-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lemtingą dieną su modeliu leidęs A.Miltenis tikrinsis melo detektoriumi, R.Pinikas staiga persigalvojo

Pasipiktinę pareigūnų itin lėtai narpliojama modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūties byla, merginos artimieji tyrime vėl patys ėmėsi iniciatyvos. Šįkart šeima ir jos advokatas paprašė prokurorų, kad su Dovile lemtingą dieną buvę Ričardas Pinikas ir Aivaras Miltenis, būtų patikrinti melo detektoriumi. A.Miltenis sutiko tai padaryti iš karto, o R.Pinikas – atsisakė. Tiesa, vakar prokuratūra vis tik sulaukė R.Piniko advokato prašymo, kad jo ginamasis būtų patikrintas melo detektoriumi. Tačiau tam dar reikia paties R.Piniko sutikimo.
Dovilė Didžiūnaitytė
Dovilė Didžiūnaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

15min Dovilės Didžiūnaitytės dėdė Arūnas Pakulevičius pasakojo, kad neapsikentę dėl 10 mėnesių itin lėtai vykstančio tyrimo, su advokatu į prokurorą kreipėsi su dar vienu prašymu.

„Advokatas prokurorui teikė prašymą, kad Ričardo Piniko ir Aivaro Miltenio parodymai būtų patikrinti melo detektoriumi. Šį prašymą argumentavo tuo, kad neaišku, kuris iš jų į viešbutį atsinešė oksiką („oksibutiratą“) ir kitus narkotikus. A.Miltenis sako, kad R.Pinikas atsinešė, o R.Pinikas sako atvirkščiai... Tai yra labai svarbu, nes ant kažkurio iš jų guls kaltinimai narkotikų platinimu“, – 15min sakė A.Pakulevičius.

Visgi melo detektorius gali būti naudojamas tik tuomet, jei tiriamasis žmogus sutinka. Tačiau iš šių dviejų vyrų iš pradžių sutiko tik vienas – A.Miltenis. R.Pinikas – atsisakė. Kaip paaiškėjo penktadienį, R.Piniko advokatas vakar, ketvirtadienį, prokurorui įteikė prašymą, kad jo ginamasis vis tik būtų patikrintas melo detektoriumi. Tiesa, tam dar reikės paties R.Piniko asmeniško sutikimo (prokuroro komentaras – straipsnio pabaigoje).

„Įtarimas išžaginimu vis tiek lieka, tik jis kol kas nėra pateiktas, – pabrėžė Arūnas. – Tačiau kaip mums sakė advokatas, šis Aivaro sutikimas rodo, kad visgi yra tikimybė, jog jis sako tiesą.“

Iki rugsėjo 25-osios Dovilės Didžiūnaitytės šeima kartu su advokatu turėjo A.Milteniui paruošti klausimus, kuriuos jis atsakinės, tikrinamas melo detektoriumi.

„Nė viena iš šalių – nei mūsų, nei jo advokatas nedalyvaus šiame tyrime. Bus specialistas, kuris pateiks klausimus ir tikrins, kaip A.Miltenis į juos reaguos“, – pasakojo A.Pakulevičius.

„Kada tyrimas bus daromas, nežinau. Žinant, kaip vyksta tyrimas, viskas gali ir užtrukti. Tačiau galiausiai mūsų advokatas sužinos, ką rodė detektorius ir atitinkamai reaguos, kreipdamasis į prokurorą. Kitaip šitoje byloje niekas nevyksta – tik su advokato prašymais... Prokuroras savo iniciatyva iš esmės nedaro nieko“, – 15min nusivylimo neslėpė žuvusios Dovilės dėdė.

Advokatas: šio tyrimo rezultatas yra labai svarbus

15min susisiekus su Dovilės Didžiūnaitytės šeimos advokatu Gintaru Černiausku, jis tikino matantis labai didelę naudą, kad bent vienas iš vyrų bus patikrintas melo detektoriumi.

„Šitas tyrimas tik apskritai atskleidžia, ar žmogus atsakinėdamas į sudarytą klausimyną meluoja, ar sako tiesą - konkrečiai į kiekvieną klausimą jis atsakyti negali. Bet kuriuo atveju, manau, kad didelę reikšmę gali turėti žinojimas, ar A.Miltenis yra arba nėra linkęs būti sąžiningu ir atskleisti visą jam žinomą tiesą, aplinkybes. Be to, matydami rezultatus galėsime pradėti lyginti jo anksčiau duotus parodymus su tuo, ką jis kalbės tikrinamas melo detektoriui. Matysime, kaip atsakymai kinta, transformuojasi pagal byloje jau pasikeitusią situaciją. Manau, kad šis tyrimas ir rezultatas, kurį gausime, yra labai svarbus“, – 15min kalbėjo Gintaras Černiauskas.

Advokatas pabrėžia, kad visgi melo detektoriaus rezultatas negali įpareigoti prokuroro iškart imtis vienokių ar kitokių veiksmų. Tai byloje taps tik vienu iš įrodymų.

„Mano manymu, byloje jau dabar pakanka įrodymų, kad būtų galima reikšti įtarimus. Visgi kartais atrodo, kad prokuroras bando rasti teisinančius įkalčius, o ne kaltinančius. Todėl mūsų prašymas patikrinti asmenis melo detektoriumi buvo tam, kad prokuroras įsitikintų, jog minėti vyrai nėra atviri, sąžiningi ir besistengiantys papasakoti viską, kas jiems žinoma, ir padėti ikiteisminiam tyrimui, – sakė G.Černiauskas. – Galbūt po melo detektoriaus prokuroras galų gale ryšis ir apsispręs imtis tam tikrų priemonių, kurios jau turėjo būti seniai taikomos.“

Paklaustas, ką mano, kodėl A.Miltenis sutiko, o R.Pinikas, bent jau iš pradžių, atsisakė būti patikrintas melo detektoriumi, G.Černiauskas kalbėjo: „Aš manau, kad Aivaras neturi pasirinkimo. Jeigu jis atsisakytų, tai iškart patvirtintų, kad jis sakė netiesą. Klausimai bus apie įvykį, o jei jis visada sakė tiesą, tai įranga tikrai tą ir parodys, nesuklys. Šio tyrimo esmė pagauti impulsus, kaip žmogus reaguoja – kai jis suabejoja dėl užduodamo klausimo, galvoja, kokį atsakymą pateikti, kūnas, psichologija ima blaškytis.

O kalbant apie Ričardą Piniką, žinokite, reikia pamatyti, kaip jis elgiasi, kad suprastum, jog nėra jokios prasmės jam sėsti į tą kėdę...“

Pasak advokato, patikrinimas melo detektoriumi gali užtrukti – A.Miltenis bus tikrinamas kelis kartus, užduodant vis kitus klausimus apie skirtingas temas.

D.Didžiūnaitytės artimųjų advokatas, komentuodamas 15min, dar nežinojo, kad vakar, ketvirtadienį, R.Pinikas pakeitė sprendimą – įtariamojo advokatas įteikė prokuratūrai prašymą, kad jo ginamasis taip pat būtų tikrinamas melo detektoriumi. Tačiau ar iš tiesų jis ateis tikrintis, parodys tik laikas. Kol kas R.Pinikas dar nėra pasirašęs visų reikiamų dokumentų, kad toks tikrinimas įvyktų.

„Mes gavome tik gynėjo prašymą. O ar jo ir R.Piniko pozicijos sutinka, ar ne – dar nežinia. Išsikviesime R.Piniką ir paklausime. Dar yra visa krūva dokumentų, kuriuos reikia užpildyti“, – 15min kalbėjo D.Didžiūnaitytės bylos prokuroras.

Prokuroro teigimu, A.Miltenio tikrinimas melo detektoriumi numatytas lapkričio pradžioje. O kadangi R.Piniko advokatas kreipėsi tik ketvirtadienį, dėl jo patikrinimo ir ar jis apskritai bus, dar nenuspręsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius