Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos garsenybės pasidavė „senatvės“ virusui: pasenti nebijo, bet nenori

Socialiniuose tinkluose kaip virusas plinta nauja mada – žmonės dalijasi savo asmenukėmis, darytomis su programa „FaceApp“, kuri pasendina juos bene 50-čia metų. Panašu, kad smalsumas nugalėjo ir žinomus pramogų pasaulio atstovus. Jų feisbukus ir instagramus užliejo tikra „senatvės“ banga.
Vaidas Baumila, Gintarė Gurevičiūtė, Tadas Rimgaila, Karina Krysko
Vaidas Baumila, Gintarė Gurevičiūtė, Tadas Rimgaila, Karina Krysko / Asmeninio albumo nuotr.

15min pasiteiravo atlikėjų ir žymių žmonių, kaip jie įsivaizduoja save po kelių dešimtmečių. Visi lyg susitarę tikino gyvenantys šia diena ir apie senatvę dar negalvojantys. Visgi nauja mobilioji programėlė sužadino jų norą pamatyti, kaip atrodys su žilstelėjusiais plaukais ir viena kita raukšlele.

Pasendintų žmonių nuotraukos – galerijoje:

Monika Šedžiuvienė sakė, kad labai nenustebo išvydusi save seną nuotraukoje, darytoje kartu su Oksana Pikul-Jasaitiene. Ir nors pati atlikėja šios programėlės į savo telefoną tikino neatsisiuntusi, visgi jai tai pasirodė įdomus žaidimas.

„Mačiau, kad Oksana pasidalijo nuotrauka. Kaip įprasta, aš taip pat ja pasidalinau ir tiek. Viso šito nesureikšminu, bangos nesiveju, pati programėlės neatsisiunčiau. Žinoma, įdomu, smalsumas juk toks dalykas...“ – sakė M.Šedžiuvienė.

Asmeninio albumo nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė ir Monika Šedžiuvienė
Asmeninio albumo nuotr./Oksana Pikul-Jasaitienė ir Monika Šedžiuvienė

Paklausta, ar jos nebaugina senatvė, moteris patikino, kad išsigąsti tikrai nėra ko. Ji stengiasi gyventi šia diena, džiaugiasi kiekviena akimirka, o kaip bus ateityje, parodys likimas.

„Aš nežinau, ką veiksiu po 5 metų, tad kas bus po 40-ties, dar labiau nežinau. Pagyvensime, pamatysime. Dabar gyvenu šia diena, darau tai, kas džiugina dabar. Galbūt tik nešvaistau sveikatos žalingiems įpročiams, stengiuosi sportuoti. Esu žmogus, kuris gyvena aktyvesnį gyvenimo būdą, investuoja į ateitį, kad po 40-ties metų galėčiau gerai jaustis. O šiaip, negali žinoti, kas nutiks rytoj“, – kalbėjo Monika.

Atlikėjas Radžis Aleksandrovičius taip pat įsitikinęs, kad kol kas apie senatvę galvoti dar labai anksti. Visgi jis mano, kad tai yra neišvengiama ir normalu, toks žmogaus gyvenimas. O programėlę jis tikino išbandęs tik dėl smalsumo.

„Bijok nebijojęs, tačiau šie procesai vyksta, visi pasensta. Žinoma, tas raukšles galima sustabdyti, bet senatvė vis tiek ateina, nori tu to ar nenori. Lygiai taip pat kaip ir mirtis – tai neišvengiama“, – sakė Radžis.

Asmeninio albumo nuotr./Radžis Aleksandrovičius
Asmeninio albumo nuotr./Radžis Aleksandrovičius

Visgi išvydęs save senstelėjusį atlikėjas sakė šiek tiek išsigandęs. „Atrodyčiau nekaip, bet senatvė nesirenka“, – juokėsi R.Aleksandrovičius.

Su 15min jis pasidalino ir savo svajone. Po 40-ties metų, kai sulauks 70-ties, jis sakė norėtų būti uždirbęs tiek, kad nebereikėtų sukti galvos. Ir pridūrė – svarbiausia visgi ne išvaizda ar pinigai, o sveikata.

„Žinote, kaip būna senatvėje, ligų atsiranda. Svarbiausia, kad tokių metų būtumėme sveiki. O dabar ir 70-ties sulaukę žmonės tarsi jaunėja. Anksčiau mums atrodydavo, Dieve, Dieve, kokie seni“, – sakė Radžis.

Influencerė Gintarė Gurevičiūtė teigė nebijanti sulaukti senatvės. O ir programėlė tapo tokia populiari tik dėl to, kad patenkintų žmonių smalsumą. Juk, anot Gintarės, jei raukšlės ir žili plaukai baugintų, socialiniuose tinkluose nebūtų kilęs bumas.

„Manau, kad raukšlėse yra žmogaus išmintis. Brandžiau atrodantis asmuo atrodo daug gražiau nei 20-ties, tiek moterys, tiek vyrai“, – sakė Gintarė Gurevičiūtė.

Asmeninio albumo nuotr./Gintarė Gurevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Gintarė Gurevičiūtė

Paklausta, kodėl pati nusprendė išbandyti šią veidus pasendinančią programą, moteris teigė norėjusi tik pasijuokti: „Tikiuosi, kad galėsiu senti oriai ir nebūsiu ta moteris, kuri stengiasi vytis prarastus metus. Kiekviename amžiuje turi būti atitinkamas savęs pateikimas.“

Po kelerių metų Gintarė tikisi, kad jau turės šeimą ir vaikų, be kurių neįsivaizduoja savo gyvenimo. Tiesa, dažniausiai ji linkusi nieko neplanuoti ir gyvena šia diena.

„Per pastaruosius metus gyvenimas parodė, kad tu planuoji, o Dievas juokiasi. Todėl apie didelius planus negalvoju. Gyvenu tik šia diena, o kaip bus vėliau, pamatysime“, – 15min sakė Gintarė.

Renginių vedėjas Tadas Rimgaila juokaudamas teigė net nesusimąstęs apie tai, kaip atrodys senatvėje. Pamatęs, kad dauguma žmonių socialiniuose tinkluose dalijasi tokiomis nuotraukomis, jis ir pats nusprendė įsiamžinti asmenukėje.

„Tiesiog pasidariau nuotrauką, nes buvo įdomu. Senyvas žmogeliukas ir tiek. Pačios senatvės apskritai nebūtų smagu sulaukti, dar tolokai, todėl apie tai ir negalvoju“, – tikino T.Rimgaila.

Asmeninio albumo nuotr./Tadas Rimgaila
Asmeninio albumo nuotr./Tadas Rimgaila

Anot jo, svarbiausia senatvėje – sveikata ir energija: „Norėčiau būti guvus, stiprus seniukas, galėčiau sėdėti ant supamo krėslo su pypke dantyse. Kaip rodo filmuose, turbūt visi ir norėtų tokios senatvės.“

Tiesa, anot Tado, veikla, kuria jis dabar užsiima, po kelių dešimtmečių jau turės būti perleista jaunesnių kartų atstovams.

„Panašu, kad senatvėje manęs jau niekas nesamdys renginių vesti. Po kokių 10-ties metų reikės pradėti galvoti, kuo čia dar būtų galima užsiimti, kad nebūčiau pensininkas, kuris burba, kokios mažos pensijos“, – juokėsi T.Rimgaila.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius