysiu“. Atsakiau, kad aš nebijau“, – 15min pasakojo M.Tyla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius