Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Merė Ž.Pinskuvienė Seimo nario Čimbaro kabinetą perleido Sauliui Prūsaičiui: „Viskas buvo sujaukta“

Širvintose Seimo narys Petras Čimbaras turi savivaldybės skirta kabinetą, kuriame priima rinkėjus. Neseniai, atvykęs į darbo vietą Seimo narys rado pakeistą durų spyną. Čimbaras iškvietė policiją. Policija pradėjo tyrimą. Bet Seimo nario į kabinetą vis tiek niekas neįleido.
Živilė Pinskuvienė ir Saulius Prūsaitis
Živilė Pinskuvienė ir Saulius Prūsaitis / 15min nuotr.

Todėl Petras Čimbaras gyventojų priėmimo punktą įsirengė lauke. „Buvau giriamas, kaip sakant, mylimas, staiga, o po Naujųjų metų tapau kažkokiu raupsuotu. Galiu tapt raupsuotu, aš nebijau. Pastatysiu čia palapinę ir priiminėsiu žmones čia”, – nuoskaudą televizijos laidos žurnalistams Seimo narys liejo įsitaisęs prie darbo stalo Širvintų centre.

Aiškinantis komišką situaciją paaiškėjo, kad kabinetą iš Čimbaro atėmė Širvintų merė Živilė Pinskuvienė. Pasak merės, Seimo narys Širvintose lankosi per retai ir darbo vietos jam nelabai reikia. „Problemos jokios nėra, aš nežinau, ar Seimo narys būna ten tose patalpose. Aš nežinau, galvojau Seimo narys gerovės Lietuvą kuria Molėtuose, o ne Širvintose”, – apeliuodama į Seimo nario Čimbaro gyvenamąją vietą teisinosi Širvintų merė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Živilė Pinskuvienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Živilė Pinskuvienė

Pagal Seimo statutą vienmandatėje rinkiminėje apygardoje išrinktam Seimo nariui, koks ir yra Čimbaras, kiekviena savivaldybė turi užtikrinti kabinetą. Pasak Seimo nario, Širvintose jis nuolat susiduria su merės Pinskuvienės spaudimu. Pavyzdžiui, prieš jo kabineto duris yra įtaisyta vaizdo stebėjimo kamera ir Živilės Pinskuvienės žmonės savivaldybėje gali nuolatos stebėti, kas lankosi pas Čimbarą.

LNK nuotr./Petras Čimbaras
LNK nuotr./Petras Čimbaras

„Kamerų aš nebijau. Bet žmonės, kurie ateina pas mane… Yra tokių atgarsių, kad galimai žmonės, kurie susitinka su manim truputį spaudimą gauna”, – sakė jis.

Be to, atsarginį Čimbaro kabineto raktą, neva nuo pat pradžių turėjo merė Živilė Pinskuvienė. Ir be Seimo nario žinios kabinetu leisdavo naudotis kam pakliūva. Pavyzdžiui, per 544-ą Širvintų miesto gimtadienį Čimbaro kabinetas buvo perleistas dainininkui Sauliui Prūsaičiui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Prūsaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Prūsaitis

Po šventės Čimbaras kabinetą rado neva sujauktą: „Atvykę į kabinetą, radom dokumentus sudėtus į spintą, radom kompiuterį kažkur įkištą kampan, radome Prūsaičio plakatą, nuplėštas lentutes. Kažkas tai be mano žinios buvo patekęs į patalpą. Kaip Prūsaitis mano kabinete buvo atsidūręs be mano žinios?”

LNK nuotr./Petras Čimbaras
LNK nuotr./Petras Čimbaras

Kadangi į Lietuvą pagaliau atėjo minusinė temperatūra, Čimbarui laukinės darbo sąlygos tapo nebepakeliamos. Todėl, du vienas kito nemėgstantys politikai stojo į akistatą. Politinis mūšis su estrados prieskoniu – šį trečiadienio vakarą, 19.30 val., KK2 laidoje per LNK televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius