-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OG Version koncerto organizatorius – apie kritusią tvorą su paaugliais ir pastabas dėl kaukių

Nors šiuo metu renginiams galioja griežti apribojimai, regis, ne visi dalyviai linkę jų laikytis. Šįsyk pasipiktinimą sukėlė sekmadienio vakarą Kaune vykusio OG Version koncerto žiūrovai – nemaža dalis jaunų muzikos gerbėjų kaukių nedėvėjo. Besikreipusius į 15min redakciją nustebino ir saugumas – koncerto metu krito tvora su šėlstančiais paaugliais.
OG Version
OG Version / „Pakrantė Live“ organizatorių nuotr.

Rugpjūčio 30-ąją Nemuno saloje prie „Žalgirio“ arenos įsikūrusioje pramogų erdvėje „Pakrantė“ vykęs Dominyko Ježerio, geriau žinomo sceniniu vardu OG Version, koncertas buvo išties griausmingas. Jį stebėjo minia gerbėjų, kurie kartu dainavo populiariausias atlikėjo dainas ir kaip reikiant šėlo.

Koncerto nepraleidusi OG Version širdies draugė, jųdviejų kūdikio besilaukianti socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino prisipažino, kad dar nėra buvusi koncerte, kuriame žiūrovai būtų tokie emocionalūs. Instagramo paskyroje ji dalijosi vaizdo įrašais iš mylimojo pasirodymo, dėkojo gerbėjams už nepamirštamas emocijas.

„Koncertas girdėjosi visuose rajonuose Kaune. Aš šoke, gyvenime tokios publikos nemačiau, nors daug koncertų buvau. Kaip sapnas! Neįtikėtina, ačiū visiems, kas šiandien buvo to dalimi“, – rašė K.Meschino.

Aistės Kirsnytės nuotr./Karolina Meschino ir OG Version
Aistės Kirsnytės nuotr./Karolina Meschino ir OG Version

Vis dėlto čia slypi ir kita medalio pusė – kai kuriuose vaizdo įrašuose matyti, kad tikrai ne visi koncerto žiūrovai dėvi kaukes, abejonių kyla ir dėl metro atstumo laikymosi. Negana to, vienu metu kartu su žiūrovų minia net griuvo šalia scenos esanti tvora.

Šie niuansai atkreipė kitų internautų dėmesį. Pirmadienio rytą 15min sulaukė neprisistačiusios skaitytojos laiško, kuriame atkreipiamas dėmesys į susidariusią situaciją.

„Vaizdo įraše gerai matosi, kokiu tankiu šėlsta susirinkusi minia, o sustabdžius dar ir akivaizdžiai matyti, kad su kaukių dėvėjimu irgi problema. Manau, mažų mažiausiai tai yra absoliuti neatsakomybė ir didelė gėda organizatoriams. Galų gale dėl tokių neatsakingų organizatorių kenčia visas sektorius, kuomet pradedami riboti visi renginiai, itin griežtai kontroliuojamas žmonių kiekis, tankis, atšaukinėjami renginiai.

Tokie neatsakingo elgesio pavieniai atvejai vėliau užtraukia A.Verygos rūstybę. Jis, nė neabejoju, įsivaizduoja, kad visi renginiai taip ir vyksta. Tiesiog manau, kad didelė gėda yra tokie vaizdai, kurie verti ne liaupsių, o kritikos“, – rašė pasipiktinusi skaitytoja.

VIDEO: OG Version koncerte Kaune – ošianti minia ir krentančios tvoros

Organizatoriai tikina saugumu pasirūpinę

15min susisiekus su OG Version ir kitų ciklo „Pakrantė LIVE“ koncertų organizatoriais „Showart“, įstaigos direktorius Artūras Trofimovas teigė, kad iš jų pusės viskas buvo daroma tinkamai – stengtasi laikytis saugumo reikalavimų, kuriuos yra numačiusi Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Anot jo, prie įėjimo vartų buvo pakabinti informaciniai plakatai, kurie informavo apie viruso grėsmę, būtinybę dėvėti kaukes ir naudotis dezinfekciniu skysčiu.

Organizatoriai teigia pasirūpinę, kad prie įėjimo būtų dezinfekcinis skystis, o lankytojams, kurie neturėjo kaukių, jos būdavo išduodamos.

„Į teritoriją buvo griežtai įleidžiami tik kaukes dėvintys koncerto lankytojai. Tam buvo skirti net papildomi saugos darbuotojai, kurie tai tikrino ir prižiūrėjo“, – komentavo A.Trofimovas.

Jis pridūrė, kad dar prieš koncertą žiūrovai socialiniuose tinkluose buvo įspėti apie būtinybę laikytis reikalavimų, o tinkamą pavyzdį koncerto metu jiems rodė visas techninis personalas – dėvėjo apsaugines kaukes, naudojosi dezinfekciniu skysčiu.

Vis dėlto A.Trofimovas pripažino, kad ne visi žiūrovai į saugumą pasižiūrėjo atsakingai, nors organizatoriai savo kaltės čia ir neįžvelgia.

„Fiziškai neįmanoma užtikrinti, kad visi žiūrovai dėvėtų kaukes, bet, kiek įmanoma, tą darėme. Teritorijoje taip pat buvo padėti dezinfekcinio skysčio dozatoriai, purkštuvai, iškabinti plakatai. Koncerto metu buvo leidžiamas garsinis pranešimas, kuris informavo apie poreikį dėvėti kaukes.

Atlikėjas scenoje kelis kartus kartojo, kad visi žiūrovai jas užsidėtų. Suprantama, kad didžioji dalis klausytojų buvo su gėrimais rankose, o tai jau leidžia jiems tam tikru momentu jas nusiimti“, – paaiškino „Showart“ direktorius.

Pasidomėjus, kiek žiūrovų dalyvavo minėtame OG Version koncerte, A.Trofimovas patikino, kad leistinas kiekis nebuvo viršytas. Anot organizatoriaus, buvo parduota 1000 bilietų – tiek, kiek šiuo metu daugiausia galima.

Socialiniuose tinkluose paviešintuose vaizdo įrašuose buvo matyti ir tai, kad šalia scenos gerbėjų susigrūdo tiek, jog vienu metu net griuvo čia esanti apsauginė tvora. Ir nors konkrečiai saugaus atstumo laikymosi A.Trofimovas nepakomentavo, jis teigė, kad minėtas nutikimas – nieko neįprasto.

„Tvora nukrito ir iš karto buvo atstatyta. Tai normalu, kai žmonės šoka prie scenos, tačiau apsaugos darbuotojai greitai sureagavo ir nepraėjus net minutei ar dviems tvora vėl stovėjo“, – 15min sakė A.Trofimovas.

Pasak „Showart“ vadovo, saugumo reikalavimų laikomasi visuose jų organizuojamuose renginiuose, o tuo spėjo įsitikinti ir policija: „SAM ir policijos atstovai lankėsi keliuose mūsų koncertuose, buvome tikrinami negavome jokių įspėjimų ar kitokių priekaištų.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Tėvais tapsiantys Karolina Meschino ir OG Version įsigijo pirmus bendrus namus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius