-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnoje šventinę dvasią paskleidė ne tik įžiebta kalėdinė eglė, bet ir visa jų alėja

Varėnoje artėjant prasmingiausioms metų šventėms tikrą kalėdinę dvasią paskleidė miesto centre prie Varėnos rajono savivaldybės įžiebta Kalėdų eglutė ir trisdešimt penkių įvairiausiomis spalvomis sužibusių šventinių eglučių, kurias papuošė rajono įstaigos, organizacijos, verslo atstovai ir gyventojai, alėja. Varėniškiai tradiciškai puošia tikrą žaliaskarę, kurią kasmet dovanoja Varėnos rajono gyventojai.
Varėnos eglės žiebimo akimirka
Varėnos eglė / Rūtos Averkienės nuotr.

Ryte į miestą trumpam užsukęs Kalėdų Senelis apsilankė savivaldybėje ir su artėjančiomis šventėmis pasveikino savivaldybės kolektyvą. Jam Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta įteikė didelį voką su daugybe jaunųjų varėniškių Kalėdų Seneliui adresuotų laiškų. Čia Kalėdų Senelis neužtruko – jis išskubėjo įteikti mero padėkų ir simbolinių dovanėlių įstaigoms, organizacijoms, verslo atstovams ir gyventojams, kurie savo išpuoštomis ir alėjoje pastatytomis eglutėmis sukūrė šventinę nuotaiką.

Ypatinga padėka už pasiaukojamą darbą šiuo sunkiu metu buvo perduota medikams. Jis taip pat aplankė ir mero vardu padėkojo nuostabią sidabrinę eglę miestui šiemet padovanojusiam Alfonsui Stoneliūnui iš Panočių kaimo.

Eglutės žiebimo akimirkos – galerijoje:

Prieš tai Varėnoje buvo paskelbta gerų darbų akcija „Kartu įžiebkime Varėnos miesto eglę“. Jaunieji varėniškiai buvo kviečiami dalyvauti kalėdinių atvirukų konkurse, o gyventojai – sukurti dekoraciją bendrai Varėnos gyventojų dekoruotai eglutei.

Prieš įžiebdamas Kalėdų eglutę, meras Algis Kašėta paskelbė kalėdinio atviruko konkurso laimėtojas – pirmąją vietą laimėjo vienuolikmetė Armina Kašliejūtė, antrąją – šešiametė Amelija Puodytė ir trečiąją – aštuonmetė Austėja Lasauskaitė.

Rūtos Averkienės nuotr./Varėnos eglės žiebimo akimirka
Rūtos Averkienės nuotr./Varėnos eglės žiebimo akimirka

Vakarop Kalėdų Senelis vėl pasirodė mieste, jis drauge su meru Algiu Kašėta prie savivaldybės įžiebė nuostabią Kalėdų eglutę. Meras Algis Kašėta sakė, jog šiemet švenčių laukimas kitoks, turime saugoti save ir kitus, todėl prie eglutės jis negalėjo pasveikinti Varėnos krašto gyventojų su artėjančiomis šventėmis:

„Sveikinu jus, mielieji, su artėjančiomis gražiausiomis metų šventėmis, dėkoju už bendrystę ir bičiulystę visiems, kurie savo mažais ir dideliais darbais, įveikdami iškilusius iššūkius, puošė Varėnos kraštą ir kūrė gerą nuotaiką ištisus metus. Dėkoju įstaigoms, organizacijos, bendrovėms, kurie atsiliepė į kvietimą alėjoje papuošti kalėdines eglutes.

Rūtos Averkienės nuotr./Varėnos eglės žiebimo akimirka
Rūtos Averkienės nuotr./Varėnos eglės žiebimo akimirka

Dėl jų kūrybiškumo mūsų miestas prieš Šv. Kalėdas ir Naujuosius metus tikrai tapo puošnesnis. Linkiu, kad šių švenčių sulauktume visi sveiki, kad didelius ir mažus jungtų ir šildytų pagarbos ir meilės vienam kitam židinys.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius