-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos balso“ sezono premjeroje – mokytojus užbūrusi miškuose gyvenanti senovinių apeigų žinovė

Pirmąjį Naujųjų metų sekmadienį, sausio 3-ąją, LNK televizijos eteryje įvyks itin laukta premjera – startuos aštuntasis „Lietuvos balso“ sezonas. Geriausi balsai iš visos Lietuvos susitiks vienoje scenoje, kad išsiaiškintų, kuris galės vadintis geriausiu balsu šalyje. Be to, laimės kontraktą su ELITAZ Music, Universal Music bei įspūdingą piniginį prizą – 15 tūkstančių eurų.
Daiva Šeškauskaitė-Skalsa
Daiva Šeškauskaitė-Skalsa / LNK nuotr.

Šio naujojo sezono šūkis – „Netikėta“. Būtent tokį žodį ištars ne vienas žiūrovas, susipažinęs su dalyviais, rašoma pranešime spaudai.

Prie ekranų neabejotinai prikaustys ir pirmosios laidos žvaigždė Daiva Šeškauskaitė-Skalsa.

LNK nuotr./Daiva Šeškauskaitė-Skalsa
LNK nuotr./Daiva Šeškauskaitė-Skalsa

Daugelį metų tarp Vokietijos ir Lietuvos gyvenusi humanitarinių mokslų daktarė šiuo metu gyvena miške, Sargeliuose. Ji yra diplomuota etnologė. Moteris domisi senosiomis lietuvių tradicijomis, o savo žinias pritaiko ir praktiškai, vesdama lietuviškas apeigas.

„Manau, kad mes, lietuviai, esame labai stipriai prisirišę prie gamtos. Kaip tauta esame labai išskirtinė. Esame sena tauta ir turime daug senų tradicijų, kurios dar iki dabar yra išlikusios.

Pavyzdžiui, netgi mūsų vestuvės – tikros tradicinės naminės. Yra žmonių, kurie nori tikrų tradicinių vestuvių, t. y. su piršliu, svočia ir gelda, kuria tą svočią išveža.

Tačiau surengti tokias apeigas moka tikrai nedaugelis. Manau, kad labai svarbu, jog šios tradicijos sugrįžtų į lietuvių gyvenimus. Net į švietimo įstaigas“, – įsitikinusi Daiva.

LNK nuotr./Daiva Šeškauskaitė-Skalsa
LNK nuotr./Daiva Šeškauskaitė-Skalsa

Į projekto sceną moteris žengė dėvėdama tradicinį lietuvišką kostiumą bei net du su puse kilogramo sveriantį žalvarinį galvos apdangalą, menantį dar VI amžių. Daiva atliko ritualinę dainą, skirtą saulei pagerbti, ir parodė visiškai naują bei projekte dar negirdėtą formatą, su kuriuo ją dar vaikystėje supažindino žolininkė ir šamanė Daivos močiutė.

„Dainuoju nuo ketverių metų, bet tada buvo tarybiniai laikai ir niekada nebuvo tokio projekto su tokiais mokytojais, į kurį galėjau ateiti, kai buvau dar vaikas. Vėliau to nedariau, nes dainavau tik liaudies dainas ir maniau, kad jos tokiems šou netinka.

Tačiau vėliau iš artimųjų pradėjau girdėti, kodėl savo dainų neparodau šiame projekte. Jie norėjo, kad jas išgirstų visa Lietuva. Šios dainos turi kažką magiško, autentiško ir savito“, – sako naujoji projekto dalyvė.

Ar etnologijos mokslų daktarės ritualinė daina užburs ir projekto mokytojus, išvysti bus galima jau šį sekmadienį 19.30 val. premjerinėje „Lietuvos balso“ laidoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius