-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krepšinio sezono uždarymas – atokvėpis ir žmonoms: dabar laikas šeimai ir atostogoms

Trečiadienio vakarą Vilniuje, parodų centre „Litexpo“ šventiškai uždarytas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas. Į iškilmingą, 25-ąją sezoną užbaigiantį, renginį atvyko krepšininkai, treneriai, lygos vadovai, rėmėjai, pasveikinti sportininkų atvyko ir jų mylimosios.
Vilma ir Robertas Javtokai, Agneta ir Linas Kleizos
Vilma ir Robertas Javtokai, Agneta ir Linas Kleizos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ištisus metus krepšininkus ir trenerius palaikiusios ne tik pergalių, bet ir pralaimėjimų akimirkomis moterys juokauja, kad pagaliau galės šiek tiek atsikvėpti. Sezonas baigėsi, todėl dabar vyrai galės daugiau laiko skirti šeimai.

„Būti krepšininko žmona – nėra lengva“, – sako buvusio krepšininko Roberto Javtoko sutuoktinė Vilma Javtokienė. Ir nors Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius krepšininko karjerą yra baigęs, krepšinio sezonas Javtokų šeimoje kasmet – ypatingas gyvenimo etapas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilma ir Robertas Javtokai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilma ir Robertas Javtokai

V.Javtokienė sako, kad turėdama sportininką vyrą neišvengiamai gyvena pagal jo gyvenimo grafiką – pagal jo darbinius planus visa šeima planuoja ir laisvalaikį, atostogas. „O jos, ilgai lauktos, ateina ir praeina kaip viena diena ir vėl laukiame kitų“, – šypsosi ji.

Pasak jos, yra skirtumas, kai vyras dar aktyviai žaidžia ir tuomet, kai baigia savo, kaip krepšininko, karjerą. Tačiau bet kokiu atveju, kai baigiasi sezonas, tai visai šeimai reiškia, kad R.Javtokas daugiau laiko praleis namuose.

„Mūsų tėtis dabar dirba ir jam darbymetis ateis kaip tik dabar. Gal prieš pat naują sezoną šiek tiek atostogų turės, kai jau bus sukomplektuota komanda. Todėl labiau visi pasidžiaugsime rugpjūtį, kai visi darbai bus nudirbti“, – 15min sakė V.Javtokienė.

Pagal vyro darbo ritmą gyvena ir Klaipėdos „Neptūno“ puolėjo Laimono Kisieliaus žmona, grupės „Queens of Roses” narė Akvilė Kisielienė.

„Nuolatiniai važinėjimai, skraidymai, varžybos – tai ir vargina, todėl atostogų tikrai laukiame. Labai smagu, kad sezoną užbaigiam su medaliais, kad pabaiga sėkminga, su gera nuotaika. O dabar laikas šeimai“, – 15min sakė A.Kisielienė.

Pasak jos, krepšininko šeima visuomet gali pasirinkti – ar visur važinėti kartu su vyru, ar likti namuose. Ji pati turi nemažai veiklos, todėl tenka derintis prie jo ritmo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Akvilė ir Laimonas Kisieliai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Akvilė ir Laimonas Kisieliai

„Gana sudėtinga suderinti, nes norisi ir būti kartu, o tuo pačiu turi daryti ir savo darbus, užsiimti savo veiklomis. Tačiau nieko tokio, norint viską galima suderinti. Mums lengviau, nes abiejų darbai nėra standartiniai. Aš lygiai taip pat galiu koncertuoti bet kada – ir vasarą, ir per Kalėdas ar gimtadienius. Tačiau mes vienas kitą palaikome ir suprantame“, – sakė A.Kisielienė.

Kiek kitokiu ritmu gyvena Agneta ir Linas Kleizos. Pasak buvusio Lietuvos rinktinės krepšininko, Eurolygos vicečempiono, o dabar Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos viceprezidento L.Kleizos žmonos A.Kleizienės, vyrą ir sezono, ir ne sezono metu ji mato tiek pat.

„Visai kitaip sezono pabaigos laukdavom, kai vyras žaidė, dabar nebėra skirtumo. Tiesiog anksčiau su šeima važiuodavom į varžybas, o dabar vykstame kur nors kitur. Man jau nebėra skirtumo“, – kalbėjo A.Kleizienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agneta Karaliūnaitė ir Linas Kleiza
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agneta Karaliūnaitė ir Linas Kleiza

Čia buvo galima sutikti ir daugiau krepšinio vyrų antrųjų pusių, kai kurie sportininkai atvyko su vaikais. Tarp tokių – Šarūnas Jasikevičius, Paulius Jankūnas, Renaldas Seibutis, Mindaugas Lukauskis ir kt.

LKL sezono uždarymo šventės svečiai:

Uždarymo šventėje sportininkai tradiciškai buvo pagerbti asmeniniais ir komandiniais apdovanojimais, jiems įteikti specialūs LKL prizai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sezono uždarymo šventė: LKL titulai byrėjo žalgiriečiams

Daugiau LKL sezono uždarymo šventės akimirkų:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius