-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vestuvių planuotojai Kristinai Kaikarienei po šventės Italijos pilyje – teismas Vilniuje

Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėja civilinę bylą, kurioje Andrius ir Indrė Bogdanovičiai apskundė vestuvių planuotoją Kristiną Kaikarienę dėl teisės į privatų gyvenimą ir jo slaptumą, taip pat autoriaus turtinių teisių pažeidimo.
Kristina Kaikarienė
Kristina Kaikarienė ir Elvyra Monginienė (dešinėje) / Luko Balandžio / 15min nuotr.

2015 metų kovo 14-ąją vienoje pilyje prie Romos šurmuliavo vestuvės, kuriose dabartinę savo žmoną Indrę vedė bendrovės „Creditinfo“ generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius.

Tų nuotraukų paskelbimas feisbuke, patiems ieškovams jų dar nemačius, jiems sukėlė šoką, – pabrėžė Bogdanovičių advokatė.

Planuoti šventę padėjo žinoma kaunietė Kristina Kaikarienė.

Vestuvės abiem pusėms apkarto – Andrius ir Indrė Bogdanovičiai po šventės įžvelgė daugybę jų teisių pažeidimų, tad K.Kaikarienė dabar priversta aiškintis sostinės teisme.

Neseniai susikūrusios šeimos pretenzijų esmė – šventę rengusi K.Kaikarienė esą savanaudiškai naudojosi Bogdanovičių vestuvėse surinkta medžiaga. Pavyzdžiui, įkėlė vestuvių Romos pilyje nuotraukas į savo paskyrą svetainėje „Facebook“, tokiu būdu reklamuodama savo teikiamas paslaugas. Tuo pačiu, ieškovų vertinimu, buvo pažeista Andriaus ir Indrės Bogdanovičių teisė į privatų gyvenimą ir jo slaptumą.

Reikalauja 12 tūkst. eurų 

Ieškovai prašo 10 000 eurų kaip neturtinės žalos atlyginimo. Dalis kaltinimų K.Kaikarienei susiję su vestuvių atributika, dekoracijomis – specialiai Andriui ir Indrei sukurta jų monograma, kuri buvo naudojama kaip leitmotyvas visos šventės metu. Ieškinyje už monogramos vėlesnį naudojimą be jos savininkų leidimo papildomai prašoma 2 000 eurų kompensacijos.​

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Andrius ir Indrė Bogdanovičiai
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Andrius ir Indrė Bogdanovičiai

K.Kaikarienė šiuos kaltinimus kategoriškai atmeta, būdama įsitikinusi, kad nieko blogo nepadarė ir nieko nepažeidė.

„Kristiną samdėme kaip profesionalę. Norėjome privatumo. Todėl darėme šventę ne Lietuvoje. Jokio sutikimo naudoti mūsų vestuvių nuotraukų Kristinos Kaikarienės paslaugų reklamai mes nedavėme. Jau vestuvių metu mes pakartojome tą reikalavimą, kad mūsų nuotraukos neturi niekur atsidurti. Norėjome padaryti svečiams siurprizus, bet taip išėjo, kad mums patiems buvo siurprizas, ir nemalonus“, – teismui pasakojo ieškovas A.Bogdanovičius.

Į teisėjos klausimą, kaip pasijautė, kai jo teisės buvo pažeistos, vyras atsakė taip: „Taip ir jautiesi – šlykščiai.“

„Tai mano vestuvės, bet bažnyčios dekoracijas pirma pamačiau ne aš, o Kristinos Kaikarienės fanai feisbuke“, – piktinosi ieškovė I.Bogdanovičienė.

Ji dar pridūrė: „Visi mūsų prašymai to neviešinti buvo ignoruojami. Ir piktybiškai.“

„Savaime aišku, kad negalima fotografuoti bet kam ir kelti nuotraukas bet kur. Tų nuotraukų paskelbimas feisbuke, patiems ieškovams jų dar nemačius, jiems sukėlė šoką“, – pabrėžė ieškovų interesams teisme atstovaujanti advokatė.

„Ar kitiems vestuvių svečiams davėte leidimą viešinti jūsų vestuvių nuotraukas? Ar žinote, kad jie viešino?“ – ieškovo klausinėjo atsakovės advokatas.

A.Bogdanovičius teigė, kad neturėjo tokio intereso ir apskritai neturi laiko tuo domėtis. 

Pasak atsakovės atstovo, gynyba šioje byloje pirmiausia remiasi gausia Europos žmogaus teisių teismo (EŽTT) praktika. Jos esmė – asmens privatumas natūraliai yra pažeidžiamas tiek, kiek pats asmuo pasirenka viešumą.

„Ieškovai tiek prieš vestuves, tiek po jų stengėsi padaryti savo šventę viešą, kad apie ją sužinotų kuo daugiau žmonių“, – pareiškė K.Kaikarienės advokatas.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Kristina Kaikarienė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Mindaugas Vasiliauskas, Kristina Kaikarienė ir Elvyra Monginienė.

Teisininkas kartojo, kad jo klientė ieškovų privatumo šioje byloje niekaip nepažeidė.

„Nesutinku, kad įdėjusi stalo nuotrauką su lėkštėm, aš galėčiau pažeisti žmogaus viešumą. Nes pagal tai apskritai neįmanoma identifikuoti konkretaus žmogaus, jei jis pats to nenori“, – teisme pareiškė atsakovė K.Kaikarienė.

„Jūs manote, kad šventės dekoracijų viešinimas nėra susijęs su įsiveržimu į tų asmenų, kurių tai yra šventė, privatų gyvenimą?“ – teiravosi bylą nagrinėjanti teisėja. K.Kaikarienė lakoniškai atsakė teigiamai.

Jūs manote, kad šventės dekoracijų viešinimas nėra susijęs su įsiveržimu į tų asmenų, kurių tai yra šventė, privatų gyvenimą? – klausė teisėja.

Bylos nagrinėjimui įsibėgėjant sustiprėjo įspūdis, kad šalys atsidūrė teisme ne vien dėl nuotraukų paviešinimo ar kitos atskiros konkrečios detalės, bet dėl bendro nepasitenkinimo ir po vestuvių likusių abipusių nuoskaudų dėl šios šventės organizavimo. Todėl teisminė diskusija akivaizdžiai išėjo iš nagrinėjamo ieškinio rėmų. Tam užkirsti kelią pamėgino posėdžio šeimininkė Laima Ribokaitė.

„Prašom koncentruotis tik į šios bylos aplinkybes. Penki liudytojai laukia už durų jau dvi su puse valandos“, – labiau emocijomis nei teisiniais argumentais diskutuojančius proceso dalyvius sudrausmino teisėja.

Antradienį į teismo posėdį buvo pakviestas būrys liudytojų. K.Kaikarienės naudai šioje byloje buvo pasirengusi liudyti ir dainininkė Vaida Genytė, ir papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Teismo posėdis
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Elvyra Monginienė, Antanas Mažonas ir Kristina Kaikarienė

Į teismo tribūną stojo E.Monginienė. Liudytojos buvo pasiteirauta, koks buvo jos vaidmuo rengiant vestuves ir kokių ji sulaukė instrukcijų dėl šventės detalių neviešinimo.

„Kristina sakė, kad mes negalime viešinti žmonių šventės. Aš viešinau tik savo darbą. Manau, kad prie jo prisidėjau tikrai daug. Tai yra mano atliktas darbas. Nematau nieko blogo, juolab nepasirašiau jokios konfidencialumo sutarties“, – pasakojo liudytoja, kuri savo „Facebook“ profilyje irgi buvo paskelbusi nuotraukų, kokios dekoracijos buvo ruošiamos Bogdanovičių vestuvėms. 

K.Kaikarienės gynėjas šios liudytojos klausė, koks konkrečiai buvo jos darbas.

„Klijavome svarovskius. Taip pat kūrėme kai kurias detales,“ – pasakojo liudytoja ir pridūrė, kad darė tai labai nuoširdžiai ir užduotis nebuvo tokia lengva, kaip galėtų pasirodyti.

Italijoje vykusiose vestuvėse, kaip samdoma dainininkė, K.Kaikarienės kvietimu dalyvavo ir V.Genytė. Teismas šios liudytojos irgi klausė, apie kokius konfidencialumo reikalavimus ji buvo informuota.

„Žinojome, kad negalime fotografuotis kartu su svečiais, vėliau skelbti jų veidų ir pavardžių“, – sakė V.Genytė.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vaida Genytė
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Vaida Genytė

„Kokiu tikslu darėte nuotraukas, kurias įkėlėte į feisbuką“, – advokatas klausė liudytojos.

„Tiesiog labai smagiai leidome ten laiką ir tuo džiaugėmės“, – neslėpė V.Genytė. Ji sulaukė priekaištų dėl kitos dainininkės – Urtės Šilagalytės – įkeltos nuotraukos iš Vatikano.

V.Genytė prisipažino, kad kadras padarytas po Bogdanovičių santuokos ceremonijos.

Ieškovų advokatė V.Genytės klausė, ar, jos supratimu, tai buvo privati ceremonija, ar galbūt dainininkė matė joje pašalinių žmonių.

„Aš tikrai nežinau, ar tai buvo uždaras renginys, nes Vatikane visos bažnyčios yra atviros žmonėms“, – svarstė liudytoja V.Genytė.

Antradienį per pietus teismas paskelbė šios bylos nagrinėjime pertrauką. Kitą sykį proceso dalyviai rinktis į posėdį bus kviečiami tik metų pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius