-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiaus katedros gaisrą iš arti stebėjęs modelis Simonas Pham: „Negalėjau sulaikyti ašarų“

Pirmadienio vakarą Paryžių sukrėtė didžiulė nelaimė – kilo gaisras viename lankomiausių turistų objektų – Dievo Motinos katedroje. Ugnis jau spėjo pasiglemžti didelę dalį pastato, krito pagrindinė stogo smailė, gali nepavykti išgelbėti ir joje buvusių itin vertingų meno kūrinių. Apie šį incidentą 15min sutiko papasakoti Paryžiuje besisvečiuojantis modelis Simonas Pham.
Simonas Pham
Simonas Pham / Asmeninio albumo ir „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Liepsnų naikinamą katedrą savo akimis stebėjęs modelis Simonas Pham sako iki šio negalintis patikėti, kas nutiko. Apie nelaimę žinomas vyras išgirdo pakeliui namo, važiuodamas metro. Kaip pats sako, nesuprasti, kad atsitiko nelaimė, negalėjai – visi aplinkui lakstė, aikčiojo, skambino telefonais.

„Nėra žodžių, be galo liūdna buvo matyti, kaip dega šis pastatas, visa istorija... Net porą ašarų išspaudžiau, kaip buvo gaila. Visi jaučiasi tragiškai, siaubingai, niekas nesupranta, kaip tai galėjo atsitikti“, – 15min pasakojo Simonas.

Tuo metu, kai 15min portalas kalbėjosi su Simonu, jis pasakojo, kad dedamos visos pastangos užgesinti įsisiautėjusią ugnį, tačiau šalia stoviniuojantys žmonės pripažino nebetikintys, kad katedrą pavyks išsaugoti.

„Visas karkasas ir vidus yra iš medžio, o ugnis beprotiškai stipri... Labai labai liūdna“, – priduria Simonas.

Kaip pats sako, baisiausia pagalvoti apie viduje likusius meno kūrinius, vertybes, kurių išsaugoti, deja, nebus įmanoma: „Vidus įgriuvo, tad to, ko nespėjo išnešti, išgelbėti nebepavyks.“

Asmeninio albumo nuotr./Simonas Pham prie Dievo Motinos katedros Paryžiuje
Asmeninio albumo nuotr./Simonas Pham prie Dievo Motinos katedros Paryžiuje

Paklaustas, ar pačiam yra tekę lankytis Dievo Motinos katedroje, jis sako pasigrožėti pastatu atvykdavęs kiekvieną kartą, kai tik teko svečiuotis Paryžiuje. Paskutinį kartą čia lankėsi prieš kelias savaites.

„Man labai liūdna dėl žmonių, kurie gyvenime nėra jos matę. Jos didybės neįmanoma žodžiais apsakyti. Tai reikia pamatyti savo akimis, kad suprastum, kokio grožio ir kiek istorijos ji turėjo“, – neslėpdamas liūdesio sako Simonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius