-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 10 metų Šventojoje su žmona Loreta apsilankęs V.Ušackas: „Nostalgijos ekskursija“

Buvęs užsienio reikalų ministras, dabar „Avia Solutions Group“ valdybos narys Vygaudas Ušackas kartu su žmona Loreta po 10 metų pertraukos apsilankė Šventojoje. „Nostalgijos ekskursija. Nuo to tilto, kai man buvo 10 metų, mes šokinėdavome“, – rodydamas į Šventosios beždžionių tiltą 15min pasakojo ilgametis diplomatas.
Vygaudas Ušackas su žmona Loreta Šventojoje
Vygaudas Ušackas su žmona Loreta Šventojoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vygaudą Ušacką kartu su žmona Loreta sutikome visiškai netikėtai prie Šventosios beždžionių tilto. Iš diplomatijos į privatų verslą pasitraukęs iš Skuodo kilęs vyras 15min pasakojo, jog vaikystėje jis čia kartu su tėvais važiuodavęs poilsiauti.

„Neatpažįstu Šventosios, nebuvau čia kokius 10 metų. Gyvenau Skuode, o čia būdavo tėvų darbovietės mediniai namukai, kur jie važiuodavo poilsiauti“, – kalbėjo jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Beždžionių tiltas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Beždžionių tiltas

V.Ušackas sakė, jog į Šventąją nusprendė atvykti, nes buvo smalsu apžiūrėti, kaip po dešimtmečio pasikeitė kurortinis miestelis.

„Labai pasikeitęs miestelis, žymiai gyvesnis, žmonių pilna, paslaugų daugiau. Tik nežinau, ar triukšmingas, kaip anksčiau J.Basanavičiaus gatvė būdavo. Bet aš matau labai teigiamų pokyčių“, – tikino jis.

Be to, V.Ušackas pažymėjo, jog Šventoji nuo jo vaikystės laikų pasikeitė dar labiau. Anuomet nebuvo nei viena prie kitos pastatytų kavinių, nei daugybės pramogų.

„Buvo kelios kavinės, į kurias keliaudavome kavos gerti, o ir iki jų reikėdavo nueiti porą kilometrų. „Energetike“ buvo vienintelis kino teatras, į kurį eidavome pažiūrėti filmų“, – sakė jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventosios mediniai nameliai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventosios mediniai nameliai

Anot V.Ušacko, dienos Šventojoje būdavo praleidžiamos bėgiojant krosus, vaikštant iki Latvijos ir atgal. Taip pat ir žaidžiant krepšinį su kitais į miestelį atvykusiais vaikais.

„O vakarais, apie vienuoliktą, važiuodavo pasieniečiai ir akėdavo pasienio zoną. Taip buvo saugomasi nuo blogio imperijos. Pravažiuodavo traktoriai apie 22–23 valandą per pajūrio zoną, išakėdavo, o ryte eidavo su šunimis ir žiūrėdavo, kad šnipai nebūtų patekę, nebūtų pėdų. Įsijungdavo didžiausi, galingi prožektoriai viename ir kitame gale Šventosios ir žiūrėdavo, kad kokie nors agentai iš Vakarų nepatektų.

O mums, vaikams, buvo labai įdomu. Ateidavome vakarais ant kopų ir stebėdavome. O kartais, kai pastebėdavo, bėgdavome nuo jų“, – juokėsi prisiminęs vaikystės pramogas prie jūros.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vygaudas Ušackas su žmona Loreta Šventojoje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vygaudas Ušackas su žmona Loreta Šventojoje

O iš Akmenės kilusi Loreta Ušackienė pasakojo, jog ji su tėvais važiuodavo į Palangą.

„Mūsų tėvų darbovietė neturėjo tokių namukų. Bet Akmenėje turime upę, pušyną, todėl ten visos vasaros praleistos. Į Palangą kartą per metus atvažiuojame savaitgalį. Tuo ir baigdavosi, nebūdavo tokių ilgų atostogų Palangoje“, – tikino ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventosios paplūdimys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventosios paplūdimys

Nors Palangos pokyčius L.Ušackienė taip pat įvertino teigiamai, tačiau pripažino, kad jai mielesnis lietuviškas kurortas ne sezono metu.

„Kada tuščios gatvės, rudenį, pavasarį anksti“, – tikino pašnekovė.

„Palanga pasikeitusi, bet labiau negu Šventoji, nes daugiau kapitalo pritraukė ir istoriškai patrauklesnė buvo“, – jai antrino vyras.

Paklausus, kodėl, jo nuomone, Šventoji taip ir nepasiveja Palangos, V.Ušackas šią situaciją palygino su krepšiniu.

„Tas pats kaip Nida ir Juodkrantė. Vis vien Palanga istoriškai didesnis traukos centras. Yra Tiškevičiaus rūmai ir parkas, Birutės kalnas, J.Basanavičiaus gatvė ir tiltas. Manau, kad Palanga turi didesnę istoriją. Palanga būtų pirma lyga, o Šventoji – antra pagal krepšinį.

Bet man Šventoji labai patinka, upė, o tokio vaizdo Palangoje nepamatysi, nes tokios upės nėra. Palanga kitokia, o ir žymiai brangesnė nei Šventoji“, – apibendrino pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius