-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skandalo Vilniaus klube policija pasidalijo vaizdo įrašu: „Netinkami pareigūnų veiksmai neužfiksuoti“

Prieš daugiau nei savaitę vykęs „Platformos“ renginys sukėlė pasipiktinimų bangą – socialiniuose tinkluose žmonės skundėsi dėl pareigūnų elgesio ir nutraukto koncerto. Policija praeitą savaitę teigė dėl to pradėjusi tyrimą, o dabar pateikė ir filmuotą vaizdo medžiagą, iš kurios esą galima teigti, kad netinkamų pareigūnų veiksmų nebuvo.
„Platforma“
„Platforma“ / „Platforma“ nuotr.

15min primena, kad Birželio 28 d. nuo 23 val. vakaro iki 6 val. ryto turėjo vykti vienas didžiausių „Platformos“ renginių naktiniame klube „Triukšmas“, tačiau jį, pasak oficialaus „Platformos“ puslapio feisbuke, nutraukė konfliktiškas kaimynas ir neetiškai besielgę pareigūnai.

Įvykis socialiniuose tinkluose sulaukė didelio atgarsio – skelbimu feisbuke pasidalijo beveik 800 žmonių, į diskusiją įsitraukė politikai ir žinomi žmonės.

Pareigūnai esą elgėsi taikiai

„Reaguodami į socialiniuose tinkluose pateiktą informaciją, atlikome informacijos patikslinimą, – rašė Lietuvos policija feisbuke. – Surinkti duomenys rodo, kad tai, ką viešai teigė „Platforma“, nėra pagrįsta jokiais duomenimis.“

Pasak Lietuvos policijos, nuo 2019-05-01 iki 2019-07-01 klubuose-kavinėse „Platforma“ ir „Peronas“ iš viso buvo gauti 55 asmenų pranešimai dėl viešosios rimties trikdymo (triukšmo).

„Dauguma parnešimų buvo gauta nuo 20.20 val. iki 01.00 val, – teigė pareigūnai. – Per tą patį laikotarpį Savivaldybės administracija buvo gavusi 19 gyventojų skundų dėl skleidžiamo triukšmo.“

Dėl klube „Platforma“ 2019 m. birželio 28–29 d. galimai padarytų pažeidimų (viešosios rimties trikdymo) buvo pradėta administracinio nusižengimo, numatyto ANK 488 str., teisena.

Dalis vaizdo įrašo – be garso

Policija tikina tyrimo metu peržiūrėjusi pateiktus Vilniaus geležinkelio stotyje esančių vaizdo kamerų įrašus, kuriuose nuo 2019-06-28 23.50 val. iki 2019-06-29 3.00 val. užfiksuoti Vilniaus apskr. VPK pareigūnai.

„Juose netinkami pareigūnų veiksmai neužfiksuoti, su įvykio dalyviais, tarp kurių buvo ir pranešėjas, ir renginio organizatorius, pareigūnai elgėsi ramiai, bendravo tinkamai“, – išvadas padarė policija.

Taip pat pareigūnai teigė, kad iš vaizdo įrašų galima matyti, jog tuo metu į teritoriją patekti pro vartus buvo sudėtinga ir lankytojams, ir patiems organizatoriams.

„Klubo „Platforma“ savininkai oficialaus skundo nepateikė, kviečiami atvykti į Vilniaus apskr. policiją, neatvyko, nepateikė jokios medžiagos ar galimų įvykio liudininkų“, – buvo rašoma Lietuvos policijos feisbuko puslapyje.

Tokias aplinkybes įvertinus, policija padarė išvadas, kad pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas, todėl nėra teisinio pagrindo spręsti pareigūnų tarnybinės atsakomybės klausimą.

Tiesa, interneto komentatoriai netruko pastebėti, kad vienas iš įrašų – be garso. „Iš šito vaizdo įrašo be garso tikrai galima nustatyti, kad pareigūnai elgėsi ramiai, bendravo tinkamai“, – kandžia ironija kirto vienas feisbuko vartotojų.

Šiam Lietuvos policija pateikė paaiškinimą – esą, ne tik iš esančių įrašų, bet dalyvių ir liudytojų apklausų, kitų duomenų buvo galima spręsti apie pareigūnų elgesį.

Tvora – ne pagrindinis įėjimas

Vis dėlto 15min susisiekus su vienu iš renginio organizatorių Dominyku Čečkausku, šis tikino kad pareigūnų minima tvora, per kurią esą buvo sunku įeiti tiek lankytojams, tiek organizatoriams, nebuvo įėjimas.

„Ta tvora nakties metu yra užrakinama ir įėjimas būna nuo bėgių pusės. Prie tvoros būna didelė lenta su užrašu „įėjimas nuo bėgių“, – pasakojo renginio organizatorius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dominykas Čečkauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dominykas Čečkauskas

Taip pat D.Čečkauskas atskleidė, kodėl neatvyko į Vilniaus apskr. policiją, kai ši esą ten kvietė atvykti organizatorius.

„Su mumis susisiekė imuniteto tarnyba dar pirmą dieną ir paprašė perskambinti būtent tuo numeriu, kuriuo buvo skambinta, kad patikslintume susitikimo laiką, – pasakojo D.Čečkauskas. – Paaiškėjo, kad tuo numeriu perskambinti neįmanoma.“

Kaip teigė renginio organizatorius, vėliau jis ir vėl bandė skambinti Policijos imuniteto tarnybai, tačiau esą 20 minučių skambėjo muzika ir niekas nekėlė ragelio.

Tiesa, situacijos D.Čečkauskas taip nežada palikti. „Skundą vis dar teiksime, kai tik susisieksime su tarnyba“, – sakė D.Čečkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius