-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po popiežiaus vizito Eglę Daugėlaitę stabdo net parduotuvėje: „Turėsiu ką papasakoti anūkams“

Aštuntus metus televizijoje Eglė Daugėlaitė pažymėjo kone ilgiausiu profesiniu iššūkiu, apie kurį, įsitikinusi, vieną dieną pasakos savo anūkams ar būsimiems eterio veidams. Popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje metu LRT laidų vedėja tiesioginiame eteryje praleido 14 valandų, o jos užsidegimas ir profesionalumas sužavėjo tūkstančius.
Eglė Daugėlaitė Popiežiaus vizito metu
Eglė Daugėlaitė Popiežiaus vizito metu / Asmeninio albumo ir J.Vitkauskės nuotr.

O po intensyvaus savaitgalio ankstų pirmadienio rytą Eglė Daugėlaitė vėl keliavo į darbą ir sveikinosi su ištikimais laidos „Labas rytas, Lietuva“ žiūrovais.

„Ryte, LRT klube, prie pusryčių stalo buvo gerokai mažiau žmonių, – juokėsi laidų vedėja. – Pastarąsias kelias savaites tiek vakarais, tiek jau rytais zujo daugybė kolegų, vyko pasiruošiamieji vizito darbai, buvo dėliojamos paskutinės detalės, derinami scenarijai, o dabar jau gerokai ramiau.“

Laidų vedėja neslepia, kad pasiūlymą prisidėti prie popiežiaus Pranciškaus apsilankymo Lietuvoje priėmė kaip didžiulę atsakomybę, o sau kėlė svarbų iššūkį – tapti tarsi tiltu, leisiančiu negalėjusiems dalyvauti pajusti tomis dienomis aplinkui sklidusią atmosferą, pro akis nepraleisti nė vieno momento.

J.Vitkauskės nuotr. /Eglė Daugėlaitė Popiežiaus vizito metu
J.Vitkauskės nuotr. /Eglė Daugėlaitė Popiežiaus vizito metu

„Kai tik sužinojau, kad man patikėta vesti transliaciją, įsijungė sveika baimė ir jaudulys, bet tuo pačiu metu ir atsakomybė, kad turiu ruoštis. Ir dar turiu tam laiko.

Kovo mėnesį, oficialiai paskelbus apie popiežiaus vizitą, prasidėjo darbai vizito organizaciniame komitete, o pastarąjį mėnesį ar kiek daugiau šiam vizitui buvo skirtas visas dėmesys“, – sako E.Daugėlaitė.

Ir nors televizijos eteryje Eglė Daugėlaitė tikrai ne naujokė, popiežiaus vizito transliacijų pasijungimui reikėjo ypatingos atidos.

Šios virtuvės televizijos žiūrovai nemato, tačiau E.Daugėlaitės laukė daug skaitymo, pokalbiai su specialistais, susitikimai, scenarijaus derinimo darbai. Norėdama pajausti pasirengimo dvasią laidų vedėja dalyvavo ir savanorių mokymuose.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eglė Daugėlaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eglė Daugėlaitė

O režisierei Astai Einikytei parodžius kiekvieno susitikimo schemas, kamerų išdėstymą, laidų vedėja galutinai suprato, kokios didžiulės pajėgos dirbs vizito metu.

„Profesine prasme tai buvo labai gera patirtis. Kiekvienas iš mūsų, apsilankęs susitikimuose ar palydėjusiems papamobilį riedantį Vilniaus gatvėms, tai buvo prisilietimas prie istorijos. Tikrai turėsiu, ką papasakoti anūkams ar būsimiems televizijos žurnalistams“, – šypteli E.Daugėlaitė.

Laidų vedėja prisimena, kad Jono Pauliaus II vizito Lietuvoje metu jai tebuvo penkeri metai, todėl prisiminimai iš reikšmingo įvykio labai migloti. O dar tiksliau būtų sakyti, jų nėra. Dabar, kaip pati sako, sąmoningiausiu savo gyvenimo laikotarpiu gauti tokią progą buvo neįkainojama. Ir nors praleisti 14 valandų eteryje nebuvo lengva, juokiasi, kad kartotų.

„Tikslų nudirbtų valandų televizijos eteryje laiką suskaičiavau tik tuomet, kai viena moteris man parašė ir paklausė, ogi kiek tų valandų buvau eteryje. Neįtikėtina, kai nepažįstami žmonės rašo po transliacijos, teiraujasi, ar spėjau pavalgyti, ar nepavargau, stebėjosi, kad patys spėjo apsilankyti vizite, o grįžę vėl matė televizoriuje.

Net praėjus savaitei po vizito jaučiu tą grįžtamąjį ryšį, viena moteris sustabdė mane prekybos centre, besakydama kaip jautėsi ir kaip džiaugiasi, susigraudino. Tokiomis akimirkomis įvertini, kokią galią turi laiku pasakytas žodis, palydėta akimirka, kokią galią turi televiziją, radijas kiekvienam leidžianti būti įvykio centre.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eglė Daugėlaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eglė Daugėlaitė

Streso būtų buvę žymiai daugiau, jei man tokia atsakomybė būtų patikėta prieš kokius šešerius metus. Sveikas jauduliukas, kad tik pavyktų, ar sugebėsiu įgyvendinti savo planus, apima kiekvieną, tačiau sukaupta tiesioginių transliacijų patirtis, reiklumas detalėms ir darbas komandoje padeda nusiraminti“, – džiaugiasi laidų vedėja.

Dėkodama LRT komandai ir puikiai dirbusiam vizito organizaciniam komitetui, kurio parengti informacijos blokai leido jaustis dar ramiau, ji negaili šiltų žodžių ir ją palaikusiems žmonėms. Po savaitgalio ją užplūdo šimtai žinučių, komplimentus žėrė kolegos, visuomenininkai.

„Tai neišmatuojama – nei karmos taškais, nei aukso luitais. Kiekvienas geras žodis, atskriejęs mano adresu. Labai gera jausti palaikymą, žinoti, kad nenuvylei pirmiausia savęs ir žiūrovo, kuris šio susitikimo irgi neabejotinai laukė arba bent iš smalsumo įsijungė TV. Neabejoju, kad transliacijų vieną ar kitą epizodą stebėjo labai daug žmonių Lietuvoje.

Pagyrų jūroje negali per ilgai maudytis, nes privalai nuolat tobulėti, Gera, kai tave pagiria, padrąsina, įkvepia, bet ačiū ir kritikams, reikia nepamiršti, kad daug dažniau konstruktyvi kritika padeda greičiau tobulėti ir eiti į priekį“, – šypsosi E.Daugėlaitė.

VISAS NAUJIENAS APIE POPIEŽIAUS VIZITĄ SKAITYKITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius