-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ligą įveikusios mergaitės su garsiomis moterimis žengė podiumu: modelius lydėjo ovacijos

„Laimė slypi paprastuose dalykuose“, – paskelbęs labdaros renginio atidarymą Užutrakyje sakė paramos iniciatorius Rimantas Kaukėnas. Ir tuo dar kartą savo akimis galėjo įsitikinti gausiai susirinkę svečiai. Scenoje pasirodžius su sunkia liga susidūrusioms merginoms, kurios labdaros renginyje tapo modeliais, buvo sunku sulaikyti ašaras, o aplinkui pasklido nuoširdus džiugesys.
Vaida Grikšaitė, Inga Stumbrienė, Tatjana Lavrinovič su modeliais
Vaida Grikšaitė, Inga Stumbrienė, Tatjana Lavrinovič su modeliais / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šeštadienio vakarą Užutrakyje Rimanto Kaukėno paramos grupės surengė labdaringą renginį „Laimės Akimirkos“, kuriame nuoširdų „Ačiū“ tarė tikrieji didvyriai – vaikai, kurie nepasidavė gyvenimo mestiems iššūkiams. Net ir susidūrę su sunkiomis ligomis, jie spindi stiprybe, drąsa ir laime.

O šį vakarą mažųjų didvyrių laukė ypatinga misija – sunkias ligas įveikusios ir dar su jomis kovojančios moterys ir mergaitės tapo modeliais.

Kartu su garsiomis Lietuvos moterimis – Inga Stumbriene, Solveiga Mykolaityte, Raminta Babrauskiene ir Tatjana Lavrinovič – jos pristatė dizainerio Egidijaus Rainio drabužių kolekciją.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kolekcijos pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kolekcijos pristatymo akimirka

Mergaites į sceną lydėjo ir Vaida Grikšaitė-Česnauskienė. „Mes nuo 13 valandos šiandien kartu ruošėmės. Iš pat pradžių buvo nedrąsu, bet netrukus susidraugavome. Mano globon patikėjo 4 mažas mergaites: Liepą, Viktoriją, Mėją, Tiją! Reikėjo padrąsinti, kad eitų pasitikėdamos, šypsotųsi, prižiūrėti, kad nesušaltų ir neperpūstų – mamos mane megztukais apdalino“, – pasiruošimą renginiui pasakojo moteris.

Visgi viskas pasisekė tiesiog tobulai – mergaitės nuo scenos grįžo su didžiu pakylėjimu, švytinčiomis akimis.

„Jos buvo tokios laimingos! Vieną mergaitę specialiai šiam renginiui atvežė tiesiai iš ligoninės, po renginio nuvežė vėl atgalios. Bet turėjo su savimi palinkėjimų knygą, tai dar ilgai nepamirš šios dienos“, – prisimena Vaida.

Būdama trijų vaikų mama, Vaida Grikštaitė-Česnauskienė sako neįsivaizduojanti, kokios stiprybės reikia būti ir vaikui, ir tėvams.

„Su viena mamyte atviriau pabendravome, sakė labai jautriai anksčiau stebėjusi tokio pobūdžio labdaringus renginius per televizorių, ir net negalėjusi pagalvoti, kad jos dukrai taip gali nutikti.

Tiesiog vieną dieną pastebėjo mėlynes, kurios kėlė įtarimų, o pasitvirtino baisiausia. Klausiau ir šiurpai ėjo kūnu. Reikia kasdien džiaugtis, kol esame sveiki, kol turime vieni kitus. Ir mažiau bambėti dėl žemiškų, paprastų dalykų“, – sako Vaida.

Asmeninio albumo nuotr. /Vaida Grikšaitė su mergaitėmis
Asmeninio albumo nuotr. /Vaida Grikšaitė su mergaitėmis

Ir nors tokiu būdu nuo modeliai norėjo atsidėkoti joms padedantiems, scenoje jos praleido puikų laiką. Garsiai skambant muzikai modeliai šėlo, linksminosi, o jų pasirodymą lydėjo ovacijos.

„Jos tikrai kietos ir suvokia apie gyvenimą kartais daug daugiau nei mes suaugusieji. Mažai kas jas pažįsta, tačiau aš galiu patikinti – tokių stiprių asmenybių jūs tikrai dar nematėte“, – apie renginyje dalyvausiančias aplinkinių pagalbos reikalingas ligoniukes pasakojo R.Kaukėnas.

Anot jo, daug ligoninėse praleisto laiko jas užgrūdino. Merginos šiuo pasirodymu taip pat išreikšė savo padėką visiems padedantiems, remiantiems ir palaikantiems.

„Mes norėjome padaryti didelę šventę, kurioje merginos pamatytų, kiek daug žmonių jas palaiko, nes jos yra tikros didvyrės ir tikras pavyzdys mums“, – sakė žinomas krepšininkas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į labdaros renginį su V.Siegel atvykęs D.Bunkus jau dabar sūnų moko, kaip svarbu padėti kitiems

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius