-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė vestuvinių suknelių dizainerė Aida Kapočiūtė

Pirmadienį mirė vestuvinių suknelių dizainerė Aida Kapočiūtė, beveik dvejus metus kovojusi su skrandžio vėžiu.
Aida Kapočiūtė
Aida Kapočiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Žinią apie dizainerės Aidos Kapočiūtės netektį socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pranešė jos širdies draugas Ramūnas Bruzgys.

„Šiandien, balandžio 25 d., mus paliko Aida Kapočiūtė.

Balandžio 27 dieną, trečiadienį, galėsime nuo 16 valandos pabūti, atsisveikinti. Adresas: 2 šarvojimo salė Laidojimo paslaugų centras M. K. Paco g. 4, Vilnius (šalia Petro ir Povilo bažnyčios). Laidosime Karveliškių kapinėse. Ketvirtadienį apie 13 valandą planuojame pajudėti nuo Petro ir Povilo bažnyčios link kapinių. Turint daugiau informacijos – būtinai pasidalinsime“, – rašė jis.

2020-ųjų metų pabaigoje išgirdusi žinią apie onkologinę ligą, Aida ją priėmė išties sunkiai. „Maniau, kad aš jau miriau, kad jau viskas“, – apie pirmąsias užplūdusias mintis išgirdus skaudžią diagnozę yra pasakojusi moteris.

Moteris neslėpė, kad pagalbos kreipėsi ir į psichologą, o atsakymų, padėsiančių susitvarkyti su emocine būsena, bandė ieškoti knygose. Su viduje verdančiais jausmais Aidai padėjo kovoti ir rašymas. Nuo pat pirmų dienų, prasidėjus vizitams po gydytojų kabinetus, moteris ėmė rašyti tinklaraštį „Jokių BET“, kuriame iki paskutinės dienos fiksavo visą savo vėžio kelionę.

Viename paskutinių savo tinklaraščio įrašų Aida pasidalijo liūdnomis naujienomis – chemoterapija ir kiti gydymo būdai neveikė. Reikalai tik blogėjo, o vienintelis pasiūlymas, kurio ji sulaukė iš gydytojų – gultis į hospisą arba būti namuose su jų skiriama priežiūra. Tačiau net ir tuomet, kai neaišku, kiek puslapių dar liko Aidos gyvenimo knygoje, ji nenustoja mėgautis kiekviena akimirka ir link visiems nors trumpam sustoti.

„Ar čia jau tas laikas, kuomet reikia važiuoti į užsienį ieškoti kitų specialistų? O gal ir notarą aplankyti bei visus „reikalus“ sutvarkyti? Ar tiesiog išvykti atostogų ir pasimėgauti gyvenimu? Pradėti nešioti gražiausius drabužius bent po namus? Daug dabar tų klausimų galvelėje sukasi..

Kas įdomiausia, tai, kad protas yra ramus, pozityvus – net sakyčiau trykštantis džiaugsmu, kai tik išeina. O išeina dažnai. Tik va kūnas ir gydytojai yra visiška minčių priešingybė. Kaip taip gali būti? Nesuprantu..

Šį kartą nerašysiu nieko daug. Nesiskųsiu kas ir kaip su tuo kūnu negerai. Tik dar kartelį visiems ir sau palinkėsiu sustoti ir pasidžiaugti tuo ką turime. O turime tikrai daug!!!

Ramybės, meilės ir begalinės sveikatos visiems“, – rašė Aida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius